Atletico kiinnitti uuden topparin – Anton Pietikäinen Tico-paitaan

Tällä viikolla saatiin pitkästä aikaa siirtouutisia, kun jo Mosa Cupissa Tico-paidassa debytoinut Anton Pietikäinen (s. 1999) kiinnitettiin malmilaisryhmään alkanutta kautta koskevalla sopimuksella. Pietikäinen siirtyy Malmille aiemminkin hyväksi kasvattajaseuraksi osoittautuneesta KoiPSista.

Anton on alkujaan MPS:n pallokoulujen kasvatti, mutta perheen muutto vei miehen Suutarilasta Vantaalle ja Pakkalan Palloseuraan, josta matka jatkui VJS:ään B-juniorivuosiksi. A-junioreissa mies siirtyi KoiPSiin, jossa onkin vierähtänyt peräti seitsemän edeltävää kautta. Debyytti miesten peleihin tapahtui kaudella 2017 KoiPS / Cold Starsin paidassa ja sen jälkeen pelejä ehti kertyä 43 kappaletta koivukyläläisten edustusjoukkueessa. Viime kaudella mies pelasi yhteensä 17 peliä, kaikki avauskokoonpanossa.

“Aaponakin” tunnettu Pietikäinen koulutukseltaan toppari, mutta esiintynyt myös keskikentän keskustan puolustavissa rooleissa. Anton liittyi Atleticon mukaan jo maaliskuussa palattuaan pidemmältä ulkomaan reissulta. Mies esiintyi myös Mosa Cupissa juuri ennen kauden alkua, mutta loukkasi nilkkaansa treeneissä niin, että hyppy viralliseen, pelaavaan kokoonpanoon venyi lopulta odotettua pidemmäksi. Mies palasi kuitenkin tämän viikon alussa treenirinkiin ja odottaa jo malttamattomasti virallista debyyttiä:

– Kiva olla mukana Tico-junassa, erittäin hyvä fiilis tästä ja ukot ottaneet hyvin messiin. Ikävä pikku loukkantuminen iski tuossa aiemmin, mutta toivon, että paikat paikat on nyt kunnossa ja odottelen, että pääsisin pelaamaan ja tietenkin painamaan pari mukavaa pulkkataklausta baanaa pitkin.

Päävalmentaja Anselmi Henriksson ottaa Pietikäisen innokkaasti vastaan, vaikka mies onkin vielä jollain tapaa katsomaton kortti:

– Anton on ollut tosiaan jonkin verran poissa eikä häntä ole vielä nähty kamalasti peleissä, mutta sen jo tiedämme, että hän tuo hyvää pallollista osaamista sekä lisää kokemusta ja leveyttä meidän toppariosastolle plus toisaalta vaihtoehdon myös keskikentän puolustavaan rooliin. Anton on jämäkkä kaksinkamppailussa ja halukas vielä kehittymään ja oppimaan. Lisäksi kaveri vaikuttaisi sopivan persoonana joukkueeseen erittäin hyvin.

Anton ottaa myös luontevasti etunimikaimansa paikan kokoonpanosta, sillä aiemmin julkistettu Anton Sandlin on lainattu kesäksi kotiseudulleen, Pedesi Vikingseihin. Mies kuntouttaa siellä pitkin kevättä oireilleita penikoitaan ja palaa takaisin malmilaisrosteriin elokuun lopulla.

Tervetuloa Ticoon, Anton!