Kolmonen: Atletico Malmi – LPS 5-3 (2-0)

Maalit

1-0 Jesse Ketonen (Eeli Lehto) 3′
2-0 Henry Ruotsalainen 33′
2-1 Topi Rihtniemi 50′
3-1 Jesse Ketonen (Juuso Ollila) 54′
4-1 Kevin Nurmi (Henry Ruotsalainen) 57′
5-1 Jesse Ketonen (Juuso Ollila) 67′
5-2 Aleksi Räisänen 75′
5-3 Aleksi Räisänen rp. 90+4′

Tilastot

Avaus

Kaapo Sinervo (MV)
Ville Ruuska (C)
Niko Eriksson
Antti Johansson
Eeli Lehto
Tony Nyyssölä
Aleksis Ulander
Juuso Ollila 67′ Janne Hampaala
Kevin Nurmi 60′ Aleksi Myllys
Jesse Ketonen 79′ Timo Kinnunen 83′
Henry Ruotsalainen 60′ Alexander Lindström

Muut vaihtopelaajat

Daniel Nieminen (MV)

Raportti

Ticon kauden kotiavaus Pukinmäessä koitti yhtä aikaa brutaalin hellesään kanssa. Ei ehkä helpoimmat lähtökohdat tasokkaaksi tiedetyn vastustajan haastamiseen – LPS:n päänahkaa sarjapeleistä ei Atleettien trofeehuoneesta vielä toistaiseksi löytynyt. Kokoonpanot menivät kummallakin joukkueella melko uusiksi sarjan avauskierrokseen nähden, sillä Ticolla avasi viisi ja LPS:llä vain neljä pelaajaa joukkueiden edellisten pelien yksitoistikoista.

Korventavasta kelistä huolimatta Vauhtia Puksussa piisasi heti alkuhetkiltä lähtien. LPS:n väkivahva (vihreä mörkö = Hulk?) ja tuulennopea vasen laituri Aleksi Räisänen osoitti scouttausosaston saamat tiedot paikkansapitäviksi jo toisella minuutilla ajettuaan väkevästi sisään boksiin. Kaapo Sinervo Tico-maalilla oli valppaana ja peitti laukauksen etukulmasta mallikkaasti.

Ticon vastaus tuli seuraavalla peliminuutilla ja napsua paremmalla lopputulemalla. Kierrätyksen jälkeen pallon oikealla saanut Eeli Lehto laittoi maukkaan pystypallon Jesse Ketoselle, joka haastoi saarelaisten pakin ja tilaa saatuaan kiskaisi pallon puolustajan jalan kautta maalin etukulmaan, eikä Sakari Kuosmanen (ei se viihdetaiteilija) vieraiden tolppien välissä ehtinyt mukaan vetoon: 1-0.

LPS:n tasoitus ei ollut kaukana 10 minuuttia myöhemmin. Joukkueen kapteeni ja monivuotinen luottomaalitykki Topi Rihtniemi pääsi oikealta keskityspaikkaan rajaheiton jälkeen ja leipoi matalan poikkisyötön maalinedustalle. Pallo sujahti ruuhkan läpi toiseen aaltoon Topias Hänniselle, joka sai vetää vasemmalta täysin estelemättä vastapalloon, mutta suuntasi vedon hyvästä paikasta kokonaan maalin ohi. Ticon vieläkin parempi tontti kuivui kokoon tuokion perästä, kun Jesse höyrysi Kevin Nurmi vasemmallaan 2v1-hyökkäykseen. Pakki tippui syötöllä kyydistä, mutta Kevin ei kuitenkaan onnistunut jatkamaan pallon kuin päin Kuosmasen torjuntaa.

Jakson puoleenväliin ajoitetun kootun juomatauon jälkeen Kevinin lupaava nousu vasemmalta päättyi Valtteri Vanhalan pysäyttämänä – Vanhalalle varoitus ja Ticolle sivuvapari, jonka Kevin itse antoi kovana ja sisäänpäin kiertävänä. LPS vei ykköspallon, mutta puskukatko suuntautui kuurakettina suoraan ylöspäin. Jessen fyysisen preesensin ahdistama maalivahti Kuosmanen ei päässyt tilanteeseen ajoissa ja Henry Ruotsalainen nikkasi kakkospallon kohti maalia. Maaliviivalla katkoa yrittänyt puolustaja liukastui sopivasti ja Henkan pusku pomppi perille alanurkkaan.

LPS ei takaa-ajomatkan tuplaantumisesta hätkähtänyt. Joukkueen vaarallisin pelaaja Räisänen hakeutui kahteen otteeseen terävästi vetopaikoille vasemmalta; ensimmäinen kuti sujahti takaa ohi ja toisen torjui jälleen varmoin ottein Kaapo. Seuranneesta kulmapotkusta Hänninen pääsi puskemaan kohti vasenta alanurkkaa, mutta kuin tyhjästä tielle ilmestyi Kaapon oikea jalka, pelastaen lähes saletilta näyttäneen osuman uudeksi kulmuriksi. Jälkimmäisen erikoistilanteen Kaapo nyrkkeili johtajan elkein väljemmille vesille.

Viimeinen tilanne ennen taukoa lähti vähemmän yllättäen Räisäsen jalasta. LPS katkoi Ticon hyökkäyksen, ja puolenvaihdon saatuaan Räisänen laittoi taas turbovaihteen silmään. Ajo päätyyn ja syöttö maalille, mutta Atleettien keskikentän sähikäinen Nype Nyyssölä ehti väliin ja liukui pallon hevon kuuseen. Puoliaikaa vaihdettiin Ticon 2-0-johtolukemissa.

Jos avausjakso alkoi ryminällä niin samoin kävi tokalla puolikkaallakin. Ticon maalipotkun jälkeen kommunikaatio petti pahemman kerran ja Rihtniemi hiipi ryöväämään pallon Niko Erikssonilta selän puolelta – täysin ilmainen maalipaikka ja pallo vaivatta reppuun boksista. Vieraiden ilo kavennuksesta ja Ticon nollan puhkeamisen tuoma mielipaha onneksi haihtuivat molemmat pian, kun isäntien johtomarginaali palautui kahteen maaliin. Maaginen Juuso Ollila teki Timo Kinnuselta lunastamansa kymppipaidan arvoisia taikatemppuja äLPSin linjan edessä ja sujautti lopuksi Jessen sisään. Varma sijoitus vasemmalta takatolpan juureen ja 3-1!

Eikä seuraavaakaan riemun hetkeä tarvinnut odotella pitkään. Henkka spottasi oman kenttäpuoliskon oikealta laidalta käsin Kevinin pystyliikkeen vastakkaisella sivustalla ja pamautti mahtavalla ristipallolla nuorukaisen irti linjan taakse. Jo Regions’ Cupin pelissä nähtyjen jäätävien viimeistelyjensä tapaan Kevin lähetti pallon karkumatkansa päätteeksi kirurgin tarkkuudella oikean tolpan juureen.

LPS:n puntti ei kasvaneesta takamatkasta alkanut tutista. Samuli Laitilan vapari 20 metristä meni hieman yli maalin ja Räisäsen maalituuletuskin tyssäsi paitsioliputukseen. Toisessa päässä kenttää bileet jatkuivat entiseen malliin, ja asialla oli 3-1-osuman värkännyt kaksikko; Juuson upeasta pistosta Jesse murtautui keskeltä laatikkoon, kiersi Kuosmasen hallitusti oikealta ja ampui hattutemppunsa täydentäneen osuman tyhjiin. 5-1 antoi jo vahvoja viitteitä ottelun voittajasta.

Kukaties kuumuuden sekä kuumien maalilukemien johdosta rentoutuneelle Ticon alakerralle sattui toinen töppäys, kun varttia ennen täyttä aikaa kierrätyssyöttö omassa päädyssä napsahtikin vihreän sukan varteen ja pallo jatkoi saman tien Räisäsen jalkaan. Terävä ajo maalille ja Select verkkoon.

Ticon viimeisenä vaihtona kentälle kirmannut Timo Kinnunen ei ehtinyt kauaa hääriä hyökkäyksen kohdepelaajana. Kentän sivuun tavanomaiselta vaikuttanut pieni kopautus vastustajan jaloille näyttäytyi erotuomarin silmiin ilmeisesti rankempanakin tekona, sillä käsi kävi välittömästi takataskulla ja Timo lensi suoralla punaisella kortilla seuraamaan pelin loppuhetkiä katsomosta käsin. Hämmentävä tuomio, jota myös LPS:n penkillä ihmeteltiin.

Vielä ottelun lisäajalle mahtui annos draamaa. Kaapo nyrkkeili kulmapotkuun ja sai saman tien käsipuoleensa roikkumaan vastustajan pelaajan. Pyrkiminen hellyydenosoituksesta vapaaksi ja sitä seurannut pullistelu johtivat yllättäen LPS:n rangaistuspotkuun sekä varoituksiin valssipariskunnalle. Seuranneen pilkun pommitti pelin viimeisenä tapahtumana voimalla nuottaan vihreäpaitojen ylivoimainen MVP Räisänen.

Kolme halvalla tullutta takaiskumaalia sekä muut “ihmeellisyydet” tekivät turhan ison lommon muuten pirteään esitykseen haastavissa oloissa. Voitokas paluu Pukinmäkeen, täydet pisteen kahden rundin jälkeen sekä tehokkaana jatkunut hyökkäyspeli jättivät iltapäiväpuhteen kuitenkin ilman muuta plussalle. Seuraava matsi on vuorossa jo tiistaina 22.06., kun kotikiertue jatkuu helteisessä Puksussa KoiPSia vastaan klo 19:15 alkaen.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Jesse Ketonen: Kova poika juoksemaan, hatullinen kliinisiä viimeistelyjä.
Kaapo Sinervo: Loistavia torjuntoja kriittisillä hetkillä, maalitilanteissa epäonnisen aseeton.
Tony Nyyssölä: Haalarihommien ammattimies, saksipotkupurku sai yleisöltä ehtoon suurimmat suosionosoitukset.