Mikko Vesterinen Atletico-paitaan

Atletico uutisoi tänään kauden neljännestä pelaajahankinnastaan, kun todellinen MPS-ikoni, Mikko Vesterinen (s. 1986), liittyy Tico-rinkiin. Pääasiassa keskikentän keskellä tai sen laidalla viihtyvä Vesterinen vahvistaa näin Atleticon entuudestaan vahvaa keskialuetta ja tuo sekä johtajuutta että arvokasta divarikokemusta ykköslohkon kärkitaistoon.

Mölli30-vuotias “Mölli” aloitti pelaajauransa Atleticon kanssa samoihin -86-ikäluokan joukkueisiin kuuluneessa MPS/Barcelonassa jo vuonna 1994 ja on sittemmin tullut tutuksi monelle paikallisfutiksen ystävälle edustettuaan MPS:ää sekä Kakkosessa että Kolmosessa. Vasenjalkainen taituri debytoi miesten tasolla kaudella 2005 ja on sen jälkeen edustanut reilut kymmenen kautta keltapaitoja. Väliin mahtui vain lyhyt, kauden mittainen piipahdus paikalliskilpailija Gnistanissa kaudella 2013.

Edelliskausi vierähti MPS:n kapteenina Kakkosessa, ja siellä vyölle kertyi yhteensä 18 peliä sekä joukkueen sisäisen maalipörssin voitto viidellä osumalla.

Vesterinen oli yhteyksissä Ticon taustavoimiin tammikuun puolivälissä ja on sen jälkeen harjoitellut aktiivisesti Atleticon mukana debytoiden myös treenipeleissä viime viikon lauantaina Kontua vastaan. Päävalmentaja Eddie Finchille on siis ehtinyt muodostua varsin hyvä kuva siitä, mitä hän uskoo tuoreimmalta hankinnalta saavansa:

– Mölli on juuri sellainen pelaaja, jota joukkue tarvitsee. Hän on vakuuttanut treeneissä omistautuneisuudellaan ja ammattimaisella asenteella.  Lisäksi hän tuo tärkeän ja luovan lisän keskikentälle terävillä liikkeillään ja hyvällä pallokosketuksellaan sekä terrierimäistä luonnetta silloin, kun pallo ei ole meidän joukkueella. Unohtamatta myöskään erikoistilanneosaamista. Olemme erittäin iloisia saadessamme hänet mukaan ja odotan innolla näkeväni, että mihin kaikkeen hän pystyykään päästyään ensin täyteen kuntoon ja vielä enemmän sinuiksi meidän pelisuunnitelman kanssa.

Vesterinen itse vaikuttaa motivoituneelta ja odottaa menestyksekästä kautta:

– Hyvillä mielin liittyn Atleticoon. Uusi joukkue, mutta paljon tuttuja naamoja, eli helppo tulla mukaan. Joukkue on selvästi tiivis niin kentällä kuin sen ulkopuolella, joten uskoisin, että hyvä ja menestyksekäs kausi on luvassa kaikin puolin. Itse maltoin pitää pitkän tauon futiksesta viime kauden jälkeen ja motivaatiota pelaamiseen löytyykin nyt enemmän kuin monilla aikaisemmilla pre-seasoneilla. Kaudelta odotan ennen kaikkea tiukkoja vääntöjä, huippufiiliksiä ja tietysti saunailtoja.