Pre-season päättyy tänään – Atletico valmiina Kolmoseen

Atleticon valmistautuminen kauteen 2017 starttasi Kartanon tekonurmella, Vuosaaressa, ma 2.1. ja päättyy tänään, to 20.4., Myllypurossa pidettäviin harjoituksiin – Kolmonen kun käynnistyy jo huomenna Tikan vieraana Espoonlahdessa. Takana on yhteensä 52 tapahtumaa ja vaiherikas neljäkuukautinen. Ohessa yhteenveto tähänastisesta ja näkymiä tulevaan.

Uusi valmentaja, maltillisia muutoksia

Syksyn laajamittainen poikakalenterikampanja jätti osin allensa sen faktan, että Atletico vaihtoi päävalmentajaansa ja lähti vuoteen 2017 brittitaustaisen Eddie Finchin johdolla. Atletico-ikoni, Timo Kinnunen on päässyt näin keskittymään täysipainoisemmin pelaamiseen, vaikka vaikuttaakin edelleen valmennustiimissä Eddien tukena Mikko Huupposen ja Olli Harmaisen ohella – kapteenihommista puhumattakaan. Eddie toi mukanaan uusia tuulia ja kevään aikana on päästy tutustumaan niin lukuisiin kolmen alueen rondon variaatioihin kuin myös mm. intervallien ihanuuksiin ja kuminauhojen apuun lihashuollossa. Säät eivät ole aina suosineet, mutta se ei onneksi menoa juuri haitannut talven pimeimpinä kuukausina.

Muutokset pelaajarintamalla olivat puolestaan äärimmäisen maltillisia, kuten jo kevään puolivälianalyysistä kävi ilmi. Uusina pelaajina Atletico-paidan pukivat päällensä Yasine Aloui (SAPA, 4D), Ruben Launiala (Legirus Inter, juniorit), paluumuuttaja Teemu Lipponen (FC Viikingit, 2D), Erkka Niini (RiRa, 4D) ja Mikko Vesterinen (MPS, 2D). Toiseen suuntaan liikkuivat puolestaan pitkäaikaiset Atleetit, Joonas Peltonen (PuiU/86, 5D)) ja Niko Ruokolainen (Atletico Akatemia, 5D) sekä lyhyemmin joukkueessa esiintyneet Rolf Ermilä (ei seuraa) ja Samu Nurminen (lopettanut).

Näiden muutosten myötä Atletico vuosimallia 2017 näyttää uusine pelinumeroineen seuraavalta:

Atletico Malmi pelaajat, taustat, kumppanit

Kaakon joukkueet tutuiksi

Kevään aikana pelattiin yhteensä 11 ottelua, joista kahdeksan oli treenipelejä, kaksi Mosa Cupin otteluita ja viimeisin Regions’ Cupia. Mukaan mahtui viisi joukkuetta kotoisesta Helsingin piiristä, yksi Kakkosesta ja kaksi Nelosesta sekä peräti kolme Kaakon kolmosdivarin ryhmää. Näistä tuloksena oli kahdeksan voittoa, yksi tasapeli ja kaksi tappiota (jälkimmäinen tasurin jälkeisillä rankkareilla). Maaleja syntyi yhteensä 35 kappaletta (3,18 per ottelu) ja niitä päästettiin 13 (1,18 per ottelu) maalieron ollessa 22 plussalla.

Tulokset ovat tietysti toissijaisia tässä vaiheessa kautta, mutta hyvät päänahat mm. Kakkosen EsPasta sekä Kolmosen kärkijengeihin kuuluvista TöTasta ja FC Kontusta antavat luottoa tulevaan. Heikompia esityksiä mahtui joukkoon muutama, mutta nämäkin pelit käännettiin suurimmaksi osaksi joko tasapeliksi tai jopa voitoksi. Ainut synkempi päivä oli Myllykosken Palloa vastaan, kun kevään parhaan vastustajan lisäksi Atleetteja murjoivat myös sekä saunailtakirous (yhtään saunailtapäivän vieraspeliä Atletico ei ole vieläkään voittanut) että kevätterässä ollut tuomaristo.

Ohessa yhteenveto tuloksista:

Atletico Malmi preseasonin tulokset 2017

Pre-seasonin rinki oli varsin laaja ja otteluissa esiintyi lopulta yhteensä 35 pelaajaa, joista osan kanssa yhteinen taival ei jatkunut tai pelejä on luvassa pääasiassa Vitosen Atletico Akatemiassa. Tehomerkintöjä kirjautti puolestaan 17 eri nimeä, joista pistekunkkuna hääri sekä maali- että syöttöpörssin nimiinsä vienyt Jonne Ketonen. Uusista pelaajista myös Yasine Aloui avasi Atletico-taipaleensa vakuuttavasti nakuttamalla yhteensä seitsemän osumaa. Muilta osin tehot jakautuivat tasaisesti loppuporukan kesken.

Atletico Malmi preseason 2017 tilastot

Isoin odotuksin Kolmoseen

Kuten todettua, ottelut käynnistyvät jo heti huomenna. Luvassa on tukku uusia, kiinnostavia vastuksia, joista ensimmäisenä vastaan asettuu espoolainen Tikka. Tämän jälkeen vierasturnee jatkuu HPS:n ja FC Honka / Akatemian kestittävinä ennen Regions’ Cupin 3. kierroksen ottelua ja ensimmäistä kotipeliä EIF/Akademia vastaan 13.5. lauantaina.

Vieraspainotteinen alkuohjelma takaa sen, että kesällä pelataan sitten kotiotteluita senkin edestä, ja nimenomaan tutulla Pukinmäen nurmella, jossa tänä vuonna palvelee myös buffet säännölliseen tyyliin. 22 pelipäivän jälkeen tiedettäneen sitten nousija ja kaksi putoajaa sekä näiden väliin mahtuvat yhdeksän joukkuetta.

Atleticon odotukset Kolmosen kauteen ovat korkealla. Joukkueen ydinrunko on säilynyt kasassa, pelaajaryhmä treenannut pääasiassa hyvin ja tavoitteet on asetettu jälleen kärkisijoille. Viimevuotista nelostilaa lähdetään siis ilman muuta kohentamaan. “Kaikkien aikojen Kolmosen lohkoksi” tituleeratusta ryhmästä löytyi viime vuonna Legirus Interin tyylinen, täysin ylivoimainen joukkue, minkä lisäksi Atletico sai todeta paremmakseen myös NJS:n ja Reippaan. Tämänvuotisesta lohkosta ei ainakaan paperilla löydy Legiruksen tasoista suosikkia, mutta ennakko-odotuksissa mm. Nordicbet on noteerannut Atleticon suurimmiksi kilpailijoiksi  Kakkosesta pudonneen Atlantiksen sekä kakkoslohkossa PKKU:n taakse viime vuonna vaivaisen pisteen marginaalilla jääneen FC Honka/Akatemian.

Lisäksi lohkosta löytyy, kuten jo sanottua, useita malmilaisille vieraampiakin vastustajia. Kohtaamiset espoolaisia EPS:ää, Tikkaa ja HooGeeta vastaan tulevat olemaan Atletico-historian ensimmäisiä, eikä viime kaudelta tutuista joukkueista löydy kuin aina niin ”sympaattinen” CLE. Läntisen Uudenmaan soihtua kantavat EIF/Akademi ja LoPa ja helsinkiläisistä ryhmistä mukana on puolestaan kuumia derbykohtaamisia tarjoava Ponnistajat sekä aiemmilta vuosilta tutut HPS ja FC POHU.

Atleticon nettimediat palvelevat tänäkin vuonna

Ja mikä parasta, koko alkava Kolmosen kausi tullaan taas raportoimaan tiukasti erilaisissa nettimedioissa. Näiltä nettisivuilta löydätte jatkossakin otteluiden tulokset, uusimmat uutiset sekä kamppailujen taustoja syventävät otteluraportit. Uusista päivityksistä tieto löytyy ensimmäisenä Facebookista, jonne tuotetaan myös muuta kiinnostavaa sisältöä kauden mittaan. Lisäksi kannattaa merkitä muistiin myös Atleticon Twitter-tili, jonka avulla pystyt seuraamaan otteluita livenä ja näkemään mm. otteluiden tilastot ensimmäisenä.

Mutta kuten yleisesti tiedetään, futis on parasta paikan päällä! Siksi Atletico toivottaa kaikki kuningaslajin ystävät tervetulleeksi myös kentänlaidalle. Buffet palvelee tosiaan kotiotteluissa (mahdollisista poikkeuksista ilmoitetaan erikseen), ja kaikkiin kotiotteluihin on luonnollisesti ilmainen sisäänpääsy. Lämmintä päälle, kaveri ja kolikko (tai omat eväät) mukaan ja katsomoon. Kohta mennään!