Kolmonen: Atletico Malmi – VJS 2-2 (2-1)

Maalit

1-0 Mikko Vesterinen 16′
1-1 Charles Katashira 17′
2-1 Patrick Purola rp. 35′
2-2 Kasperi Laitila 47′

Tilastot

Avaus

Kaapo Sinervo (MV)
Ville Ruuska
Antti Johansson 78′ Niko Eriksson
Joonas Prami
Janne-Matti Kinnunen
Kustaa Käki (C)
Mikko Vesterinen
Jaakko Peltonen
Janne Hampaala 68′ Timo Kinnunen
Mika Tenkanen 90+2′ Kalle Jyrkinen
Patrick Purola 63′ Jonne Ketonen

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Ticon ensimmäiset kolme ottelua lohkon kärkiviisikkoa vastaan olivat tuottaneet lupaavistakin esityksistä huolimatta vesiperän konkreettisemmalla puolella eli sarjataulukon pistesarakkeessa; näistä kolmesta peräkkäisestä tappiosta pisteitä oli kertynyt lisää tasan 0. Sarjasijoituksen osalta tilanne ei kuitenkaan ollut varsinaisesti huonontunut, sillä muihin eroa repineiden top-5:n alapuolella laaja keskikasti oli tasaisen varmasti vienyt kukin toisiltaan pisteitä pelaamalla ristiin, ja sijoilla 6-18 olevista joukkueista ainoastaan Ticon maaliero oli plussalla, jopa yhden osuman verran – kaikki muut jengit taas kyntivät tältä osin pakkasella.

Yhdessä TiPSin kanssa lohkokärki FC Futuran kovimpiin haastajiin lukeutuvaa VJS:ää vastaan Tico pääsi pelaamaan kotonaan Pukinmäessä. Viime syksyn päätteeksi Kakkosesta pudonneiden vantaalaisten joukkue oli nuorena ja juoksuvoimaisena kipittänyt Myyrmäen stadionillaan isännöimänsä vierailijat suohon miltei viiden maalin keskiarvolla per peli, joten Myrtsin välttäminen oli varmasti Atleeteillekin hyvä juttu.

Päivän otteluun malmilaisille oli kertynyt puutetta erityisesti alakertaan Aksu Hietalan ja Samu Rantasen pelikieltojen myötä, ja myös viime kaudella VJS:n maalilla palloja torjunut Elis Rintala oli sivussa. Plussapuolella taasen Leego Hampaala ja Ville Ruuska pelasivat nyt kumpikin Tico-uransa 231 virallisen ottelun, mennen kumpikin yhdellä ohi otteluennätyksen pitkäaikaisesta haltijasta Nani Hannulasta.

Vierailija VJS sai jo avauskympin puitteissa neljä kulmapotkua vasemmalta, muttei onnistunut ahdistamaan Atleetteja näistä sen enempää. Ticolle puolestaan tarjoutui vartin kohdalla ensimmäinen erikoistilanne erikoisesta tilanteesta aivan oikean hyökkäyssivustan kalkkiviivalla, kun VJS-pakki ennakoi rajalta yli matkalla olleen pallon pompun väärin ja nappasi pelivälineen huolimattomasti käsiinsä heittoa ennakoiden jo kentän puolelta. Mölli Vesterinen vippasi ilkeän näköisen kierrepallon maalinedustalle, ja parin kimmokkeen jälkeen munkki olikin verkossa. Viimeinen tatsi taisi tulla puolustavasta pelaajasta, mutta Mölli sai maalin joka tapauksessa nimiinsä ottelupöytäkirjaankin.

Avausmaalin tuoma riemu jäi tällä kertaa todella lyhytaikaiseksi, sillä VJS tasoitti pelin heti seuraavasta hyökkäyksestään. Pallo oli Tico-vitosen kulmalla täysin vaarattomasti keltaisten hallussa, kun vantaalaisten fysiikkaihme Charles Katashira kurotti suojauksen takaa tuikaten pallon etukulmasta sisään kuin tyhjästä. Kaiken kaikkiaan halvasti annettu tasoitus.

Ticon yksinäisenä kärkenä pelanneen Pati Purolan laukaus pian 1-1-osuman jälkeen pakotti VJS-veskari Jalmari Karvisen venymään torjuntatöihin, ja Pati oli uudelleen parrasvaloissa varttia myöhemmin; Leegon tarkka pistopallo keskialueelta vapautti Patin boksiin vasemmalta, ja kun vastaan syöksynyt Karvinen ei käsineen saanut kiinni palloa vaan Patin nilkat, oli seurauksena ansaitusti rangaistuspotku sekä varoitus maalivahdille. Pati pussitti pilkun itse, vaikka Karvinen aavisti veskarille optimikorkuisen vedon suunnankin oikein. Pallo lurahti kuitenkin hanskoista perille verkkoon, ja 2-1 jäi lopulta myös taukotilanteeksi.

Toista puoliaikaa oli ehditty pelata reilu minuutti, kun VJS nousi uudestaan tasoihin. Vasemmalta oikealle kierrätetty hyökkäys päättyi turhan vapaaksi jääneen Kasperi Laitilan viimeistelyyn lähietäisyydeltä. Laitilalle tarjoutui hetikohta uusi tilaisuus maalintekoon kapteeni Robert Gäddan mainion avauksen löydettyä kohteensa karmean kokoisessa tyhjässä tilassa Ticon 16-kaaren tuntumassa. Laukaus lähti Laitilan vasurista kohti alakulmaa, mutta Kaapo Sinervo oli tilanteen tasalla ja sukelsi ohjaamaan vedon tolpan ulkopuolelta ohi.

Seuraavat 26 minuuttia sisälsivät lähinnä vaihtoja sekä vähemmän hyviä kulmapotkuja kummaltakin joukkueelta, ennen kuin Laitila pääsi kolmannen kerran paikkaan 76. minuutilla VJS:n 3v2-hyökkäyksen huipentumana. Kaapo oli jälleen skarppina ja höyrysi ulos maaliltaan miltei boksin rajalle ja onnistui upeasti peittämään Laitilan laukauksen tuoreeltaan.

Muutamaa vaihtoa ja kulmapotkua myöhemmin Tico oli vähällä siirtyä ottelussa johtoon kolmannen kerran. Kusti Käen kulmuri vasemmalta laskeutui kuin tarjottimella takaa sisään liikkuneelle Janne Kinnuselle, joka sijoitti ykkösellä ilmasta vasurillaan läheltä ylärimaan! Paluupallo päätyi lopulta maalin katolle.

Pelikellon raksuttaessa täyttä aikaa VJS oli päästä keskeltä todella vaarallisen näköiseen vastaiskuun, mutta erotuomari vihelsi sopivasti Ticon rikkeen vastakkaiselta kenttäpuoliskolta, mikä ymmärrettävästi sai vieraspenkin raivon valtaan. Toisaalta VJS-pelaajan päivänselvä palautus maalivahdille aiemmin tokalla jaksolla oli jäänyt syystä tai toisesta tuomarikolmikolta noteeraamatta, joten nämä päätökset(kin) menivät onneksi tasan.

Vielä lisäajalla Tico sai vapaapotkun hyvästä paikasta boksin ulkopuolelta, kun VJS:n viimeisen linjan läpi pyrkinyttä Jonne Ketosta rikottiin. Möllin vapari lähti maanuoliaisena muurin ohi kohti ruuhkaa takatolpalla, jonne maalivahti Karvinen ehti hanskoineen ensimmäisenä. Vastahyökkäystä valkopaidat eivät enää saaneet aikaiseksi Mika Tenkasen rikottua varoituksen ja taktisen pelikatkon arvoisesti.

Ottelu päättyi näin tasalukemiin ja Tico sai viimein tappioputkensa katki. Tasuripiste tuskin tyydytti kumpaakaan joukkuetta, mutta ympäripyöreä ja kulmapotkujen määrää lukuun ottamatta nimenomaan tasainen peli olisi aivan hyvin voinut kääntyä kummalle tahansa, joten siinä mielessä lopputulos oli objektiivisesti tarkastellen varmasti täysin oikea.

Atleettien seuraava peli ja viimeinen kohtaaminen top-vitosen porukoita vastaan on ohjelmassa tulevana perjantaina 04.09. Talin nurmella, jossa vastassa on edelleen tappioton sarjanousija SAPA/3 klo 18:30 alkaen.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Mikko Vesterinen: Vahva esitys niin rakentelun kuin haalarihommienkin osalta.
Kaapo Sinervo: Pari todella isoa torjuntaa tärkeillä hetkillä.
Jaakko Peltonen: Näkymättömän duunin harvoin kiitelty mestari.