Atletico kiinnitti Ruben Launialan

Atleticon leiristä kuului tänään taas iloisia pelaajauutisia, sillä joukkue vahvisti kiinnittäneensä Ruben Launialan (s. 2000) Tico-rinkiin! Vasta 16-vuotias Launiala edustaa joukkueen tulevaisuuden kykyjä, mutta hyvät otteet niin treeneissä kuin muutamassa pelissäkin tekivät pelaajahankinnasta ajankohtaisen odotettua nopeammin. Niinpä keskikentän laidalla tai kymppipaikalla viihtyvä Ruben tuo uutta virtaa joukkueeseen ensimmäisenä 2000-luvun kasvattina.

Ruben Launiala Atletico MalmiRubenin oma futistaival käynnistyi Helsingin Palloseurassa. Tämän jälkeen hän on pelannut myös PK-35:n ja Legirus Interin junioreissa, joista edeltävät ottelumerkintänsäkin löytyvät. Yhdistävä tekijä Atleticon ja Rubenin välillä on puolestaan Kehä 1:n toisella puolella ja Pihlajamäen tekonurmella, jossa Tico-valmentajat Eddie Finch & Timo Kinnunen koulivat Rubenista pelimiehen muutama kausi takaperin.

Nuorena kykynä Rubenille annetaan luonnollisesti runsaasti aikaa kasvaa ja vankistaa asemiaan jo vuosia Kolmosta tahkonneessa Tico-ringissä, mutta toisaalta päävalmentaja Finchillä on selvä visio Launialan varalle:

– Ruben on aina ensimmäinen rondon keskellä, täyttämässä pulloja tai kantamassa kamoja, mutta ei välttämättä jakamassa palloa eteenpäin. Hän on kuitenkin kypsynyt melkoisesti siitä hankalasta 13-vuotiaasta, jota ensimmäisen kerran valmensin. Ruben ottaa ehkä liian paljon kosketuksia tai tykkää hautoa palloa, mutta uskon, että treeni ja pelaaminen aikuisten tasolla kehittää häntä tässäkin. Ruben on nyt jo osoittanut, että hän pystyy pelaamaan miesten pelejä ja esiintymään hyvin. Olen todella tyytyväinen, että saan liitettyä Rubenin tähän jengiin nuorimpana Atleettina viimeiseen 15 vuoteen ja odotan innolla, että pääsen auttamaan ja kehittämään häntä eteenpäin pelaajana.

Ruben itse paketoi odotuksensa tiivistetyn ytimekkäästi:

– Erittäin hyvillä mielin Atleticoon. Ensi kaudesta odotan hienoja kokemuksia joukkueen kanssa ja erittäin kovia pelejä Kolmosessa.

Tervetuloa Ruben!