Uutta pelotetta Atleticon hyökkäykseen

Kauden kolmas hankinta on selvillä, kun Yasine Aloui (s. 1997) liittyy Atleticon riveihin. Kaudella 2016 Nelosen SAPAssa pelannut Yasine iski heti preseasonin avausottelussaan hattutempun ja pohjusti kaksi muutakin osumaa Atleticon hakiessa 5-1-voiton HIFK/3:sta. Tämä yhdistettynä hyvään tekemiseen harjoituksissa ei jättänyt juuri epäselvyyksiä, vaan “ysipaikalla” viihtyvä Aloui haluttiin ilman muuta kiinnittää vuoden 2017 Atletico-miehistöön.

yasine19-vuotias tunisialainen on paikallisen suurseuran, AS Marsan, kasvatti ja muutti Suomeen vasta vuonna 2015. Debyyttikaudella SAPAssa syntyi kuitenkin vakuuttavat 25 osumaa 23 pelaamassaan ottelussa, millä irtosi divaritason maalipörssin kolmas sija. Samalla hän auttoi SAPAn myös Nelosen nousukarsintoihin, joissa Ticon kanssa samaan lohkoon päätynyt FC POHU oli lopulta liian vahva.

Päävalmentaja Eddie Finch tunnistaa Yasinen potentiaalin, mutta rauhoittelee kuitenkin liiallisia odotuksia:

– Yasinen vuosi 2016 oli parempi kuin monella meistä, mutta hän ymmärtää, että vaatimustaso on nyt kovempi kuin viime kaudella. Hänen nuoruutensa tuo mielenkiintoisen mausteen ja tuoreutta Tico-rinkiin. Nämä seikat huomoiden, Yasine on jo nyt todistanut nöyrän ja työteliään asenteensa. Uskon, että pystymme myös pehmittämään hieman niitä luonteen terävimpiä kulmia menettämättä kuitenkaan sitä raakaa voimaa, mikä tekee hänestä todella klassisen kärkipelaajan.

Aloui itsekin vaikuttaa tyytyväiseltä siirtoon ja toisaalta riittävän nöyrältä taistelemaan pelipaikastaan:

– Muut pelaajat ja valmennus vaikuttavat mukavilta ja tunnen jo nyt olevani osa joukkuetta. Pelaaminen Ticossa tuntuu siis hyvältä ja toivon, että meillä tulee olemaan hyvä kausi. Omalta osaltani aion tehdä kaikkeni auttaakseni joukkuetta ja olla joukkueen apuna aina, kun tarvitaan sekä tehdä kovasti duunia päästäkseni kentälle ja iskemään maaleja.

Yasine ja Atletico nähdään seuraavan kerran livenä lauantaina 11.2., kun joukkue kohtaa Kaakon Kolmosta pelaavan Haminan Pallo-Kissat Kartanon tekonurmella klo 16:15 alkaen.