Ticon valtakausi Mosa Cupissa päättyi

Aprillilauantain sää oli totutun “turnausharmaa”, kun Mosa Cup täytti Tapanilan tekonurmen kuudetta kertaa koillishelsinkiläisellä jalkapallolla. Päivän päätteeksi kummassakin sarjassa podiumin korkeimmalle askelmalle nousi kokonaan uusi mestari.

Ei Mosa Cupia ilman koleita välikelejä ja sadetta!
Ei Mosa Cupia ilman koleita välikelejä ja sadetta!

Kilpasarjassa tapahtui kummia jo avauskierroksella, kun kaupunginrajojen takaa Vantaalta vieraillut TiPS kaatoi maalein 4-1 (2-1) viisinkertaisen finalistin PuiUn, joka näin jäi ensi kertaa turnauksen historiassa ulos loppuottelusta. Sarjan toisessa parissa Atletico nitisti Malmin Derbyssä Ponnistajat niukalla 1-0 (1-0) -marginaalilla. Voittomaalissa Mikko Huupponen ja Henri Mattsson yllättivät Ponnistajien puolustusmuodostelman aivan täysin nopeasti lyhyenä pelatulla kulmapotkulla, jonka päätti Hupin mahtava kaukolaukaus boksin reunalta aivan maalin takaylänurkkaan.

PuiUn ahdinko jatkui myös ottelussa sijoista 3-4 Ponnistajien runnoessa taululle koruttomat 6-1 (2-0) -voittolukemat; Vili Hiltunen ja Santeri Kauppinen osuivat kumpikin kahdesti.

Finaalissa kaksinkertainen hallitseva mestari Atletico sai haastajakseen TiPSin. Vihreäpaidat siirtyivät ottelussa johtoon viime kaudella liigaa PK-35 Vantaan paidassa pelanneen Ymer Xhaferin rankkarimaalilla, jonka Tico kuitenkin kuittasi nopeasti “pohjoisafrikkalaisella yhteistyöllä”; “Marokon Maradona” Simo Dahirin kulmapotkutarjoilusta 1-1-tasoituksen viimeisteli lennokkaalla puskulla Tunisian oma poika Yasine Aloui. TiPS osui niin ikään kulmurista aivan tauon alla Timo Sipiläisen nikatessa Xhaferin keskityksen maaliin. Atleettien toisen jakson kiri tuotti lopulta kaivatun tuloksen vielä ottelun viimeisellä minuutilla, kun Yasinen nosto ohitti nuoren TiPS-byyrari Aatu Hakalan, ja Jesse Ketonen ehti varmistamaan pallon yli maaliviivan. Ottelun ratkaisu siirtyi tasatilanteessa rangaistuspotkukilpailuun, jossa Tippulan kaikki viisi laukojaa osuivat maaliin. Atleticon Mikko Vesterisen ylänurkkasijoitus karkasi hieman leveäksi, joten kilpasarjan kiertopalkinto matkasi seuraavan vuoden ajaksi Tikkurilaan.

Harrastesarjaan parin välivuoden jälkeen palannut PuiU/86 otti aamun ensimmäisessä ottelussa FC KaKelta luulot pois selvällä 4-0 (0-0) -voitolla ja eteni ensimmäistä kertaa sarjafinaaliin. Loppuottelun toiseksi osapuoleksi selviytyi Atletico Akatemia, joka Jarkko Mäkipään kahden osuman siivittämänä sysäsi FC Hiehon pelaamaan “jämäsijoista” lukemin 3-1 (3-1).

“Pronssiottelu” oli KaKen juhlaa Timo Hiitolan viimeisteltyä joukkueensa kaikki kolme osumaa siltamäkeläisten 3-1 (2-1) -voitossa Hiehosta. Myös harrastesarjan finaali päättyi samaisiin 3-1 (2-1) -numeroihin PuiU/86:n eduksi tehottomaksi jääneen Atletico Akatemian kustannuksella.

Turnausperinteisiin lähes erottamattomasti kuuluva kalsea keli ei tälläkään kertaa latistanut tunnelmaa Moisiontiellä, vaan kentällä riitti aiempien vuosien tapaan nähtävää aamusta iltaan viihdyttävän paikallisen futiksen muodossa, ja kalkkien takana vierailleita katsojia palvelleen Tico-kioskin makkaragrilli joutui jopa odottamattoman runsaan kyrsäkysynnän johdosta loppuvaiheessa myymään eioota. Yhtä kaikki, kevät on nyt Mosa Cupin myötä jälleen virallisesti toivotettu tervetulleeksi koilliseen!