Muut vaihtopelaajat

Rami Tahvanainen (MV)
Ville-Pekka Liimatainen

Raportti

Kolmosen toiseksiviimeisen ottelun kynnyksellä Ticon kilpailulliset panokset liittyivät enää kilven kiillottamiseen sarjasijoituksen muodossa todella vaihtelevin ottein sujuneen poikkeuskauden loppumetreillä. Lohkon huipputasaisen ja toisiltaan jatkuvasti pisteitä napsineen keskikastin ansiosta jopa pelipäivänä 16/17 Atleeteilla oli yhä matemaattiset, joskin lähinnä enää teoreettiset mahdollisuudet kivuta sarjataulukossa sijalta 11 jopa viidenneksi – tai vaihtoehtoisesti romahtaa viimeiselle säilyjän paikalle pykälällä 15. Sarjapaikan puolesta ei enää sentään tarvinnut jännittää.

Vierasreissu Nurmijärvelle NJS/2:ta vastaan näytti kokoonpanonkin puolesta sellaiselta kuin rankan kauden päätöspelit yleensäkin, sillä runkomiehiä oli huvennut telakalle syksyn edetessä jo aimo nippu. Kaikeksi onneksi kuponkia täydentämään riitti edelleen nuoria ja vetreitä jalkoja treeniringissä jokusen viikon karaistuneiden MPS:n A-junioreiden mobista. Avaukseen asti Klaukkalassa kipusivat nuorisosta keskikenttäpelaajat Kevin Nurmi ja Alexander Lindström sekä vasta B-ikäinen toppari Samuel Taskinen, joista Allu ja Samppa pelasivat samalla ensimmäisen pelinsä aikuisten sarjassa; penkillä Kaapo Sinervon kakkosmaalivahtina debytoi Rami Tahvanainen. Myös aina valmis joukkueenjohtaja-huoltopäällikkö V-P Liimatainen oli varuilta raapinut pelitamineet matkaan viimeisen hätävaihtomiehen roolissa.

Kolme pistettä Ticon perässä matsiin lähtenyt NJS sai ensimmäiset tilanteet Aaro Honkalan oikealta kohti maalia leijailleella keskityspallolla ja Matti Kaipion kirpeällä vapaapotkulla 35 metristä, mutta Kaapo oli hanskoineen välissä kummallakin kerralla. Ticon avaustontit loi keskikentän keskustassa kapteeni Jaakko Peltosen rinnalla huhkinut Allu Lindström, joka ensin keskialueen riistonsa jälkeen rakensi vetopaikan Pati Purolalle ja pääsi itsekin vedolle; Patin laukaus sujahti takaa ohi maalin ja näppärästi pallotellun hitaan hyökkäyksen päättänyt Allun kuti 16-rajalta jäi maalivahti Rasmus Karvisen huomaan.

Hyvää jalkaansa useasti väläytellyt Kaipio pommitti toisenkin vaparin kaukaa 30 metristä päin Kaapoa ennen kuin kotijoukkue siirtyi ottelussa johtoon. NJS-kippari Kalle Kantelinen sai luvattomankin verkkaisesti edetä vasemmalta laidalta vastahyökkäyksen viimeisessä vaiheessa ja löysi lopuksi raon sijoittaa pallo boksista maalin taka-alanurkkaan ohi Kaapon.

Sama toistui alle 10 minuuttia myöhemmin Kantelisen ajettua uudestaan sisään vasemmalta. Nyt parilla harhautuksella latu aukesi nokikkain Kaapon kanssa ja pallo toistamiseen varmalla sijoituksella läheltä verkkoon.

Lohtua oli kuitenkin luvassa aivan ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä todellisen pukukoppimaalin muodossa. Vasempana pakkina stuntanneelta Mölli Vesteriseltä pallon saatuaan Pati pyöräytti täysin kansallisbalettikelpoisella piruetilla itselleen tilaa NJS:n laatikon vasemman kulman tietämillä ja lähetti vetonsa kauniilla kierteellä maalin takayläkulmaan ja Karvisen lapasten ulottumattomiin. Tauolle siirryttiin malmilaisittain maalin takaa-ajoasemassa.

NJS aloitti kolmevarttisen jälleen joukkueista terävämpänä. Reilun vitosen jälkeen Kaipio haastoi sisään oikealta ja kolautti pallon takatolpasta takaisin kentälle, ja hattutemppua haeskellut Kantelinen pakotti Kaapon komeaan torjuntaan näppärällä laukauksellaan vasemmalta pitkästä ristipallosta. Ticon vastaus herättelyyn tuli heti perään: Pati vapautti Jesse Ketosen vauhtiin miltei keskiympyrästä, ja Klaken lyhyellä kentällä boksi tuli Jessen nopeudella vastaan pikaisesti, mutta takatolppaa haeskellut sijoitus painui ohi maalin.

Tilanteita syntyi tasaisesti kumpaankin päätyyn. Lassi Vainikainen jatkoi pallon tolppaan Kantelisen poikkisyötöstä, ja vielä samaisen 62. peliminuutin puitteissa Janne Kinnunen irrotti syötöllään Jessen karkumatkalle oikealta. Karvisen höyrytessä vastaan Jesse leikkasi keskelle alueen poikki ja veskarista sivuun, muttei aivan ehtinyt sutia palloa rauhassa tyhjään maaliin ennen kuin puolustus ehti viime hetkellä hönkimään niskaan.

NJS tuplasi johtonsa kahteen maaliin 73. minuutilla, kun Akseli Myllö laukoi oikealta ja pallo painui Kaapon sormiosumasta huolimatta takakulmaan. Lukemat näyttivät pahalta, mutta ilmeisesti kukaan ei varoittanut isäntiä lajin vaarallisimmasta johtomarginaalista – joka minuutin päästä oli kuin olikin jo kutistunut yhteen. Karvinen sähelsi avauksensa karmeasti suoraan Tico-pelaajille boksin ulkopuolella, ja Jesse siirsi pallon Patille tyhjään verkkoon 16-rajan paikkeilta jatkettavaksi.

Vaihtomies Kalle Jyrkisen kaksi harmittavan pehmeäksi jäänyttä vetoa suoraan syötöstä päätyivät vaarattomasti suoraan Karvisen ulottuville. Ottelu eteni kutkuttavassa 3-2-tilanteessa loppuminuuteille, kunnes NJS kunnostautui kolmatta kertaa maalintekosektorilla. Tilanteen rakensi joukkueensa vasemmalla hyökkäyssivustalla pallon kahden keltapaidan ohi tuonut Kaipio, jonka puolenvaihto tavoitti oikealta Vainikaisen. Kaapo torjui Vainikaisen laukauksen, mutta paluupallo putosi suoraan Kanteliselle, joka niittasi pelin 4-2:een ja hattutemppunsa täyteen kenenkään estelemättä.

Vielä ottelun lisäajalla Myllö viimeisteli illan toisen osumansa, ensimmäisen tapaan laukauksella boksista oikealta hyvän pystysyötön ja parin askeleen karkumatkan vauhdittamana. Seuranneesta keskialoituksesta Patin urhoollinen kokeilu suoralla laukauksella jäi ottelun viimeiseksi tilanteeksi ja pari metriä vajaaksi pudotakseen suoraan Karvisen hanskoihin.

Loppurutistus viimeisten sarjapisteiden plokkaamiseksi lässähti selkeäksi tappioksi. Hallintavaiheet aaltoilivat kummankin joukkueen kesken, mutta kauttaaltaan terävämmin esiintynyt NJS hoiti iltapuhteensa mallikkaasti ja piti pisteet ansaitusti Klaukkalassa, nousten voitolla tasapisteisiin Ticon kanssa. Tappion takaa ilonaiheiksi oli kuitenkin nostettavissa junioriosaston pirteät esiintymiset – kahdelle täydet minuutit ja kolmannellekin kymppiä vaille.

Sarjan päätöskierros pelataan tulevana perjantaina klo 19:15. Tico isännöi kotiottelussaan Mosan Wembleyllä ensi kaudeksi Neloseen putoavaa Jokelan Kisaa. Tervetuloa kentän laidalle paketoimaan kausi Atleettien tukena!

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet jakoi tällä kertaa Verovapaat Kasinot

Alexander Lindström: Ennakkoluuloton esitys keskustassa molempiin suuntiin, upeita riistoja ja etenemistä.
Patrick Purola: Vastasi huutoon kahdella maalilla.
Samuel Taskinen: B-juniorille täydet minuutit puolustuslinjassa, todella kylmäpäistä peliä.