Kolmonen: Atletico Malmi – JoKi 6-0 (3-0)

Kolmonen: Atletico Malmi – JoKi 6-0 (3-0)

Kauden viimeiseen otteluun lähdettiin tilanteesta, jossa Atletico pelasi enää lähinnä kunniasta ja paremmista sarjasijoituksista eikä JoKillakaan ollut enää paineita: olihan edeltävän kierroksen tappio käytännössä sinetöinyt heidän putoamisensa. Toisaalta kausi haluttiin päättää varmasti kummassakin leirissä voittoon ja saada näin mollivoittoisesti sujuneelle vuodelle edes jollain tapaa positiivinen päätös.

Kolmonen: NJS/2 – Atletico Malmi 5-2 (2-1)

Kolmonen: NJS/2 – Atletico Malmi 5-2 (2-1)

Kolmosen toiseksiviimeisen ottelun kynnyksellä Ticon kilpailulliset panokset liittyivät enää kilven kiillottamiseen sarjasijoituksen muodossa todella vaihtelevin ottein sujuneen poikkeuskauden loppumetreillä. Lohkon huipputasaisen ja toisiltaan jatkuvasti pisteitä napsineen keskikastin ansiosta jopa pelipäivänä 16/17 Atleeteilla oli yhä matemaattiset, joskin lähinnä enää teoreettiset mahdollisuudet kivuta sarjataulukossa sijalta 11 jopa viidenneksi – tai vaihtoehtoisesti romahtaa viimeiselle säilyjän paikalle pykälällä 15. Sarjapaikan puolesta ei enää sentään tarvinnut jännittää.

Kolmonen: Atletico Malmi – JäPS/47 5-1 (2-1)

Kolmonen: Atletico Malmi – JäPS/47 5-1 (2-1)

Uusi viikko toi uuden ottelun tappioon päättyneen koillisen derbyn jälkimainingeissa, kun vastaan asettui lohkon hänniltä löytyvä JäPS/47. Sarjanousijana kauteen lähteneet järvenpääläiset olivat kärsineet viime aikoina niukkoja yhden maalin tappioita ja edeltävät keskinäiset kohtaamisetkin olivat sopuisasti tasan 1-1, joten takki auki ei otteluun sopinut lähteä.

Kolmonen: SAPA/3 – Atletico Malmi 2-2 (1-1)

Kolmonen: SAPA/3 – Atletico Malmi 2-2 (1-1)

VJS-tasuri katkaisi edellisviikonloppuna Atleticon orastavan tappioputken, mutta jätti samalla paljon hampaankoloon. Malmilaisryhmä tarjoili nimittäin jälleen erinomaisen vastuksen yhdelle sarjan ennakkosuosikeista, mutta ei hyvästä esityksestä huolimatta saanut haalittua täyttä pistepottia, vaikka olisi monen mielestä sen ehkä ansainnut. Tähän lähdettiin hakemaan pikaista oikaisua sarjan ehdottomiin yllättäjiin kuuluneen SAPA/3:n vieraana, joka oli yhä 11 pelikierroksen jälkeen tappioitta. Kuuden voittopelin jatkeena oli kuitenkin viisi tasuria, ja joukkue seilasi itse asiassa illan otteluun lähdettäessä melko mielenkiintoisessa putkessa: kolme edeltävää ottelua olivat päättyneet identtisiin 2-2-lukemiin – kuten myös Atleticon edeltävä ottelukin.

Kolmonen: Atletico Malmi – VJS 2-2 (2-1)

Kolmonen: Atletico Malmi – VJS 2-2 (2-1)

Ticon ensimmäiset kolme ottelua lohkon kärkiviisikkoa vastaan olivat tuottaneet lupaavistakin esityksistä huolimatta vesiperän konkreettisemmalla puolella eli sarjataulukon pistesarakkeessa; näistä kolmesta peräkkäisestä tappiosta pisteitä oli kertynyt lisää tasan 0. Sarjasijoituksen osalta tilanne ei kuitenkaan ollut varsinaisesti huonontunut, sillä muihin eroa repineiden top-5:n alapuolella laaja keskikasti oli tasaisen varmasti vienyt kukin toisiltaan pisteitä pelaamalla ristiin, ja sijoilla 6-18 olevista joukkueista ainoastaan Ticon maaliero oli plussalla, jopa yhden osuman verran – kaikki muut jengit taas kyntivät tältä osin pakkasella.

Kolmonen: TiPS – Atletico Malmi 3-2 (2-1)

Kolmonen: TiPS – Atletico Malmi 3-2 (2-1)

Viime viikonlopun Kontu-tappio maistui normaaliakin karvaammalta, sillä Atletico pelasi näin jälkikäteen katseltunakin yhden kauden parhaista otteluistaan, mutta kärsi tappion pitkälti Ticon omilla vahvuuksilla vastaan iskeneille kontulalaisille. Ottelusta pyrittiin ottamaan kuitenkin hyvät puolet mukaan ja jatkamaan samanlaisella boogiella viikkoa myöhemminkin, kun malmilaiset matkasivat Kehä 3:n toiselle puolelle, Tikkurilan Palloseuran vieraaksi. Päivän isäntä oli aloittanut Kolmosen kautensa vahvasti ja kärsinyt vain kertaalleen pistemenetyksen, kun voittopainotteisen rekordin jatkeeksi oli kirjailtu tasuri PKKU/2:ta vastaan.

Kolmonen: Atletico Malmi – FC Kontu 1-3 (0-1)

Kolmonen: Atletico Malmi – FC Kontu 1-3 (0-1)

Porvoosta ei edellisviikolta tarttunut kolmesta tehdystä maalista huolimatta sarjapisteitä mukaan tuotavaksi, mutta sisukkaasta esityksestä kivikovaa ennakkosuosikkia vastaan riittäisi varmasti ammennettavaa jatkoon. Seuraava koitos oli jälleen kotona Pukinmäessä lohkon kahdesta itähelsinkiläisjoukkueesta toista eli FC Kontua isännöiden. Aurinkoisen lämpimään pelipäivään kelpasi lähteä täydellä kokoonpanolla.

Kolmonen: FC Futura – Atletico Malmi 5-3 (1-2)

Kolmonen: FC Futura – Atletico Malmi 5-3 (1-2)

Kiikarilukemiin päättynyt Malmin Derby oli jo viides perättäinen, tappioton ottelu ja tälle lähdettiin hakemaan jatkoa myös Porvoon perjantai-illasta, kun vastaan asettui paikallinen suuruus, FC Futura. Vahvaksi Kakkosen seuraksi profiloitunut porvoolaisryhmä oli viettänyt pari edeltävää vuotta Kolmosessa, mutta lähti kauteen kenties lohkon suurimpana nousijasuosikkina. Jälki olikin ollut alusta saakka vahvaa, sillä seitsemästä kauden ottelusta päivän kotijoukkue oli napsinut myös yhtä monta voittoa.