Nuorta osaamista keskikentälle – Alexander Lindström liittyy Tico-rinkiin

Korona on sotkenut myös pelaajarekrytointeja, mutta tällä viikolla palattiin jälleen sorvin ääreen ja saatiin samalla uutta tiedotettavaa. Uusin Atleetti on MPS:n A-junioreista Ticoon siirtyvä Alexander Lindström (s. 2002)!

Allu treenasi jo loppusyksyn Atleticon kanssa ja pelasi myös loppukaudesta kahdessa viimeisessä ottelussa NJS/2 ja JoKia vastaan, joten soppari oli odotettua jatketta marraskuussa julkistetun Kevin Nurmen seuraksi.

Lindström on alkujaan Käpylän Pallon kasvatti, jossa mies viihtyi KäPa/Unitedissa ja Cityssä aina B-juniori-ikään saakka. Tämän jälkeen keskikentän keskustan taituri pelasi kauden verran HPS:n B-junioreissa ennen siirtymistään MPS:n A-junioreihin. Siellä vyölle tarttui yhteensä 15 peliä ja loppukaudesta pari lisää myös tosiaan Atleticon riveissä.

Allu odottaa innokkaasti jo tulevaa kautta ja haaveissa siintävää kärkitaistoa:

– Oli erittäin hauskaa päästä jo viime kauden lopulla treenamaan ja pelaamaan joukkueen kanssa. Samalla myös huomata, että oma taso riittää. Koko joukkue otti minut erittäin hyvin vastaa, mikä helpotti pelaamista. Omalta osalta ei ole erityisiä odotuksia tai henkilökohtaisia tavoitetta vaan, että pelaan niin hyvin kuin voin ja sitä kautta auttamaan joukkuetta voittamaan pelejä. Joukkueen puolen tavoitteissa olisi, että taistelisimme kärkisijoituksista ja sitä kautta nousua Kakkoseen. Uskon myös erittäin vahvasti, että meillä on edellytyksiä siihen.

Myös päävalmentaja Timo Kinnusella on erittäin positiivisilla fiiliksillä tuoreimmasta suojatistaan:

– Allu liittyi joukkueen treenivahvuuteen mukaan viime kauden lopulla ja A-junioreiden kauden päätyttyä esiintyi edukseen syksyn viimeisissä peleissä. Nuoresta iästään huolimatta hän pärjää hyvin Kolmosen väännöissä tuoden Atleticon keskikentälle terävyyttä ja taitoa. Olemme Sintin (Antti Säynätkari) kanssa erittäin tyytyväisiä Allun päätökseen pukea Tico-paita päälleen tulevana kesänä. Tico-fanit voivat odottaa nuorukaiselta armotonta taistelua, ovelia pallottomia liikkeitä ja järkeviä pallollisia ratkaisuja.

Pelaajaliikennettä on talven mittaan ollut myös kahden miehen verran ulospäin. Allulle tilaa keskikentän keskustassa tekee Mikko Vesterinen (s. 1986), joka ”Vuoden pelaajat”-palkintopöydän viime kauden päätteeksi putsattuaan päätti ripustaa nappulakengät naulaan. Vuodesta 1994 MPS:ää (yhden kauden Gnistan-syrjähyppyä lukuun ottamatta) edustanut, todellinen malmilaislegenda liittyi Atletico-rinkiin kaudella 2017 ja kirjautti neljään kauteen yhteensä 58 virallista ottelua tehoin 15+11. ”One more year”-hengessä jo pari edeltävää kautta Ticon keskikentällä taituroinut “Mölli” pääsi nyt kauden alla ikämiesikään ja päätti sitä myöten tehdä tilaa nuoremmilleen Tico-rosterissa.

Jälkimmäinen menetyksistä on puolestaan Jonne Ketonen (s. 1991), joka siirtyy kuuden Tico-kauden jälkeen kasvattajaseuraansa TiPSiin. 123 virallista ottelua Atletico-paidassa lähes piste per peli -tahdilla (59+45=104) tehoillut ja niin joukkueen kaikkien aikojen teho- kuin maalitilastossakin kolmossijaa pitävä nuorempi Ketonen edusti Atleticoa vuodesta 2015 ja oli varsinkin ensimmäisillä Tico-kausillaan kriittisen tärkeässä roolissa. Loukkaantumiset sotkivat kuitenkin paria edeltävää kautta ja mies lähteekin nyt hakemaan uutta nostetta uralleen Kehä 3:n toiselta puolen.

Atletico toivottaa Allun lämpimästi tervetulleeksi jengiin! ”Möllille” ja Jonnelle taas isot kiitokset menneistä vuosista ja tsemppiä niin antoisiin eläkepäiviin kuin uusiin haasteisiinkin. Toivottavasti tiet kohtaavat Ticon kanssa vielä tulevaisuudessa!