Kolmonen: PuiU – Atletico Malmi 2-1 (1-0)

Maalit

1-0 Ilmari Tiainen 10′
1-1 Janne Hampaala (Jonne Ketonen) 60′
2-1 Samir Talat 83′

Tilastot

Avaus

Kaapo Sinervo (MV)
Ville Ruuska
Akseli Hietala
Joonas Prami
Eeli Lehto 84′ Niko Eriksson 90+4′
Jonne Ketonen 76′ Kevin Nurmi
Mikko Vesterinen 84′ Patrick Purola
Kustaa Käki
Mika Tenkanen 71′ Kalle Jyrkinen
Timo Kinnunen (C) 53′ Janne Hampaala
Jesse Ketonen

Muut vaihtopelaajat

Joona Packalen
Samu Rantanen

Raportti

Syksyn odotettu kohokohta, Koillisen Derby Atleticon ja PuiUn välillä päästiin vielä pelaamaan ottelun ansaitsemissa puitteissa eli Puistolassa Koudan nurmella “Muumitalon” katveessa Puipan isännöimänä, vaikka pelialusta esittikin jo hienoisia viitteitä himoistaan talviteloille.

Hyvävireinen PuiU oli voittanut neljä edellistä otteluaan ja kirinyt sarjataulukossa jo Atleettienkin ohi, joskin Ticon viikon takainen voitto KoiPSista oli kaventanut eron vain yhteen sarjapisteeseen puistolalaisten eduksi. Tähän tietenkin vielä päälle henkiset panokset – Tico oli pitänyt sarjassa otellut paikalliskohtaamiset visusti otteessaan jo pitkään. Molemmat joukkueet pääsivät jalkautumaan matsiin täysillä kokoonpanoilla, ja Ticon vaihtomiehistöstä löytyi uusina niminä aiemmin treenirinkiin liittyneet Kevin Nurmi ja Joona Packalen kautensa jo päättäneestä MPS:n A-juniorijoukkueesta.

Kuuluttamon mikrofonin varteen värvätty, pelaajana niin PuiUa kuin Ticoakin edustanut Tuomas Kettunen pääsi ensimmäistä kertaa villitsemään kotiyleisöä jo 10 minuutin pelin jälkeen, kun PuiUn kolmas perättäinen kulmapotku tuotti tulosta; Samir Talat antoi kulmurin matalana etutolpalle, Kalle Lindström sai pallon ensimmäisenä kontrolliin ja siirsi kohti maaliviivaa, josta Ilmari Tiainen jatkoi pallon perille verkkoon. Pallo näytti käyvän build-upin aikana Lindströmin kädessäkin, mutta aitiopaikalta tilanteen seurannut erotuomari viittoi joka tapauksessa välittömästi keskusaloitukseen.

Mölli Vesterisen matala laukaus boksin rajoilta etutolpan ohi oli Ticon ensimmäinen kunnon tilanne. Toisessa päässä kenttää isäntien aktiivisimpana kunnostautui Sami “SRK” Rinta-Kahila, joka pääsi kolmeen otteeseen laukomaan todella vaarallisesti. Ensimmäisen torjui Tico-veskari Kaapo Sinervo, toinen karkasi hieman yli kehikon, ja kolmanteen, Kaapon torjunnan paluupalloon SRK kokeili näyttävää sivusaksaria, vaikka aikaa olisi ollut haltuunottoonkin – nyt veto painui selvästi ohi maalin. SRK-show’n välissä Ville Ruuska pääsi kertaalleen vetämään suoraan PuiU-byyrari Tomi Honkaniemen syliin, ja puoliajan päättänyt Möllin kova vapari oikealta boksin kulman takaa sujahti metrin verran yli maalin.

Toisen puoliajan ensimmäinen highlight oli Robin Leskisen 30 metristä ampuma, jyrkästi pudonnut knuckleball-vapaapotku, jonka Kaapo joutui nyrkkeilemään pois.

Tasan tunnin kohdalla Tico punnersin pelin tasoihin komealla maalilla. Joonas Pramin ristipallo keskialueelta putosi tarkasti Jonne Ketoselle PuiUn laatikon vasemmalle puolelle, Jonne kuoletti pallon upeasti ilmasta ulkosyrjällä ja käänsi päädystä luukulle, jonne takaa juossut Leego Hampaala napautti tarjoilun läheltä yläriman kautta maaliin.

Kotijoukkue oli vähällä uusia johtoasemansa tovia myöhemmin. Lindström vippasi vapaapotkukeskityksen maalinedustalle ja vapaaksi liikkunut valkopaita pääsi puskemaan avopaikasta, mutta Kaapo venytti tielle aivan maagisella reaktiotorjunnalla, ohjaten pallon tolpan ulkopuolelta ohi! Myös Tico kävi lähellä vastaavanlaisesta tilanteesta pari minuuttia eteenpäin, kun Mika Tenkanen jatkoi päällään Möllin vaparin yläriman kautta yli.

PuiU siirtyi johtoon 83. minuutilla. Samir Talat leikkasi vasemmalta laidalta sisään, käytti palloa keskellä ja seinän takaisin saatuaan laukoi 16-kaaren takaa. Pallo painui Kaapon syöksyn ulottumattomiin ja tolpan juuresta perille maaliin.

Ottelun lisäajalla saatiin vielä aikaiseksi kunnon hässäkkä Pati Purolan kampattua Leskisen nurin kesken hyökkäyksen. Tuomari ehti hädin tuskin viheltää pilliinsä rikkeen merkiksi, kun torikokous oli jo valmis. Lopulta tilanteen ulkopuolelta keskenään “tönis-valssiin” päätyneet vaihtopelaajat Niko Eriksson ja Mohamud Mohamed lähtivät kumpikin vain kymmenisen minuuttia kentällä viihtyneinä suihkuun punaisen kortin vauhdittamina, ja Patille nousi alkuperäisestä rikkeestä varoitus. Kaaoksen laannuttua ottelu rullasi vielä pari minuuttia päätökseensä.

Tasaisessa ottelussa PuiU tarjosi Ticolle helposti kovemman vastuksen kuin kertaakaan aiemmin, eikä kotivoitto siten ollut mikään vääryys. Yksi osuma riitti tällä kertaa tekemään eron joukkueiden välille, ja yhteensä 10 keltaista sekä kaksi punaista korttia toivat varmasti riittämiin lisäväriä kohtaamiseen.

Tico jatkaa sarjataulukon sijalta 11/18 kohti viimeistä kolmea pelipäivää, joista seuraavana kalenterissa on perjantai 25.09. Tuolloin Mosan Wembleylle vieraaksi saapuu lohkojumbo JäPS/47 klo 20:35 alkaen.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Kaapo Sinervo: Tukku loistavia torjuntoja, helmenä tasatilanteessa upea gamesaver-reaktio.
Janne Hampaala: Super-subilta kirsikka kakkuun team goal -tasoituksessa.
Joonas Prami: Puolustusrymistelyn lomassa upea alustus tasoitusmaaliin.