Regions’ Cupissa vastaan HJK-j/Laajasalo

UEFA Regions CupViime viikkoina on julkaistu kiihtyvällä tahdilla erilaisia cup-arvontoja ja tänään vuoron sai Suomen Regions’ Cup. Hetki sitten saatujen arvontatietojen mukaan Atletico aloittaa suoraan 2. kierroksella vastustajanaan HJK-j/Laajasalo (4D). Ottelu pelataan malmilaisten kotikentällä erikseen ilmoitettavaan ajankohtaan, mutta kuitenkin 19.04.2015 mennessä. Myös Ticon kakkosjoukkue, Atletico Akatemia ottaa osaa cuppiin ja aloittaa omat pelinsä samaiselta kierrokselta Vitosessa pelaavaa Valttia vastaan.

Atletico-edarin vastustaja on entuudestaan joukkueelle melko tuntematon. HJK-j/Laajasalo pelasi viime kaudella Nelosta ja sijoittui lohkossaan toiseksi viimeiseksi, mutta sai kuitenkin säilyttää paikkansa Nelosessa kabinettipäätöksellä. Enemmänkin Atleettien otteita seuraavat saattavat kuitenkin muistaa vuoden 2013 Regions’ Cup -ottelun, jossa laajasalolaisryhmä kaatoi Atletico Akatemian Mosan tekonurmella lukemin 1-2 (0-1). Tästäkin huolimatta arvontatulokseen voi olla kohtuullisen tyytyväinen, ja Atleetit lähtevät otteluun varmasti ennakkosuosikkina.

Regions’ Cup on eri piirien viralliseen kilpailutoimintaan osallistuville joukkueille järjestettävä kilpailu, johon osallistuu valtakunnallisesti yhteensä noin 129 joukkuetta Kolmosdivarista alaspäin. Euroopan jalkapalloliitto (UEFA) järjestää toistaiseksi kansainvälisen kilpailunsa (UEFA Regions Cup) parillisina vuosina, joten tämän vuoden Suomen Regions’ Cup -voittajalle on luvassa paikka eurokentiltä. Voittaja saa lisäksi 5000€ verran palkintorahaa ja toiseksi sijoittunut 1000€.

Viime vuosina Suomen voittajia ovat olleet mm. Turun Pallokerho, FC Kiisto ja KaaPo. Atleticon paras sijoitus on vuodelta 2012, kun joukkue selvisi neljännelle kierrokselle, mutta kaatui tuolloin Kolmosessa pelanneelle Töölön Vesalle. Viime vuonna puolestaan toinen töölöläisryhhmä, TöTa oli niukasti parempi jo kolmannella kierroksella.