Kolmonen: Tikka – Atletico Malmi 1-3 (1-1)

Maalit

0-1 Jesse Ketonen (Mika Tenkanen) 32′
1-1 Rasmus Wallikivi rp. 41′
1-2 Jesse Ketonen (Timo Kinnunen) 66′
1-3 Yasine Aloui (Jonne Ketonen) 88′

Tilastot

Avaus

Elis Rintala (MV)
Henri Mattsson
Mikko Kouri 65′ Iiro Helinen
Timo Kinnunen (C)
Ville Ruuska
Jonne Ketonen 90′ Ruben Launiala
Mikko Huupponen
Mikko Vesterinen
Mika Tenkanen 83′ Jukka Haarala
Jesse Ketonen 83′ Yasine Aloui
Roni Tran 75′ Miro-Aleksi Tissari

Muut vaihtopelaajat

Erkka Niini (MV)
Jonatan Wasenius

Raportti

Talven selkähän ei Suomen leveysasteilla vielä välttämättä taitu ennen juhannusta, mutta kevään merkkejä oli vahvasti ilmassa Atleticon marssiessa Espoonlahden tekonurmelle kauden ensimmäiseen Kolmosen sarjapeliinsä. Illan kotijoukkue, Espoon Tikka, oli yksi alkavan sarjasesongin uusista tuttavuuksista.

Alkuviikon harjoituksissa oli heilunut alun kolmattakymmentä päätä ja “ylitarjonta” kantoi myös divarisesongin avaukseen, sillä lapullehan mahtuu vain 18 pelaajaa kerrallaan. Tikkakin sai jalkeille täyden kupongin, joten kummallakin vaihtopenkillä kävi aimo kuhina matsin alkaessa.

Ottelun alkuminuutit lupailivat hyvää Atleeteille, kun veljekset Ketonen pääsi vuoron perään lyhyen ajan sisään toisistaan kokeilemaan onneaan viimeistelyssä. Hereillä ollut kotijoukkueen maalivahti kuitenkin peitti niin Jessen kuin Jonnenkin tontit jaloillaan.

Tikka ei arkaillut avata peliään syvältä linjasta rehdillä isolla pallolla, mutta yhtä lailla rakoja oranssipaitojen hyökkäyskalustolle aukesi Ticon harhasyötöistä ja huolimattomista pallonmenetyksistä. Isännät pääsivät heittelemään palloja sektoriin myös useammasta peräkkäisestä kulmapotkusta, jotka eivät lopulta tuottaneet keltaiselle puolustusmassalle juuri hankaluuksia.

Reilun puolen tunnin kuluttua kolahti viimein pömpelissäkin, kun “Koivukylä Connection” rokotti espoolaisia; Mika Tenkasen kierteinen syöttö oikealta taittui sopivasti Jessen juoksulinjalle, pallo nepillä pompusta ohi veskarin ja viimeisellä tatsilla tyhjiin ennen niskaan hönkineitä pakkeja. Jonne oli vähällä tuplata johdon vain pari minuuttia myöhemmin saatuaan veskarin hätäisen avauksen suoraan jalkaansa noin 30 metrissä, mutta nopea laukaus kiersi etupuolelta hieman ohi tyhjän maalin.

Ennen taukoa tapahtui vielä toisessa päässäkin. Hena Mattssonin liuku boksissa ohitusta suorittaneeseen “tikkaan” jäi pallosta vajaaksi ja erotuomari määräsi pelivälineen pisteelle 11 metriin. Vaikka Elis Rintala maalillaan aavisti Rasmus Wallikiven rankkarin suunnan oikein ja saikin näppejään hyvän matkaa väliin vasemmalleen suuntautuneeseen laukaukseen, tarkka kuti painui silti verkkoon saakka ja peli oli tasan.

Heti maalin perään Tikalle lankesi tuplasauma rankaista uudemman kerran, mutta Elis peitti loistavasti läheltä kohti tulleen pommin, jonka ripari painuikin sitten hehtaarikanuunalla leveäksi vielä maalinedustaltakin. Puoliaikalukemiksi jäi näin 1-1.

Ensimmäisellä puoliajalla ajoittain tahmeasti esiintynyt Atletico palasi tauolta kentälle huomattavasti pirteämmällä ilmeellä heti alkumetreiltä lähtien. Jessen keskitys vasemmalta oli jo pudota suoraan sisään, kunnes maalivahti viime hetkellä kauhoi pallon riman alta kulmapotkuksi. Mikko Vesterisen kulmurista kapteeni Timo Kinnunen pääsi puskemaan keskustasta aivan estelemättä, kuitenkin yli maalin.

Elis oli jälleen mies paikallaan Tikan tullessa oikealta; kova laukaus laatikon sisältä haeskeli maalin takakulmaa, mutta hanskapari venyi komeasti pallon tielle. Mainio torjunta kantoi hedelmää pian, sillä kymmenisen minuuttia myöhemmin kuulaa kaivettiin jo vastakkaisesta rysästä; pallo palautui sivuvaparin oikealta antaneelle Timolle, jonka alkuvuoden ässäsyötöt saivat jatkoa ja herkullinen vippi boksiin tavoitti synttäripoika Jessen kupolin – ilmava pusku tarkasti maalin takanurkkaan jätti byyrarin haromaan tyhjää ja vaivihkaa pelitapahtumia hallintaansa ominut Tico oli jälleen kuskin paikalla myös tulostaululla.

Viimeiselle kympille vaihdosta kirmasi tuoreita jalkoja hyökkäyspäähän, ja vain minuutin kehissä ollut Jugi Haarala kolisutti ylärimaa oikealta laidalta tempaisemallaan pallolla. Ensimmäistä Kolmosen otteluaan pelannut Yasine Aloui laittoi vielä hetken perästä pykälän paremmaksi; saatuaan pallon kikkanappi pohjassa useammasta oranssipaidasta ohi pyyhältäneeltä Jonnelta Yasine haki nopeasti tilan laukaukselle ja junttasi reilusta 20 metristä komean kanuunan oikean tolpan kautta verkkoon!

Ilmassa roikkunut maali oli viimein pudonnut ratkaisevan makuisesti sisään, ja loppuhetkien kohokohdaksi jäi vielä 16-vuotiaan Tico-kuopus Ruben Launialan debyytti Kolmosessa. Enempää osumia ei Espoonlahden pimenevään iltaan mahtunut ja Atleetit poistuivat takaisin Koilliseen täysi pistepotti pykälässä.

Ticon ryhdistäytyminen hapuilevan avausjakson päälle teki tällä kertaa riittävän eron joukkueiden välillä. Parannettavaa jäi vielä reippaasti, mutta joka tapauksessa kausi lähti toivotusti käyntiin hyvällä tuloksella.

Illan koitos oli laatuaan ensimmäinen, jossa ottelun parhaille suoriutujille jaetaan perinteisten tähtipelaajapisteiden sijaan “Pyttykerhopisteitä” viime syksynä edesmenneen Olli Kuntun muiston kunniaksi.

Pyttykerhopisteet

Jesse Ketonen: Kova ravaaminen toi synttärilahjaksi kaksi siistiä maalia ja pohjusti samalla vierasvoiton.
Elis Rintala: Varmaa pelaamista ja tärkeitä torjuntoja, oli vähällä napata pilkunkin kiinni.
Roni Tran: Erinomainen pallollisena, jatkuvasti hyviä ratkaisuja.