Kolmonen: Atletico Malmi – FC Kontu 1-3 (0-1)

Maalit

0-1 Behar Zymberi 20′
0-2 Joni Häppölä 74′
0-3 Tomi Pimiä 76′
1-3 Aleksis Ulander (Kustaa Käki) 83′

Tilastot

Avaus

Kaapo Sinervo (MV)
Eeli Lehto 62′ Antti Johansson
Akseli Hietala
Joonas Prami
Niko Eriksson 81′ Samu Rantanen
Aleksis Ulander
Mikko Vesterinen 76′ Kalle Jyrkinen
Jaakko Peltonen 55′ Janne Hampaala
Mika Tenkanen 55′ Patrick Purola
Kustaa Käki (C)
Jesse Ketonen

Muut vaihtopelaajat

Timo Kinnunen
Saku Kuittinen

Raportti

Porvoosta ei edellisviikolta tarttunut kolmesta tehdystä maalista huolimatta sarjapisteitä mukaan tuotavaksi, mutta sisukkaasta esityksestä kivikovaa ennakkosuosikkia vastaan riittäisi varmasti ammennettavaa jatkoon. Seuraava koitos oli jälleen kotona Pukinmäessä lohkon kahdesta itähelsinkiläisjoukkueesta toista eli FC Kontua isännöiden. Aurinkoisen lämpimään pelipäivään kelpasi lähteä täydellä kokoonpanolla.

Lohkovitosena matsiin lähtenyt Kontu sai iltapäivän ensimmäisen paikan, kun Aziz Jmaali punnersi tökkäämään boksista kohti maalia. Pehmeänä päin tullut pallo oli kuitenkin helppo poimittava Tico-veskari Kaapo Sinervolle. Kympin pelin jälkeen Atleetitkin saivat vetotilaston auki Kusti Käki vapautettua Jesse Ketosen vauhtiin laidalta. Jesse kiihdytti ripein askelin perille saakka ja laukoi vasemmalta, mutta Kontun maalilla Christos Zavros torjui yrityksen järkähtämättä.

Sinipaidat olivat vähällä rokottaa terävänä suunnanmuutosjenginä tunnettua Ticoa nopealla, isosta purkupallosta lähteneellä 2v1-vastahyökkäyksellä. Palloa vieraiden vasemmalta hyökkäyssivustalta tuonut Jmaali päätti kuitenkin vetää itse, ja erinomaisesti tilanteeseen liikkunut Kaapo peitti kudin kuin virkaveljensä toisessa päädyssä tuokiota aiemmin.

Ottelun avausmaalin onnistui lopulta tekemään Kontu. Keskityspallo oikealta jäi kimpoilemaan maalille jo kertaalleen blokattuna, kunnes Behar Zymberi siivosi flipperin vitoselta verkkoon.

Juomatauon jälkeen Tico pääsi kokeilemaan tasoituksen tekoa kulmapotkuista, joita keltaisille kertyi jo ensimmäisellä puoliajalla seitsemän – ja pelkästään seitsemän minuutin pätkän sisään kuusi. Kulmuriryppäästä yhden jälkitilanteesta Aleksis Ulander tuikkasi Jessen oikealta vetopaikkaan, mutta Zavros oli uudemman kerran oikeassa paikassa peittämässä. Pariin otteeseen kulmurihässäkästä pallo kimpoili jo Kontun omistakin pelaajista kohti maalia, sisään asti ei kuitenkaan mennyt. Viimeinen tontti ennen taukoa lankesi Joonas Pramille, joka puski Mikko Vesterisen sivuvaparin hieman maalin ohi takaa.

Puoliaikashow’ssa ihasteltiin polttareidensa tiimolta paikalla olleen Tico-legenda Jani “Nani” Hannulan tarkkuutta ylärimaskabassa. Viidestä pallosta Nani kolautti komeasti kaksi poikkiparruun eikä kolme muutakaan jääneet kauas. Tatsi on siis edelleen tallella!

Toisella puolikkaalla ei mainittavia tapahtunut ennen tunnin täyttymistä. Vaihdosta tulleen Pati Purolan ja Jessen näppärä seinäpeli avasi paikan jälkimmäiselle, mutta jo kolmatta kertaa Jesse joutui toteamaan Zavrosin ehtivän pallon ja maalin väliin menestyksellä.

Kulmapotkupuntari kallistui vieraille toisella puoliajalla. Tulosta näistä ei tullut sen enempää kuin Ticollakaan – sen sijaan erikoistilanteesta syntyi kuitenkin ottelun toinen osuma, ja sen olisi suonut tarttuvan vaikka videolle. Vaparia Ticon boksin vasemman kulman tietämiltä asettui ampumaan maalitykki Joni Häppölä, jonka kertakaikkisen upea laukaus painui kierteellä aivan maalin vasempaan takaylänurkkaan. Kaapon ilmava dyykkauskaan ei riittänyt kurottamaan väliin, sillä veto oli yksinkertaisesti niin tarkka. Aivan huikea osuma!

Ticon toiveet kavennuksesta heräsivät hetkeksi eloon heti perään kulmapotkutilanteesta, vaan toisin kävi. Kontu vei kulmurista ykköspallon ja kontrasi jälleen salamannopeasti kahdella yhtä vastaan. Häppölä toi palloa maltilla ja sujautti sen laatikkoon Tomi Pimiän hienon pystyliikkeen perään. Pimiä veti Kaapon vastaan maalilta ja sai nostettua pallon vasemmalta pienestä kulmasta miltei etutolppaa nuollen sisään nuottaan.

0-3-lukemat olivat kaiken kaikkiaan liian yksipuolisen rumat pelitapahtumien kulkuun nähden, mutta onneksi aikaa oli vielä. Reilua vitosta viimeisimmän maalin jälkeen Tico sai vapaapotkun Kontun boksin vasemmalta sivustalta. Kusti pelasi ovelan lyhyen maata pitkin 16-kaaren tuntumaan, josta Allu laukoi ykkösellä vasurillaan kohti etualakulmaa. Pallo nappasi matkalla pienen osuman ja painui tolpan juuresta sisään.

Häppölä sai 85. minuutilla uuden vaparitontin miltei samoilta koordinaateilta kuin ensimmäisessään, eikä veto nytkään ollut turhan kaukana kohteestaan, vaikka painuikin kattoverkkoa nuollen yli. Pelin viimeinenkin kunnon tilanne tuli Ticon päätyyn, kun lisäajan jo rullatessa väkevä vaihtomies Samu Häkälä pakotti laukauksellaan Kaapon panemaan parastaan, ja näyttävä yläkäsitorjunta saatteli pallon leveäksi maalista.

Kauden toisesta kotitappiosta jäi hampaankoloon aimo kimpale. Peliesitys itsessään oli varsin eheä, mutta hyökkäyspäässä maineteot hyytyivät mahdollisuuksiin peilattuna vähiin. Kymmenen kulmapotkua ja yhtä monta puolustajien blokkaamaa laukausta jäivät koristeiksi tilastoihin, ja hyvällä pelipäällä ollut Kontu-molari Zavros hoiteli yhtä lukuun ottamatta vaarallisimmat tilanteen. Vieraat onnistuivat horjuttamaan Ticoa malmilaisten omilla aseilla eli terävillä vastahyökkäyksillä ja löivät omassa päässä ahkerasti lihaa vetojen tielle.

Lohkon kärkiviisikosta vastaan on nyt tullut kahdessa pelissä kaksi (ykkönen ja vitonen) ja seuraavissa kolmessa loput kolme, joten rima pysyy edelleen korkealla. Ottelut jatkuvat tulevana lauantaina 22.08. Tikkurilan urheilpuistossa TiPSiä vastaan klo 19:00 alkaen.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Kustaa Käki: Keskustelua vaihtopenkillä: “Miten pitkä matsi pitää pelata, että Kustilla alkaa askel edes hidastua?”
Mika Tenkanen: Kesälomilta akut täynnä, “Terrierillä” riitti virtaa pitkiinkin prässeihin.
Eeli Lehto: Päivän kolmas sähisijä, prässäsi laidallaan antaumuksella välillä jopa pallollisena.