Atleticolle oma kummijoukkue

Atletico tiedotti pääsiäisenä mielenkiintoisesta yhteistyökuviosta, sillä Kolmosen kauteensa valmistautuva joukkue lähtee tukemaan MPS:n 2008-syntyneitä tyttöjä matkallaan kohti isompia kenttiä. Samalla Tico saa itselleen oman kummijoukkueen.

MPS tytöt 2008 joukkuekuva

Yhteistyön tarkoitus on avustaa MPS:n mimmifutisjoukkuetta oman taipaleensa alkupuolella sekä tuoda arvokasta kokemusta ja esimerkkiä harjoitustapahtumiin. Vastaavasti T08:n pelaajia tullaan näkemään Atleticon kotiotteluissa pallotyttörooleissa. Joukkueen vanhemmat avustavat myös Ticon ottelutapahtumissa ja varmistavat omalla panoksellaan, että kotiotteluissa tarjoillaan jatkossa vakiosti niin makkaraa kuin kahvia ja virvokkeitakin.

MPS Tytöt 2008 ottelupalaveri

MPS:n T08-joukkue on perustettu vuoden 2016 aikana ja joukkuetta valmentaa mm. Atletico Malmia kausilla 2006-2011 aina Kutosesta Kolmoseen, ja tämän jälkeen muutaman kauden myös Atletico Akatemiaa Seiskassa ja Kutosessa, edustanut Juha-Matti “Daddy” Leinonen. Joukkue koostuu tällä hetkellä 20 pelaajasta ja harjoittelee kesäkaudella noin 2-3 kertaa viikossa osallistuen luonnollisesti sekä piirisarjoihin että turnauksiin. Tällä hetkellä pelitapa on vielä 5v5, mutta ensi vuonna tytöt pelaavat jo 8v8-pelejä puolikkaalla kentällä.

Leinonen kuvailee yhteistyötä seuraavasti:

– Yhteistyö Atletico Malmin kanssa antaa T08-joukkueelle loistavia mahdollisuuksia: joukkueella tulee olemaan paljon opittavaa Atleticon pelaajien osallistuessa harjoituksiin, minkä lisäksi buffetin pitäminen Atleticon kotipeleissä kartuttaa toivottavasti joukkueemme kassaa ja auttaa osaltaan  toiminnan kehittämistä. Pelaajat odottavat jo Ticon pelejä jännityksellä, tässähän päästään vastuullisiin pallotyttötehtäviin!

Atleticon puolella ollaan myös innostuneita:

– Kuten kalenteriproggiksemme jo syksyllä osoitti, meille joukkueena juniorifutaajat ja ruohonjuuritason avustaminen on tosi tärkeää. Ja ollaan itse asiassa jo useamman vuoden ajan pyöritelty ajatusta, että olisipa kiva saada oma kummijoukkue, jonka edesottamuksia pääsisi seuraamaan läheltä ja avustamaan heitä eteenpäin omalla kehityspolullaan. Daddyn yhteydenotto tuli siis erittäin sopivaan aikaan ja ollaan tottakai innoissaan myös siitä, että heidän avullaan myös meidän ottelutapahtumia saadaan vietyä taas askel eteenpäin, toteaa Janne Vottonen.