Kolmonen: Atletico Malmi – JoKi 6-0 (3-0)

Maalit

1-0 Mika Tenkanen (Akseli Hietala) 30’
2-0 Jesse Ketonen (Mika Tenkanen) 35’
3-0 Patrick Purola (Jesse Ketonen) 42’
4-0 Patrick Purola 59’
5-0 Kevin Nurmi (Jesse Ketonen) 67’
6-0 Patrick Purola (Jesse Ketonen) 70’

Tilastot

Atletico Malmi - Jokelan Kisa, Kolmonen, tilastot

Avaus

Kaapo Sinervo (MV)
Akseli Hietala
Samu Rantanen
Joonas Prami 69’ Samuel Taskinen
Janne-Matti Kinnunen
Mikko Vesterinen 77’ Timo Kinnunen
Janne Hampaala 58’ Jaakko Peltonen
Mika Tenkanen 77’ Alexander Lindström
Kalle Jyrkinen 68’ Kevin Nurmi
Patrick Purola
Jesse Ketonen

Muut vaihtopelaajat

Elis Rintala

Raportti

Kauden viimeiseen otteluun lähdettiin tilanteesta, jossa Atletico pelasi enää lähinnä kunniasta ja paremmista sarjasijoituksista eikä illan vastuksella, Jokelan Kisallakaan, ollut enää paineita. Olihan edeltävän kierroksen tappio käytännössä sinetöinyt heidän putoamisensa. Toisaalta kausi haluttiin varmasti molemmissa leirissä päättää voittoon ja saada näin mollivoittoisesti sujuneelle vuodelle edes jollain tapaa positiivinen päätös.

Ticon kokoonpano oli jälleen yhtä miestä vajaa täysi, kun normaalimman poppoon lisäksi mukana oli myös kolme kappaletta edeltävistä otteluista tuttuja A-junioreita. Loukkaantumiset verottivat varsinkin puolustuslinjaa ja keskikenttämiehitystä, mutta avaus oli tälläkin kertaa totutun vahva.

Ottelun alkupuoli oli melko tasaväkistä keskialueen kamppailua. Tico piti aavistuksen enemmän palloa, mutta ei meinannut saada puhkottua jokelalaisten puolustusta millään ilveellä. Ensimmäistä kunnollista tilannetta jouduttiinkin odottelemaan aina 9. minuutille saakka, kun Mika Tenkanen ja Mikko Vesterinen juonivat Jesse Ketosen läpiajoon linjan taakse. Jesse ajoi boksiin ja laukoi terävästi kohti alakulmaa, mutta Joona Kyander JoKi-maalilla sai jalan väliin ja torjui pallon kulmaksi.

Kulmuri annettiin puolestaan maalin edustalle ja Akseli Hietala pääsi palloon takatolpalla. Pusku suuntautui oikeaoppisesti alaviistoon ja oli jo upota Kyanderin jalkojen välistä sisään, mutta mies sai kuitenkin kroppansa pallon päälle ja pysäytti näinviimeistely-yrityksen.

Paine jokelalaisten päässä jatkui vahvana pelikellon lähennellessä puolta tuntia. Janne Hampaala paukutti ensin melkoisen pommin ylärimaan ja hetkeä myöhemmin Tico pääsi yrittämään kolmesti viimeistelyä kulmapotkun jäädessä boksiin pyörimään. Mika Tenkanen oli kuitenkin lopulta se onnekas, joka vei Atleetit 1-0-johtoon pelikellon näyttäessä 30 minuuttia. Tico kierrätti palloa oikealta vasemmalle ja Akseli Hietala löysi edestään sivurajan tuntumasta Mika Tenkasen, joka otti pelivälineen haltuun selkä maalia kohden, kääntyi ympäri kohti keskustaa ja täräytti seuraavalla kosketuksellaan pallon komeassa kaaressa takayläkulmaan. Yksi kauden ehdottomasti komeimmista osumista!

Ja jatkoa seurasi viittä minuuttia myöhemmin Tenkasen alustaessa maalin jälleen vasemmalta. Tenksu pistettiin vauhtiin laidasta ja tämä lähetti tarkan, matalan keskityksen maalin edustalle, josta Ketosella oli helppo työ laittaa pallo lähietäisyydeltä sisään.

Tico onnistui vielä kertaalleen ennen puoliaikavihellystä, hieman edeltävää maalia muistuttaneella kuviolla: Jesse Ketonen ampaisi oikealla laidalla juoksuun ja keskitti matalan pallon kohti etutolppaa, johon ensimmäisenä liukui Patrick Purola. Ohjaus oli myös erinomainen ja näin pallo löytyi JoKi-maalista jo kolmanteen otteeseen.

Enempää maaleja ei ensimmäisen nelivarttisen aikana nähty, joten tauolle lähdettiin Ticon suvereenissa, mutta myös varsin ansaituissa johtolukemissa.

Toinen jakso käynnistyi vierailijalta ensimmäistä vahvemmin ja ilman laukaustakaan jäänyt joukkue oli kahdesti lähellä kavennusta jo ensimmäisen viisiminuuttisen aikana. Ensin 49. minuutilla noin 35 metristä annettu sivuvapari lipui vain aavistuksen ohi takatolpasta kenenkään koskematta palloon. Ja minuuttia myöhemmin Mikko Vesterisen huolimaton pallonmenetys keskustassa päästi JoKi-hyökkääjän läpiajoon. Viimeistely-yritys kilpistyi kuitenkin Kaapo Sinervon akrobaattiseen jalkatorjuntaan.

Hyvä kirivaihe kuivui kuitenkin kasaan viimeistään ottelun 54. minuutilla, kun erotuomari näytti punalappua JoKi-laituri, Ken Kuusistolle. Akseli Hietala ryöväsi pallon laidalla ja Kuusisto liukastui kohtalokkaasti niin, että napit napsuivat suoraan kontaktissa kaatuneen Hietalan jaloille. Selvä vahinko, mutta tuomari näki tilanteessa ulosajon arvoisen rikkeen ja pakotti näin vierailijan alivoimalle.

Tico hyödynsi miesylivoimaa iskemällä neljännen maalin vielä ennen tunnin rajapyykkiä. Juuri puolisen minuuttia aiemmin kentälle vaihdettu Kevin Nurmi haastoi vasemmalla, eteni kohti päätyrajaa ja keskitti maalin edustalle. Jesse Ketonen otti pelivälineen haltuun, kääntyi ja paukutti noin viidestä metristä päin JoKi-veskaria. Patrick Purola pääsi kuitenkin ripareille ja viimeisteli jo illan toisen osumansa siirtäen Atleetit 4-0-johtoon.

Ja vajaata kymppiä myöhemmin iski Nurmi itse ensimmäisen maalinsa Kolmosessa. Osuma oli jälleen toisintoa edeltäville: pallo laitaan, pystyynjuoksu ja keskitys boksiin. Tällä kertaa alustajana Ketonen ja viimeisteilijänä Nurmi noin rankkaripilkun tietämiltä.

Kuudettakaan maalia ei täytynyt kauaa odotella, sillä Patrick Purola täydensi hattutempun ottelun 70. minuutilla. Jesse Ketonen lähetettiin puolittaiseen läpiajoon oikealta, mutta liike suuntautui liiaksi kohti päätyrajaa ja viimeistelykulma pieneni. Niinpä Ketonen kääntyi ympäri ja pelasi pallon takaviistoon, johon Purola kurotti pitkine jalkoineen ja onnistui tökkäämään pallon vasempaan alanurkkaan. Maali nosti myös Patin yhdeksään maaliin, eli sisäisen maalipörssin jaetulle kärkisijalle yhdessä Jessen kanssa.

Vaihtorumba tappoi suurimman kiiman pelistä ja loppua kohden Atleticon peli näytti hieman turhankin lepsulta ja haluttomalta. Tämä taas avasi JoKille kaksikin erinomaista maalipaikkaa: ensin Samuel Taskisen menetys alimpana miehenä johti JoKi-läpiajoon ja Sinervon vastaantuloa seuranneeseen jalkatorjuntaan. Ja muutama minuutti tästä pusku maalin edustalla suuntautui maalin katolle.

Paremmasta joukkueesta ei jäänyt kuitenkaan epäselvyyttä eikä tuomari katsellut lopulta sekuntiakaan yliaikaa vaan vihelsi ottelun päätökseen pelikellon näyttäessä täyttä ysikymppistä. Näin koppiin poistui syystäkin tyytyväisiä malmilaisia ja arvatenkin pettynyt jokelalaisryhmä, jolle tappio oli jo kauden 11.

Voitto nosti myös Atleticon paria pykälää ylemmäksi taulukossa. Rästipelien vuoksi tarkka sijoitus ei ole vielä tiedossa, mutta malmilaisryhmä sijoittuu 22 pisteellään joko lohkon kahdeksanneksi tai yhdeksänneksi. Tämä oli ilman muuta ennakkotavoitteisiin nähden karvas pettymys, mutta tarkempien analyysien ja selvitysten aika on sitten tuonnempana. Nyt saunotaan kausi päätökseen ja lähdetään jo valmistautumaan henkisesti kauteen 2021. Parannettavaa ainakin piisaa kummasti!

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet jakoi tällä kertaa Kasinot ilman rekisteröitymistä

Jesse Ketonen: Tavoite kauden kymmennestä maalista jäi täyttymättä, mutta Jesse viimeisteli yhden ja oli mukana neljässä muussa maalissa rakentelijana.
Patrick Purola: Patin parhaita pelejä tällä kaudella. Puhdas hattutemppu ja muutenkin mallikasta hyökkäyspeliä.
Mika Tenkanen: Vahva esitys Tenksulta. Varsinkin ensimmäisellä nelivitosella täysin pitelemätön.