Suomen Regions’ Cupin 4. kierros: Atletico Malmi – Vesa 1-5 (0-3)

Maalit

0-1 Jani Lehto 14′
0-2 Matti Virtanen 29′
0-3 Juha Voipio 36′
1-3 Niko Ruokolainen (Antti Nurkka) 69′
1-4 Matti Virtanen 72′
1-5 Juha Voipio 76′

Avaus (4-4-2)

Jere Viljakainen (MV)
Henri Mattsson
Panu Paajanen (C) 46′ Antti Nurkka
Joonas Peltonen
Juho Launonen
Niko Ruokolainen
Jaakko Peltonen
Toni Valido
Jani Hannula
Trong Tran
Jani Lehti

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Suomen Regions’ Cup oli edennyt jo 4. kierrokselle ja mukana oli enää 32 joukkuetta. Atleticon lähtökohdat toisen kolmosdivarin tulokkaan, Töölön Vesan haastamiseen eivät ainakaan kokoonpanon osalta olleet aivan parhaat mahdolliset, sillä sivussa olivat kummatkin maalivahdit sekä hyökkäyspään talismaani Jani Putkonen. Vaihtoonkaan ei jätkiä löytynyt yhtä enempää.

Avauspuolikkaasta ei jäänyt malmilaisittain pahemmin kehuttavaa. Vartin kohdalla raitapaidat siirtyivät johtoon, kun Jani Lehto pääsi napauttamaan kulmapotkun takatolpalta ykkösellä sisään Atleettien merkkauksen petettyä pahan kerran.

Kotijoukkueen kenties ainoaksi kunnon paikaksi ensimmäisellä kolmevarttisella jäi Toni Validon hieman yli mennyt kaukolaukaus paristakympistä. Mainittakoon vielä, että Vali itse käynnisti kyseisen hyökkäyksen keltaisten omalta rankkarialueelta.

Taukolukemiksi Mosan muovilla kirjattiin lopulta tylysti 0-3. Ensin Vesan laiturin irtautumisen ja laukauksen jälkitilanteesta Matti Virtanen siirsi riparin verkkoon. Atleettipuolustus loisti poissaolollaan eikä A-junnuista tolppien väliin lainatun Jere Viljakaisen torjunnasta jääneelle irtopallolle löytynyt siis kuin yksi ottaja. Sama mies alusti myös joukkueensa kolmannen maalin; kierrettyään vielä Jerenkin läpiajonsa päätteeksi Virtanen tarjoili päädystä luukulle ja Voipio laukoi kahden kusipaidan välistä tyhjiin.

Toisella puoliajalla Atleticokin sai jo muutaman paikan, joista valtaosan alusti tauolla vaihdosta kehiin loikannut Andy Nurkka. Viiden minuutin sisällä Roni Tran pääsi kahdesti kokeilemaan boksista ja Nani Hannulakin kerran, mutta jokainen tilanne pysähtyi joko maalivahti Matias Marjanderiin tai viimeistään maaliviivalla varmistaneisiin pakkeihin.

Lopulta Marjanderinkin takana viimein helähti. Andyn loistava passi vapautti Niko Ruokolaisen laatikkoon, ja niputettuaan kaksi vastaan eksynyttä puolustajaa umpisolmuun Ruokis laukoi paremmin tukijalaksi soveltuvalla oikeallaan kohti etukulmaa. Marjander ehti ruumiinosineen puolittain väliin, mutta pallo upposi yhtä kaikki reppuun, tosin vasemman alanurkan sijasta oikeaan ylänurkkaan.

Kavennuksen tuoma riemu jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä reilun femman kuluessa Vesa oli jopa rumentanut johtomarginaalinsa neljään. Jo avausjaksolla maalinteossa kunnostautuneesta kärkkäästä parivaljakosta Virtanen & Voipio kumpainenkin karkasi puolestakentästä yksin läpi vielä kertaalleen, päättäen kunnarinsa varmasti maaliin.

Jani “Kuula” Lehden ja Jasu Peltosen loppuhetkien yrityksetkään eivät enää pehmentäneet loppulukemia, vaan voittajaksi ja turnauksen 5. kierrokselle selviytyi ansaitun reilusti Vesa.

Alakerta vietti jälleen avoimien ovien päivää, eikä tulokseen ainakaan tältä osin jäänyt yhtään ilmaa. Muilla mittareilla puntit menivät ehkä suhteellisen tasan, mutta Vesa kampesi ottelun itselleen viimeistään huomattavasti kotijoukkuetta paremmalla viimeistelyllään.