Kolmosen yläloppusarja käynnistyy tiistaina

11 ottelun mittainen “lämmittelykierros” on takana päin ja nyt on sitten “tosipelien” aika!

Ticon duurivoittoisesti sujunut Kolmosen alkusarja riitti siivittämään malmilaiset toivotusti kuuden lohkossa paremmin suoriutuneen joukkueen yläloppusarjaan, ja vaikka lopullinen sijoitus yhtä lisäkotipeliä ajatellen alkusarjan päätöskierroksella kärsityn HPS-tappion seurauksena notkahtikin pari pykälää, ovat Atleettien lähtökohdat kuitenkin todella hyvät, sillä paalupaikkaa pitävä PPJ on vain yhden pisteen karkumatkalla. Toisaalta jatkolohko on muutenkin huipputasainen; Ticon kanssa tasapisteissä ovat paremman maalieron alkusarjan loppukierroksilla kerryttäneet HPS ja FC FINNKURD, kun taas TiPS ja LPS ovat vain kolme pistettä perässä.

Ticon osalta vastustajat loppusarjan kahdessa koti- ja kolmessa vieraspelissä jakautuvat täsmälleen alkusarjan tapaan eli kotona kohdataan jälleen PPJ ja LPS, vieraissa uudemman kerran HPS, FINNKURD ja TiPS. Alkusarjassa Atleetit kaatoivat LPS:n (5-3) ja TiPSin (1-0), tasasivat pisteet PPJ:n (1-1) kanssa hävisivät yhdellä maalilla sekä FINNKURDille (2-3) että HPS:lle (0-2). Tasaista on siis ollut ja oletettavasti tasaisena jatkuukin!

Perjantaina 08.10. päättyvän loppusarjan voittaja jatkaa vertailuun Lännen loppusarjavaiheen A- (“Turku”) ja B-lohkojen (“Tampere”) voittajien kanssa. Kolmikosta kovimman ottelukohtaisen pistekeskiarvon omistaja nousee suoraan Kakkoseen, loput kaksi joukkuetta pelaavat kaksiosaisen (kotona-vieraissa) jatkokarsinnan poolin toisesta nousupaikasta. Karsintaottelut ajoittuvat viikonlopuille 41 ja 42.

Loppusarjan ensimmäinen koitos Ticolla on edessään huomenna tiistaina 07.09. klo 20:30, kun malmilaisten matka johtaa Paloheinään kotitappiottoman HPS:n vieraaksi, jo toistamiseen alle kahden viikon sisään.

Koko lohkon otteluohjelma näkyvillä Palloliiton tulospalvelussa ja arkistosivulla.