Vahvistuksia Ticon maalivahtiosastolle

Viime kauden lähestulkoon yksin Elis Rintalan taikatemppujen varassa ollut Atleticon maalivahtiosasto saa kaivattua vahvistusta – kahdellakin rintamalla!

Eliksen taistelijapariksi rysää vartioimaan liittyy espoolainen Erkka Niini (s. 1989). Kauklahden Pyrinnön ja FC Hongan jalostama Erkka kohosi uransa tähänastiselle huipulle FC Viikkareiden (FC Viikingit/2) paidassa, kun idän punaiset ponnistivat Ticon lohkosta Kakkoseen kaudeksi 2014. Seuraavat kaksi kautta Erkka vietti Vantaalla Riipilän Raketin riveissä Nelosessa kenttäpelaajana, ollen viime suvena peräti joukkueensa paras maalintekijä. Nahkakuulan ohella myös frisbee on luontainen kädenjatke ultimaten monivuotiselle maajoukkuemiehelle.

Erkka Niini
Erkka Niini

– Ticoon lähden aivan uudella virralla parin kentällä vietetyn kauden jälkeen. Polte takaisin tolppien väliin oli kova, joten oli luonnollista etsiä myös kova nippu, jonka kanssa löytyisi parin vuoden takainen tatsi uudelleen. Viime talvena Ticon kanssa vietetyt treenit helpottivat päätöstä aika paljon, kun tiesi jo ukot entuudestaan, avaa Erkka fiiliksiään.

– Treenaamisesta todella mielekästä tekee toinen hyvä veskari (Elis). Varsinaisesti kaudelta en odota enempää enkä vähempää kuin kaunista peliä ja silkkaa dominointia, ehkä vähän myös hyökkääjien kiusaamista. Nöyrä en osaa olla, joten en edes yritä.

– Erkan preesens huokuu jo väkevänä niin kentällä kuin kopissakin. Kovin monella joukkueella ei ole heittää maalille näin kovatasoista parivaljakkoa. Luukulle on nyt myös mukavasti sisäistä kilpailua, minkä odotan tuovan entisestään draivia jo valmiiksi laadukkaaseen tekemiseen harjoituksissa. Uskon vakaasti, että tämän kokonaisuuden myötä saamme oman pään pysymään puhtaana vielä aiempaakin paremmin, kertoo Tico-luotsi Eddie Finch.

– Sanalla sanoen atleettinen kaveri kyseessä, ulottuva ja elastinen. Lisäksi aivan hirmuinen kavio, maalipotkutkin ovat käytännössä hyökkäyspään erikoistilanteita, veistelee puolestaan jatkoksi huoltopäällikkö ja maalivahtien parissa treenikentällä silloin tällöin puuhasteleva V-P Liimatainen.

Tuomas Kettunen
Tuomas Kettunen

V-P:n kuritettaviksi Elis ja Erkka joutuvat kuitenkin vastaisuudessa onnekseen harvemmin, sillä jatkossa nuorekkaan hulivilikaksikon isähahmona toimii maalivahtivalmentajaksi joukkueen taustaryhmään kiinnitetty Tuomas Kettunen (s. 1986). “Stube” on viime vuosina uudelleenbrändännyt itsensä Atletico Akatemian hyökkäyskaluston romuluiseksi kohdepelaajaksi, mutta koulutukseltaan mies on kuitenkin pesunkestävä byyrari; FC Jokereissa pelatessaan Stube oli tyrkyllä jopa U17-maajoukkueeseen 2003 kotikisoissa, ja piipahti vuosikymmenen alussa poimimassa munkkeja Gnistanin uunilla Kakkosessa, kunnes ikävä loukkaantuminen katkaisi nousukiidon. Torjuntahommatkin luistavat silti edelleen tarvittaessa, mistä erinomaisena työnäytteenä stunt-esiintyminen Ticon paidassa TuPS-kotivoitossa toissa kaudelta.