Info

MPS / Atletico Malmi on koillishelsinkiläinen nuorten aikuisten urheilu- ja vapaa-ajantoimintaa harjoittava yhteisö, joka koostuu kahdesta Malmin Palloseuran miesjaoston joukkueesta ja yhteensä noin 60 pelaajasta. Kolmosessa pelaa edustusjoukkue Atletico Malmi  ja Vitosessa kakkosjoukkue Atletico Akatemia.

TicojatytötAtleetit tai Tico -lempinimillä tunnettavat joukkueet ovat ehtineet niittää mainetta ja kasvaa jo jonkinlaisiksi paikallislegendoiksi edustusjoukkueen noustua Helsingin piirin alimmasta divisioonasta aina Kolmosen kärkikahinoihin saakka. Erilaiset innovatiiviset tempaukset, oheistoiminta ja runsas näkyvyys niin paikallisissa kuin valtakunnallisissakin medioissa, puhumattakaan jalkapalloyleisön suosimista Internet-areenoista ovat tehneet Atleticosta joukkueen, joka tunnetaan ympäri Suomea.

Tähän vuosi vuodelta kasvaneeseen Atletico-brändiin yhdistyy teemoja, kuten innokkuus, atleettisuus ja positiivinen asenne. Joukkueen toimintaa leimaa vahva yhteisöllisyys sekä halu taistella tosissaan, mutta kuitenkin aina pilke silmäkulmassa.

Historia lyhyesti

Timo ja Petri PasanenJoukkue perustettiin vuonna 1993 aluperin 1986-syntyneiden poikien nappulajoukkueeksi nimellä MPS/Atletico. Joukkue ei kuulunut urheilullisessa mielessä koskaan käluokkansa parhaimmistoon vaan keskittyi tarjoamaan hyvän harrastuksen lähialueen nuorille ilman suuria tulospaineita. Vahva yhteisö kantoi pitkälle, mutta pelaajapula uhkasi lopettaa joukkueen toiminnan A-juniori-iässä. Apuja löytyi kuitenkin seuran sisältä ja joukkue päätettiin siirtää miesten sarjoihin pääasiallisen pelaajarungon ollessa hädin tuskin 15-vuotiaita. Kaudella 2002 piirin alimmalla divaritasolla debytoikin MPS/3-niminen joukkue, joka palasi vastoinkäymiset selätettyään tutun Atleticon-brändin alaisuuteen jo heti seuraavalla kaudella.

Kausi 2004 päättyi nousujuhliin ja sarjatasoksi vaihtui Kutonen. Myös Kutosessa päästiin kolmannen kauden (2007) päätteeksi juhlimaan nousua, vieläpä piirinmestaruus vyöllä. Vitosen tomut karistettiin pelikengistä heti debyyttikaudella nousukarsintojen kautta, ja sama temppu toistui jälleen vuotta myöhemmin Nelosessa, josta nousun lisäksi matkaan tarttui piirin pronssia.

IMG_2194Kausi 2010 oli sillä tapaa merkittävä, että joukkue pelasi ensimmäistä kertaa piirin piirin amatöörisarjojen huipulla, Kolmosessa, ja sai lisäksi oman kakkosjoukkueen, kun Seiskassa aloitti vanhoista Atletico-ikoneista kasattu Atletico Akatemia.

Kolmosen valloitus jäi ensi yrittämällä kauden mittaiseksi pikavisiitiksi, ja edessä oli paluu Neloseen vauhtia hakemaan. Joukkue sisuuntui kuitenkin tästä entisestään ja hankki kaudella 2011 pikaisen nousun takaisin Kolmoseen häviämättä lopulta peliäkään. Myös Atletico Akatemia varmisti nousunsa Kutoseen toisen kauden päätteeksi. Kaudet 2012 ja 2013 pitivät asetelmat entisellään, vaikka jälkimmäisenä vuonna kumpikin Atletico-ryhmistä taisteli noususta viimeisiin kierroksiin saakka, Atletico Kakkoseen ja Akatemia Vitoseen. Kauden kohokohtiin voidaan laskea myös Atleticon massiiviset 20-vuotisjuhlat sekä ensimmäinen poikakalenteri.

Kausi 2014 toi Akatemialle nousun Vitoseen ja kaudella 2015 Atletico oli puolestaan kansikuva2017erittäin lähellä sarjanousua, kun taas Akatemia säilyi ainoastaan kabinettipäätöksen turvin. Kausi 2016 oli jälleen menestyksekkäämpi ja täynnä cup-glooriaa, kun Atletico kohtasi jo toista vuotta putkeen Veikkausliigassa pelaavan FC Lahden Suomen Cupin 5. kierroksella noin 500 katsojan edessä. Regions’ Cupissa tie vei puolestaan välieriin ja vasta koko kilpailun voittanut FC Legirus Inter onnistui tuhoamaan Ticon cup-haaveet. Myös Kolmosen kausi oli “kaikkien aikojen kovimmassa lohkossa” onnistunut, sillä joukkue takoi piste-ennätyksensä ja sijoittui neljänneksi. Akatemia käänsi Vitosessa kurssinsa ja selvisi lohkokakkosena aina nousukarsintoihin saakka.

Vuoden näkyvin tempaus nähtiin kuitenkin vasta kauden jälkeen, kun Atletico toteutti historian toisen poikakalenterinsa ja keräsi sillä rahaa vähävaraisten lasten ja nuorten jalkapalloharrastusten tukemiseen. Kalenterista kirjoitettiin päämedioita myöten ja projekti oli myös tukimielessä erittäin onnistunut.

Kausi 2017 sujui mainiosti ja Atletico sijoittui Eddie Finchin johdolla sarjansa kakkoseksi, Akatemia oli puolestaan lohkonsa kuudes. Kauden päätteeksi Atletico palkittiin myös Helsingin piirin Vuoden futiskulttuuriteko-palkinnolla. 25v-juhlakausi (2018) sujui sekin vahvoissa merkeissä, sillä Atletico oli lohkonsa kolmas ja Akatemia viides. Juhlavuotta leimasivat myös lukuisat projektit, kuten kesällä yli 3000€ hyväntekeväisyyteen tuottanut Atletico Cup, lokakuussa pidetty 25v-gaala sekä pitkin vuotta artikkeleina nettisivuillakin julkaistu, mutta myöhemmin myös kirjamuotoon lisämateriaaleineen painettu historiikki.

Valmistautuminen kauteen 2019 starttaa jälleen tammikuussa. Molemmat joukkueet tähtäävät tuttuun tyyliinsä sarjatasojensa kärkikahinoihin, Atletico Kolmosessa ja Akatemia Vitosessa.

 

 

Atletico Malmi pelaa ja harjoittelee

Kotiasu_AtleticoMalmiAtleticon toiminta keskittyy kesäisin pääsääntöisesti Koillis-Helsingin aluelle (Pukinmäki-Pihlajamäki-Malmi-Tapanila), jossa Tico-edari pelaa ja harjoittelee 2-3 kertaa viikossa läpi vuoden. Talvisin harjoituksia on pidetty myös Vuosaaressa lämmitetyllä tekonurmella.

Kotikenttä: Pukinmäen nurmi (Kenttätie, Helsinki)

Varakenttä: Tapanilan tekonurmi (Moisiontie, Helsinki)

Atleticon peliasun väritys on MPS:lle tunnusomainen keltamusta. Ykköspaita on keltainen, housut mustat ja sukat keltaiset. Vierasasu on täysin musta.

 

Yhteystiedot

Janne Vottonen, joukkueenjohtajapuh. 040 822 6006s-posti: janne.vottonen@gmail.com
Ville-Pekka Liimatainen, joukkueenjohtajapuh. 050 349 5743s-posti: vp_liimatainen@hotmail.com
Eddie Finch, päävalmentaja, Atletico Malmi (3D)puh. 044 550 7414s-posti: edwardjfinch@gmail.com
Kalle Niemi, päävalmentaja, Atletico Akatemia (5D)puh. 050 575 8957s-posti: kalleniemi@popstar.com

Joukkueiden pankkitilit

MPS/Atletico MalmiFI50 5790 4320 0128 54 (OP)
MPS/Atletico AkatemiaFI45 5790 4320 0128 47 (OP)