Kolmosen sarjaohjelma 2021

Kolmosen suunniteltu sarja-avaus häämöttää alle kuukauden päässä, joten sormet ristissä odotellen on syytä luoda silmäys jälleen uudella pelitavalla operoitavaan kauteen.

Formaatti

Viime vuonna koronan vaikutukset pakottivat typistämään alasarjojen pelisesonkia miltei kahdella kuukaudella ja siirtämään aloituksen kesäkuun puoleenväliin. Tuolloin kolmesta 12 joukkueen lohkosta fuusioitiin kaksi isompaa 18 joukkueen ryhmää, joiden pelitapa niin ikään vaihtui kaksinkertaisesta yksinkertaiseen. Jokainen joukkue kohtasi toisensa vain yhden kerran – eli totutun 22 ottelun sijasta pelejä kertyi kullekin 17 normaalilla lokakuun alun lopetuksella.

Aikaikkuna kauden läpiviemiseksi on tänä kesänä samanlainen. Syksyllä jaettuja lohkoja ei päättävien elinten toimesta alettu aloituksen viivästyessä tällä kertaa enää ronkkimaan uusiksi, ainoastaan pelitapaa. Nyt kolme 12 joukkueen lohkoa pelataan läpi yksinkertaisina alkusarjoina, jolloin elokuun loppuun mennessä 11 pelipäivän jälkeen jokainen joukkue on ottanut kaikista lohkotovereistaan mittaa kertaalleen. Syyskuun alussa lohkot jaetaan sisäisesti sijoitusten mukaan keskeltä kahtia kuuden joukkueen ylä- ja alaloppusarjoihin, mikä tietää kullekin joukkueelle viittä lisäpeliä.

Alkusarjan pisteet jäävät voimaan kumpaankin loppusarjaan, joissa riittää vielä panoksia; kukin kolmesta yläloppusarjan voittajasta etenee valtakunnallisiin Kakkosen nousukarsintoihin, kun taas alaloppusarjoissa kaksi viimeiseksi (5.-6.) sijoittunutta putoaa sarjaporrasta alemmas Neloseen (mahdollisesti liipasimella on myös koko alueen heikoin 4. sijoittunut). Loppusarjojen yhteinen päätöskierros pelataan perjantaina 08.10. eli sarjakausi saadaan pakettiin tavanomaisella aikataululla.

Viikkoa myöhemmin alkavien nousukarsintojen formaatti on vähintäänkin mielenkiintoinen. Kolmosen yhteensä yhdeksän alueellisen lohkon ykköset jaetaan kolmen joukkueen nippuihin; Etelän yläloppusarjojen A ja C voittajat saavat “vertailu-/peliseurakseen” Idän B-yläloppusarjan (Kaakko) voittajan, ja B-yläloppusarjan (Ticon lohkosta) ykkönen punnitsee Lännen kaksi lohkovoittajaa (Turku/Satakunta/Ahvenanmaa + Tampere). Kustakin karsintaryhmästä kovimman alkulohkon pistekeskiarvon haltija etenee suoraan Kakkoseen jo ennen kuin yhtäkään ottelua on pelattu. Jäljelle jäävät kaksikot kohtaavat toisensa kotona ja vieraissa, ja otteluparien voittajat nousevat Kakkoseen. Yhteensä nousijoita tulee siis kuusi.

Ticon otteluohjelma

Atleettien sarjataival Etelän B-lohkossa alkaa perjantaina 11.06. vieraissa Töölön Pallokentällä viime vuodelta tuttua SAPA/3:a vastaan, ja kotiavaus on edessä viikkoa myöhemmin lauantaina 19.06. Pukinmäen nurmella LPS:ää isännöiden. Alkusarja päättyy perjantaina 27.08. Paloheinässä HPS:n vieraana, minkä jälkeen katseet suunnataan heti loppusarjaan – toivottavasti ylä-etuliitteellä varustettuun sellaiseen ja mahdollisimman kovalla sijoituksella höystettynä.

Ticon koti- ja vieraspelijakaumasta (6 vs 5) tuli siis tällekin kaudelle suotuisa – tästä kiitos kuuluu viime kauden sijoitukselle lohkon ylemmällä puolikkaalla maalieron turvin. Eli vaikka voittojen määrällä ei juhlittu niin maaleja kannatti tehdä urakalla silloin kun niitä oli tehtävissä! Logistisestikin alkava kausi on erittäin miellyttävä, sillä viiden vieraspelin sijainnit ovat Töölössä (kaksi peliä), Vuosaaressa, Tikkurilassa ja Paloheinässä. Ainoa kaupungin ulkopuolinen pelimatka ulottuu sekin siis hädin tuskin Kehä III:n yli Itä-Vantaan puolelle. Kaikki alkusarjan kotipelinsä Tico pelaa Pukinmäessä.

Koko lohkon otteluohjelma näkyvillä Palloliiton uusitussa tulospalvelussa ja arkistosivulla.