Kolmonen: Atletico Malmi – PPJ 1-1 (0-1)

Maalit

0-1 Samuel Sjölund 14′
1-1 Alexander Lindström rp. 82′

Tilastot

Avaus

Kaapo Sinervo (MV)
Janne-Matti Kinnunen
Antti Johansson
Joonas Prami
Ville Ruuska
Jaakko Peltonen 66′ Niko Eriksson
Janne Hampaala (C) 46′ Eeli Lehto
Alexander Lindström
Kevin Nurmi 85′ Junior Titi Miguel
Olli Hänninen 73′ Aleksi Myllys
Henry Ruotsalainen

Muut vaihtopelaajat

Raportti

HIFK-voiton tuoman lohkon ykköstilan puolustus käynnistyi heti ainakin sarjataulukon perusteella kovimmalla mahdollisella haasteella, kun Pukinmäkeen vieraaksi saapui kaksi pistettä Ticoa perässä ensimmäisellä jahtaajan paikalla väijynyt PPJ. Keskellä kahden viikon otteluruuhkaa ja harmillisesti juuri kärkipelin alla Tico paini poissaolosuman kanssa, sillä väkeä oli sivussa lähes yhtä paljon kuin käytettävissä; sairastupaa ruuhkautti mm. vähemmän perinteisten vammojen listalta jalkapöydälle särkynyt Aalto-maljakko. Kokoonpano-ongelmien taakse oli silti turha piiloutua, sillä riittihän lapulle kumminkin 15 nimeä.

Päällimmäisenä PPJ:n vahvasta ryhmästä paistoi kokemus korkeammilta sarjatasoilta. Keskuspuolustusta tilkitsivät yhteensä 392 Veikkausliiga-ottelun rutiinilla Pyry Kärkkäinen ja Antto Tapaninen, keskikentällä peliä pyörittivät liigajyrä Tommi Kari ja pitkäaikainen Kakkosen profiilipelaaja Eduardo Rodriguez, ja kärkeen sinivalkoisilla oli laittaa Kakkosessa toistasataa maalia takonut Tuomas Mustonen. Kenties isoimman pelotteensa eli Pekka Sihvolan verran Pallo-Pojat sentään antoi Atleeteille siimaa.

Ottelu käynnistyi vierailijan otteessa. Äkäisen prässin horjuttamana Tico ei saanut peliään rullaamaan rauhassa ja joutui oudompaan perässäjuoksijan rooliin. Myös ensimmäisen maalipaikan sai PPJ, kun Karin keskityksestä Riku Partanen vetäisi puolustajan paineessa volleyn leveäksi takatolpalta.

Seuraavasta paikastahyökkäyksestä sitten pölisi jo verkossakin asti. Ticon heikon avauksen seurauksena PPJ kierrätti pallon oikealta boksin kaarelle, josta Samuel Sjölund laukoi vasurillaan matalan kudin maalin oikean tolpan juureen ja tilanteeksi 0-1.

Vastustajan kenttäpuoliskolla ei avausjaksolla mainittavia tapahtunut. Sitä vastoin toisessa päässä oli lykkykin myötä, etteivät lukemat paisuneet entisestään PPJ:n eduksi yhdellä tai jopa kahdella maalilla. 0-2 näytti nimittäin jo varmalta Sjölundin jatkaessa syöksypuskulla Partasen keskityksen oikealta eteenpäin taka-alueelle Mustoselle, jolla oli edessään tyhjä maali. Armoitettu maalitykki kuitenkin sutaisi kokonaan ohi pomppupallosta ja Ticon penkiltä pääsi kollektiivinen helpotuksen huokaus.

Mustonen hakeutui uudelleen paikoille Sjölundin keskityksestä oikealta – kurotus polvella vastapalloon lähietäisyydeltä saatteli pelivälineen ylärimaan ja yli maalin! Tauolle Tico siirtyi kasaamaan rivejään onneksi “vain” maalin tappioasemasta.

Tähtihetket olivat alkuun kortilla toisellakin puolikkaalla. Tico esitti heräilemisen merkkejä, kun Alexander Lindström tempaisi 20 metristä napakan laukauksen kohti maalia; veto suuntautui suoraan maalivahti Jaakko Wainikaisen hanskoihin. Muiltakin osin pelin painopiste lähti viimein purkautumaan ulos Ticon pääty- ja kentän keskikolmannekselta.

Varttia ennen täyttä aikaa alkoikin sitten tapahtua. Ulottuva Wainikainen joutui venyttämään pitkän kätensä äärimmilleen ohjatessaan Janne Kinnusen volleyn alanurkasta tolpan ulkopuolelle kulmapotkumylläkän päätteeksi.

Reilua vitosta myöhemmin Henry Ruotsalaisen oikealta antama sivuvapari jäi elämään boksiin ja kimposi lopuksi pois päin maalilta kulmalipun suuntaan. Pallon perään reagoi terävimpänä Eeli Lehto kannoillaan puolustaja, joka yllättäen kompuroi omia aikojaan ja kaatuessaan vetäisi Eelinkin takaa päin kentän pintaan, epäonnekseen juuri ennen kuin kaksikko oli ehtinyt liikkua ulos boksista. Tuomari vislasi epäröimättä pallon pilkulle, jolta Allu naulasi viileästi tarkan kudin samaan alakulmaan, josta Wainikainen oli hetkeä aiemmin kurottanut pallon turvaan. Veskari oli nytkin hyvin mukana, mutta ulottuvuudestaan huolimatta jäi sormen mitalla pallosta.

Tasatilannetta ei kauaa ehditty ihmetellä, kun PPJ:n linjassa alimmas jääneellä puolustajalla poltteli pallo jaloissa ja kärppänä epävarmuuden haistanut Henkka ryöväsi munkin ja pinkoi vasemmalta muutaman askeleen karkumatkalle. Nokikkain Wainikaisen kanssa päästyään Henkka yritti ujuttaa pallon sisään etutolpan puolelta, mutta entisen lätkäveskarin käsi oli nopeampi ja pyyhkäisi matalan vedon salamana päädystä yli.

Paikkansa voittomaaliin oli myös PPJ:llä. Pari minuuttia edellisestä vapari boksin ulkopuolelta sai luukulle aikaiseksi karmean hässäkän ja PPJ-veto vitosen ulkopuolelta näytti jo matkaavan miltei tyhjänä auenneeseen maaliin. Jostain tielle osui malmilaista lihaa ja pallo ohjautui kulmapotkuksi.

Vielä lisäajan tikittäessä PPJ pääsi laukomaan hyvästä paikasta oikealta. Veto näytti suuntaavaan takatolpan sisäpuolelle, mutta jo aiemmin torjuntatöissä kunnostautunut Kaapo Sinervo sai käännettyä pallon juuri ohi takatolpan. Seuranneen kulmapotkun Kaapo koppasi isännän ottein ja pahin paine laantui ennen loppuvihellystä edeltäneitä minuutteja.

Tasapeli lähintä uhkaajaa vastaan piti sarjatilanteen muuttumattomana ja etenkin pelitapahtumiin nähden oli varmasti parempi tulos Ticolle kuin PPJ:lle. Sarjan kärkitila pysyi siis hanskassa ennen seuraavaa kahden pelin viikkoa. Tiistaina 17.08. Tico kamppailee Regions’ Cupissa “lohkojenvälisessä” ToTea vastaan Talin nurmella klo 19:00, ja perjantaina 20.08. otellaan Pukinmäessä “Koillisen Derby” PuiUa vastaan, niin ikään klo 19:00 alkaen.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet tarjosi tällä kertaa Venuu.fi, josta löydät kaikki kiinnostavimmat juhlatilat, kokoustilat ja saunatilat sekä muut tapahtumiin liittyvät palvelut yhden katon alta.

Alexander Lindström: Päivän pirteimpiä Atleetteja, pakastimen hermot rankkaripilkulla.
Kaapo Sinervo: Jälleen tärkeitä torjuntoja kriittisillä hetkillä.
Henry Ruotsalainen: Kipitti kuin pieni eläin, duunia valtavalla säteellä.