Kolmonen: FC FINNKURD – Atletico Malmi 3-2 (1-1)

Maalit

0-1 Kevin Nurmi (Tony Nyyssölä) 6′
1-1 Foday Conteh 41′
2-1 Abasi Bachu 49′
3-1 Emmanuel Sarpong 57′
3-2 Kustaa Käki (Janne Hampaala) 86′

Tilastot

Avaus

Kaapo Sinervo (MV)
Ville Ruuska
Akseli Hietala
Niko Eriksson
Eeli Lehto 83′ Tommi Mönkkönen
Tony Nyyssölä 65′ Janne Hampaala
Juuso Ollila
Alexander Lindström 65′ Janne-Matti Kinnunen
Kevin Nurmi 83′ Junior Titi Miguel
Henry Ruotsalainen
Kustaa Käki (C)

Muut vaihtopelaajat

Daniel Nieminen (MV)
Timo Kinnunen

Raportti

Kolmen viikon kesätauko sarjapeleistä päättyi kelpo haasteella, nimittäin vahvan alkukauden pelanneen FC FINNKURDin kohtaamisella. Kurdijoukkueen pitkästä alasarjahistoriasta huolimatta parivaljakon ensitapaaminen koitti vasta nyt Ticon 20. divarikaudella.

Pientä päänvaivaa Atleettien valmennusjohdolle ottelun alla tuottivat kokoonpanoa kasatessa hyökkääjät – niitä ei nimittäin ollut käytettävissä. Lopulta yläkerran tridenteen vasempana laitahyökkääjänä vakuuttaneen Kevin Nurmen rinnalle nousivat sentteriksi monikäyttöinen Henry Ruotsalainen ja oikeaksi laituriksi yhtä lailla total football -yhteensopiva kapteeni Kustaa Käki. Vaihtopenkiltä käsin rosterissa debytoi lisäksi A-juniori-ikäinen Junior Titi Miguel, Ticossa aiemmin vaikuttaneen angolalaisen ilopillerin Alfredo Miguelin pikkuveli.

Kesäterästä ei ollut keltapaitojen startissa tietoakaan, sillä 38 sekunnin pelin jälkeen pallo olisi paremmalla tarkkuudella löytynyt kotijoukkueen maalista. Kusti silpoi isäntien linjan terävällä pystyjuoksullaan vasemmalle ja Keviniltä pallon saatuaan tarjoili pilkulle Allu Lindströmille. Laukaus suoraan syötöstä flinttasi kuitenkin pahasti ja veto levisi karkeasti oikealta ohi maalin.

Hyvää ei tarvinnut silti kauan odottaa. Vitosta myöhemmin keskikentän pihkatappi Tony Nyyssölä haisteli ja katkoi FINNKURDin pelinavauksen korkealla vastustajan boksin edustalla, ja tyhjät pois otettuaan Nype ruokki oikealta syötöllään Keviniä laatikon keskustassa. Tarkka sijoitus ykkösellä saatteli pallon maaliin matalana etutolpan juuresta.

Seuraavasta hyökkäyksestä Henkka pamautti vetonsa hieman ohi maalin, ja FINNKURDin ensimmäisen tontin lyhyenä pelatun kulmapotkun jälkeen tuhlasi yhtä lailla ohilauksella Kolmosen viime kauden maalikuningas Emmanuel Sarpong.

Ticon hyökkäyksiinlähtö ja kombinaatiopelaaminen jatkui vauhdikkaana ja pirteänä. Valtaosa avausjakson maalipaikoista syntyi FINNKURDin päätyyn, mutta viimeistelyjen tarkkuus jätti toivomisen varaa. Mustapaitojen tasoitus ennen puolen tunnin täyttymistä ei jäänyt kauas, kun kapteeni Abasi Bachu pamautti pallon voimalla ylärimaan. Pallo kimposi hirrestä alaspäin, onneksi tässä tapauksessa maaliviivan turvallisemmalle puolelle, ja riparista kentän päätyverkkoa pöllytti jälleen Sarpong.

Sarpongin kaukoveto vaparisiirrosta pakotti Kaapo Sinervon torjuntatöihin, ennen kuin FINNKURD sitten painoi pelin tasoihin tauon alla. Kulmapotkun purku jäi yritykseksi ja boksin rajamaille kimpoilemaan jääneen pallon pommitti pompusta tolppaa nuollen maaliin Foday Conteh. Kaapon ilmava kurotus jäi pallosta vajaaksi sormen mitalla.

Toinen puoliaika ei pitkään ehtinyt vanheta tasatilanteessa. Avausjaksolla maalikehikkoa kolistellut Bachu nosti vasurillaan hiljaisen mutta sitäkin tarkemman sijoituksen korkeana leijana rankkarialueen oikeasta kulmasta aivan maalin takaylänurkkaan Kaapon ulottumattomiin, ja kotijoukkue siirtyi johtoon sopivalla yhdistelmällä taitoa ja tuuria.

Täydellä höyryllä joka puolella kenttää liikkunut Kusti pääsi kahdesti mestoille minuutin sisällä toisistaan. Korkea nosto yllätti isäntien linjan ja Kusti pääsi vasemmalta karkaamaan estelyittä sisään alueelle. Veto lähti ehkä rahtusen liian innokkaasti ja sujahti loistopaikasta ohi takaa. Seuraava veto oikealta puolestaan suuntasi päin maalivahtia.

Ja kun itselle ei maistu niin kaverihan tekee kyllä. Ohisektoria aiemmilla vedoillaan pöllyttänyt Sarpong sai korkean syötön linjan taakse ja jyvänsä viimein kohdalleen, toimittaen pallon terävällä kudilla vasemman etutolpan tuntumasta sisään.

20 minuuttia oli jäljellä kellossa, kun Kevin vippasi kulmapotkun vasemmalta luukulle. Keltapaidat veivät kolme ensimmäistä pääpalloa – Janne Kinnunen, Aksu Hietala ja viimeisenä Leego Hampaala, jonka pusku ohitti jo maalivahdinkin ennen kuin viime hetkillä maaliviivalta puolustaja ehti vielä siivoamaan pallon kauas pois.

Kahdesta suorasta vaparista ei palloa saatu liioin Kevinin kuin Henkankaan lapikkaasta veskarin hanskoja pidemmälle, ja toisessa päässä Sarpongin vedot viuhuivat ohi raamien. Lopulta kirivaihde tuotti edes yhden maalin verran tulosta; vaihdosta sisään sarjadebyyttiinsä tullut Tommi Mönkkönen nosti pallon vasemmalta pystyyn luukulle kohti Leegoa, joka näytti olemuksesta päätellen harkitsevan jopa akrobaattisia ratkaisuja. Shakkitietokone valitsikin yllättäen rintakuoletuksen, johon ensimmäisenä ehti Kusti tökkimään pallon yli maaliviivan.

Tasoituksen jälkeen pelin painopiste oli yhä FINNKURDin maalilla. Palloon Jannen kanssa pyrkinyt maalivahti onnistui syöksymään tilanteeseen vähemmän hallitusti, ja pelivälineen sijaan onnistui käsineen kampittamaan Jannen. Erotuomari ei siinä hetkessä reagoinut tilanteeseen (mutta antoi jälkikäteen ymmärtää missanneensa tapahtumien kulun), joten virallisesti rikettä ei tapahtunut.

Viimeiseen erikoistilanteeseen malmilaisten pakka nousi ylös kokonaisuudessaan Kaapoa myöten, mutta loppuhetkien hyvästä paineesta huolimatta aika loppui tasoitusta ajatellen kesken.

Etenkin hyökkäyssuuntaan eloisaan peliesitykseen peilaten 0 sarjapistettä ottelusta oli pettymys, sillä täyteen pistepottiinkin oli avaimet omissa käsissä. Hyödyntämättömät maalipaikat kostautuivat tällä kertaa, mutta muuten joukkueen iskukyky lupaa hyvää tuleviinkin koitoksiin kovimpia kilpailijoita vastaan.

Tappio jätti Ticon sarjataulukossa neljänneksi. Lohkon kärkikolmikosta (FINNKURD, PPJ, TiPS) jokaisella on vielä muutaman viikon ajan yksi ottelu malmilaisia enemmän pelattuna, kunnes ottelumäärät tasoittuvat vasta 10.08. Seuraavaksi Atleeteilla onkin edessä kahden pelin viikko; tiistaina 27.07. Mosan Wembleyllä vierailee Lännen Kolmosesta FC Åland Regions’ Cupin 3. kierroksen ottelun merkeissä klo 20:30 alkaen, ja Kolmonen jatkuu tulevana lauantaina 31.07. Pukinmäessä lohkojumbo FC Espoo/2:ta isännöiden klo 15:00 alkaen.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet valitsi tällä kertaa kolikkopelit tunteva https://nomini.com/fi/games/categories/slots

Kustaa Käki: Sanansa mittaisena miehenä lupasi maalin, väkivahvaa ja esimerkillistä työtä laajalla säteellä.
Juuso Ollila: Ohitti pallollisena varmasti eniten pelaajia koko ottelussa, taikurin sulavia otteita on ilo seurata.
Niko Eriksson: Laittoi kovan kovaa vastaan ja napsi jatkuvasti palloja isommiltaan niin maassa kuin ilmassakin.