Kolmonen: Atletico Malmi – FC Kuusysi 3-1 (0-1)

Kolmonen: Atletico Malmi – FC Kuusysi 3-1 (0-1)

Atleticon syyskierros oli edennyt murskaavissa merkeissä ja edeltävästä tappiosta oli ehtinyt kulua jo pari kuukautta. Sitä myöten lohkon kolmossija ehti varmistua myös eikä päivän otteluun ollut varsinaisia kilpailullisia panoksia. Kiikarissa siinsi kuitenkin mahdollisuus rikkoa Atleticon kolmosdivaritaipaleen piste-ennätys, jota Tico jo sivusi ennen päivän viimeistä ottelua.

Myöskään lahtelaisvastustaja, FC Kuusysillä ei ollut enää pelattavaa, sillä joukkue varmisti sarjapaikkansa edelliskierroksen HyPS-voitolla. Joukkueella oli kuitenkin kalavelkoja maksettavanaan Atleticon ryöstettyä pisteet Lahdesta 1-2-lukemin.

Kolmonen: JoKi – Atletico Malmi 0-1 (0-1)

Kolmonen: JoKi – Atletico Malmi 0-1 (0-1)

Kauden viimeiseen vierasotteluunsa Tico rantautui ensimmäistä kertaa Jokelaan aivan Tuusulan pohjoiskantille. Suuria kilpailullisia panoksia ei ottelussa enää ollut, sillä kolmospaikkansa sementoineiden Atleettien lisäksi myös seitsemäntenä sarjataulukossa majailleellla JoKilla oli keskikastin sijoitus lopullista pykälää vaille leimattuna. Pelipäivään lähdettäessä viides sija oli vielä sopivilla tuloksilla isäntien ulottuvilla.

Päivän kokoonpano jäi erittäin riisutuksi, sillä 12 enemmän tai vähemmän täydessä iskussa olleen pelaajan lisäksi vaihtopenkkiä miehitti pelitamineissa vain Akatemian paidassa Vitosessa 20 minuuttia kauden aikana kellottanut huoltopäällikkö.

Kolmonen: Atletico Malmi – Nopsa 8-1 (3-1)

Kolmonen: Atletico Malmi – Nopsa 8-1 (3-1)

Kauden viimeiseen nurmipeliinsä Pukinmäkeen Atletico sai isännöitäväkseen Nastolan Nopsan. “Uus-lahtelaiset” olivat sarjataulukossa tasaisen, vain viiden pisteen sisällä toisistaan painivan häntäviisikon keulilla ja yhden voiton päässä sarjapaikkansa säilyttämisestä ensi kaudeksikin. Ticon viiden ottelun voittoputki lohkon kolmostilaa varmistellessa ei kuitenkaan jättänyt epäselvyyksiä kohtaamisen ennakkosuosikista.

Kolmonen: Atlantis FC – Atletico Malmi 0-1 (0-0)

Kolmonen: Atlantis FC – Atletico Malmi 0-1 (0-0)

Atletico nappasi viime viikonloppuna jo neljännen peräkkäisen voittonsa ja pelasi samalla kuudennen peräkkäisen tappiottoman ottelun. Putkea lähdettiin jatkamaan Atlantiksen vieraana jo kauden kolmannessa ”Puksun derbyssä”, myös Atleticon kotipyhättönä tunnetulla Pukinmäen nurmella.

Atleticon rosterissa oli jonkin verran poissaoloja, joista varsinkin ykköshyökkääjä, Jesse Ketosen puuttuminen mietitytti ottelun alla. Toisaalta myös Atlantikselta puuttui joitakin avainmiehiä pelikieltojen vuoksi, joten otteluun lähdettiin positiivisin mielin. Päävalmentaja Eddie Finch oli punonut valmennustiiminsä kanssa jälleen tiukat valmennukselliset keitokset ja juoksutti kärkeen viime ottelussa laidalla vakuuttaneen Paul Fahyn sekä keskikentän pohjalle läpi kauden topparina erinomaisesti onnistuneen Akseli Hietalan. Muilta osin kokoonpano noudatteli ns. tutumpaa kaavaa.

Kolmonen: Atletico Malmi – HyPS 4-2 (2-2)

Kolmonen: Atletico Malmi – HyPS 4-2 (2-2)

Syyskuinen lauantai oli valjennut erinomaisessa säässä, kun Atletico isännöi Hyvinkään Palloseuraa vuodenaikaan nähden loistokunnossa olleella Pukinmäen nurmella. Joukkueet olivat taistelleet tasaväkisesti pitkin kevättä samoista sarjasijoituksista, mutta HyPSin heikompi syyskierros oli tiputtanut joukkueen jo viidenneksi Atleticon pitäessä kolmossijaa itsellään. Kevään keskinäinen ottelu oli päättynyt malmilaisten niukkaan 1-2-vierasvoittoon, joten tälläkin kertaa sopi odottaa tasaista ja tiukkaa ottelua.

Kolmonen: FC Korso United – Atletico Malmi 1-4 (0-1)

Kolmonen: FC Korso United – Atletico Malmi 1-4 (0-1)

Viikkoa aiemmin haltuun otetun lohkon kolmossijan puolustaminen ja eron repiminen hännystelijöihin jatkui syyskuun avausviikonloppuna Havukoskella FC Korso Unitedia vastaan. Ottelu oli samalla riemukas “kotiinpaluu” Ticon vanhoille KoiPS-legendoille eli Jesse ja Jonne Ketoselle sekä Mika Tenkaselle. Kolmikkoa vastaanottamassa Haviksen lehtereillä olikin koko joukko Korson faniryhmän Lammen Poikien edustajia, jotka ennen ottelua mm. pyrkivät ilmiselvästi hämmentämään malmilaisia vieraitaan soittamalla katsomossa iskelmää todella isosta ämyristä.

Kolmonen: Atletico Malmi – FC Viikingit/S.C.P 2-1 (1-1)

Kolmonen: Atletico Malmi – FC Viikingit/S.C.P 2-1 (1-1)

Pistejahti jatkui toista lauantaita putkeen Pukinmäessä ja porkkanana voitto nostaisi Atleetit sarjataulukossa lohkon kolmanneksi. Hyvät lähtökohdat täyspotin tavoittelulle toi vahva kokoonpano täydellä seitsemän vaihtarin penkillä höystettynä. FC Viikingit/S.C.P:n eli tuttavallisemmin “Pakan” lohkojumbon status otteluun lähdettäessä sai jäädä omaan arvoonsa, sillä jo kevään kohtaaminen joukkueiden välillä oli ollut tasainen.

Kolmonen: Atletico Malmi – CLE 3-1 (2-0)

Kolmonen: Atletico Malmi – CLE 3-1 (2-0)

Atleticon syyskierros oli käynnistynyt vaihtelevissa merkeissä. Takana oli hieno voitto Töölön Taistosta, taisteltu tasapeli Reippaan vieraana sekä hampaankoloon paljonkin jättänyt RiPS-tappio. Neljäs vastus oli puolestaan CLE, tämä turhankin tutuksi tullut latinoryhmä, joka oli aloittanut oman syyskierroksensa voitolla ja kahdella tasapelillä. Asema putoamisviivan tietämillä tarkoitti kuitenkin sitä, että lisäpisteille oli vahva tilaus.

Kolmonen: Atletico Malmi – Töölön Taisto 3-1 (1-0)

Kolmonen: Atletico Malmi – Töölön Taisto 3-1 (1-0)

Syyskierros jatkui viime viikonlopun nihkeällä RiPS-tappiolla, joka vielä pelipäivän aamunakin jäyti vielä jossain määrin mielessä. Katseet oli kuitenkin suunnattu perjantai-illan kamppailuun, jossa vastaan asettui tuttu ystävyysseura, Töölön Taisto. TöTan ja Ticon välinen kevätkierroksen keskinäinen kamppailu oli päättynyt sopuisasti 2-2-lukemiin, vaikka molemmilla oli ottelussa omat etsikkohetkensä ja mahdollisuus viedä peli nimiinsä.