Kolmonen: Atletico Malmi – HerTo 9-1 (5-0)

Tico jatkoi voittoputkeaan kuudennella täydellä pistepotilla. Vaikka ottelu jouduttiinkn pelaamaan evakossa, ei iltapävän vierailijasta ollut tällä kertaa juuri vastusta. Ticon tehomiehinä kunnostautuivat hattutempun iskeneen Jesse Ketosen lisäksi myös neljän tehopisteen Robert Gädda.

Maalit

1-0 Jesse Ketonen (Mikko Maaranen) 15′
2-0 Vili Lankinen (Mikko Maaranen) 23′
3-0 Yalo Nousiainen (Robert Gädda) 31′
4-0 Robert Gädda 40′
5-0 Jesse Ketonen (Robert Gädda) 44′
6-0 Jesse Ketonen (Robert Gädda) 49′
7-0 Kristian Lehtonen (Olli Hänninen) 64′
8-0 oma maali 72′
9-0 Ronny Rantala (Olli Hänninen) 90′

Tilastot

Avaus

Younis Saad (MV)
Joona Packalen
Akseli Hietala
Antti Johansson
Mikko Maaranen 57′ Kirill Popov
Jonne Ketonen 83′ Sergio Quilodran
Robert Gädda 57′ Olli Hänninen
Kustaa Käki (C) 46′ Aleksis Ulander
Vili Lankinen 46′ Ronny Rantala
Yalo Nousiainen
Jesse Ketonen 57′ Kristian Lehtonen

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Oltiin jo lähes kesäkuussa, kun Atletico pääsi viimein pelaamaan kauden ensimmäisen kotiottelunsa. Tai ei se varsinainen kotipeli ollut, sillä nurmien kiinniolosta johtuen otteluun piti etsiä korvaava kenttä kiireaikataululla ja paras mahdollinen vaihtoehto löytyi kaikkea muuta kuin naapurista, Töölöstä.

Atletico pääsi kuitenkin otteluun erionomaisista asemista. Kokoonpano pullisteli jälleen toinen toistaan kovempaa ukkoa ja rekordi viidestä ensimmäisestä pelistä oli viisi voittoa. Päivän vastuksella oli lähtenyt kausi puolestaan hiukan heikommin liikkeelle, sillä HerTo haki vielä avausvoiton lisäksi niin ikään avausmaaliaan.

Ottelu starttasi heti vauhdikkaasti, sillä peliä oli takana vain 37 sekuntia, kun Jesse Ketonen pääsi jo ensimmäistä kertaa puskemaan Vili Lankisen keskitykseen vitosen viivan tuntumasta. Pusku suuntautui kuitenkin yli. Tilanteen jälkeen peli kuitenkin tasaantui ja mentiin miltei kymmenen minuuttia eteenpäin ennen seuraava huomionarvoista paikkaa. Tuolloin Jesse Ketonen tarjoili ja velipoika-Jonne puolestaan puski puolestaan leveäksi.

Avausmaali oli ensimmäistä kertaa oikeasti lähellä 11. minuutilla, kun Jesse Ketonen lähetettiin läpiajoon. Vastassa oli enää vain Teemu Holopainen, joka veti kuitenkin tilanteessa pidemmän korren ja torjui turhan päin suuntautuneen viimeistely-yrityksen.

15. minuutilla verkko viimein heilui: Mikko Maaranen käynnisti hyökkäystä puolustusalueen oikeasta laidasta, löysi keskustasta Kustaa Käen ja teki itse perään hyvän pystyynjuoksun. Kusti pelasi puolestaan pallon oikeaan laitaan Vili Lankiselle, joka jatkoi sen toisella tatsillaan linjan taakse juosseelle Maaraselle. Holopainen oli jälleen hyvin vastassa, mutta Maaranen ohitti hänet ja oli jo viimeistelypaikoilla. Puolustajan kevyt tuuppaus selkään horjutti kuitenkin Mikkoa eikä tämä kyennyt laukomaan, joten vaihtoehdoksi jäi ajaa päätyyn ja keskittää takaviistoon. Sieltä löytyi puolestaan Jesse Ketonen, jolla oli helppo työ laittaa pallo vitosen boksista tyhjiin. Tico johti 1-0!

Lisää seurasi 23. minuutilla, kun Tico eteni vasemmalta laidalta keskustan ja Lankisen kautta oikeaan laitaan. Maaranen otti tatsin sisäänpäin ja löysi boksin rajoilta uudestaan Lankisen, jolta hyvä ensimmäinen kosketus pakin ohi ja varma viimeistely vasempaan alanurkkaan.

Tilanteita alkoi tässä vaiheessa syntyä jo liki liukuhihnalta. 20-30 min aikaikkunassa tontteja piisasi mm. Yalo Nousiaiselle, Jesse Ketosella ja Jonne Ketosella – viimeisimmällä pariinkin otteeseen, mutta tolppaa lähemmäksi mies ei tällä kertaa päässyt. Myös HerTo loi pari puolittaista paikkaa, kun ensin 27. minuutilla vapaapotku jäi hiukan turhan vaarallisesti elämään boksiin ja 30. minuutilla vikkelä laituri onnistui nousemaan oikeaa laitaa ja laukomaan pienenevästä kulmasta terävästi kohti etukulmaa. Ensimmäisen tilanteen selvitti Tico-puolustus ja toisen hoiteli malmilaiskassari, Younis Saad.

Iltapäivän kolmas maali oli Nousiaisen käsialaa. Robert Gädda vei keskustassa irtopallon ja pelasi sen vierelleen Nousiaiselle, joka teki tempokuljetuksen ja ohitti matkalla kolme vihreäpaitaa laukoen boksin rajoilta pallon tarkasti vasempaan alanurkkaan. Tico johti jo 3-0!

HerTon seuraava etsikkoaika osui 35. minuutin tietämille, kun Younis Saad päästi ensin käsiensä läpi keskityspallon, mutta malmilaispuolustus ennätti siivoamaan. Ja hetkeä myöhemmin Saad avasi maalipotkun lyhyellä Antti Johanssonille, joka ei ollut selvästikään valmis sitä vastaanottamaan. Hyökkääjä ehti jo väliin, mutta Johansson blokkasi tökkäyksen.

Tico jatkoi maalitalkoitaan 40. minuutilla, kun Kustaa Käki pelasi ilmeisen haastavan pallon Maaraselle oikeaan laitaan. Tältä naamapusku kuitenkin hallitusti pystyynjuoksun tehneen Gäddan juoksulinjalle, jonka ensimmäinen viimeistely-yritys kilpistyi Holopaiseen, mutta mies iski karat sisään omasta riparistaan.

Ja sama mies oli tehtailemassa myös ilman viidettä maalia alustamalla keskityksellään Jesse Ketosen osuman. Roikkupallo keskustaan, josta selin maaliinpäin olleelta Ketos-Jesseltä jonkinlainen KKI35-henkinen saksipotku selkänsä taakse alanurkkaan. Näissä 5-0-lukemissa lähdettiin myös tauolle.

Malmilaiset tehtailivat puoliajalla pari pelaajavaihtoa ja sama painostus jatkui myös tuomarin viheltäessä toisen puoliskon käyntiin. Aleksis Ulander pommitti ensin kertaalleen puolustusmuuriin ennen kuin Jesse painoi iltapäivän kolmannen ja sitä kautta hattutemppunsa täyteen. Pallo pelattiin vasemmalta laidalta Jonne Ketosen toimesta keskustaan Gäddalle, joka jatkoi sen ykkösellään linjan läpi Jesselle. Tältä pallo kantapäällä ilmasta mukaan ja toisella tatsilla kova viimeistely maalin kattoon!

Jonne Ketonen kolisutteli vielä toistamiseen tolppaa ennen kuin 64. minuutilla Tico iski seitsemättä kertaa. Aleksis Ulander ryöväsi pallon hertolaisilta keskustasta ja käynnisti vastahyökkäyksen. Laidalta löytyi hyvän pystyynjuoksun tehnyt Olli Hänninen, joka ajoi boksiin ja keskitti poikittain matalana Kristian Lehtoselle, jolla oli helppo työ laittaa pallo ohi Holopaisen.

Alle kymppi tästä eteenpäin ja Ticon hyvä prässi toi jälleen tulosta. HerTo yritti avata peliä alakerrasta saakka, mutta Sampo Ojalan syöttö alaspäin suuntautuikin vasemmalla tolpalla olleen Teemu Holopaisen sijaan kohti oikeaa tolppaa ja lopulta aivan sinne tolpan juureen ilman, että Holopainen ehti sitä estämään. Oma maali ja sitä kautta Ticolle jo iltapäivän kahdeksas osuma.

Lopussa mentiin jo leikittelyn puolelle, kun malmilaisvalmennus vaihtoi mm. varaveskari, Sergio Quilodranin kärkeen ja pelissä oli muutenkin enää vain pelailun makua. Se avasi myös HerTolle saumoja, sillä 88. minuutin kohdilla vihreäpaidat ryöstivät pallon malmilaisilta keskustassa ja ajo pystyyn päättyi terävään laukaukseen, joka kilpistyi ylärimaan.

Malmilaisten viimeinen osuma syntyi puolestaan 90. minuutilla, kun Kirill Popov harhautteli itsensä ohi useammastakin HerTo-pelaajasta vasemmalla, syötti pallon eteensä Olli Hänniselle, joka ajoi puolestaan pystyyn ja keskitti matalana takaviistoon. Ronny Rantala tuli vauhdilla palloon ja laukoi kovaa ylös upottaen pelivälinen ohi Holopaisen.

HerTo kaunisteli vielä lukemia lisäajan kuudennella minuutilla, kun kulmapotkua seurasi vapari boksin kulmauksen tuntumasta. Laukaus leijasi kierteisenä kohti takakulmaa ja ilman, että yksikään vihreä- tai keltapaitainen pelaaja sai siihen jalkaansa väliin. Näin myös HerTon kauden ensimmäinen osuma oli syntynyt.

Tuomari päätti ottelun melkolailla samantien 9-1-maalin jälkeen ja malmilaiset poistuivat Töölöstä suvereeneina voittajina. Paremmasta ei jäänyt epäselvyyttä ja jos vaan kaasua oltaisiin painettu loppuun saakka, olisivat loppulukemat voineet olla helposti kaksinumeroisetkin. Tällä kertaa kuitenkin näin, ja jo kahdeksan maalin marginaali tyydytti varmasti montaa malmilaisseuraajaa.

Pelit jatkuvat seuraavan kerran jo tulevana torstaina, kun Atletico matkaa PPJ/Lauttasaaren vieraaksi Jätkäsaareen. Kick-off sarjanousijan vieraana klo 20:20.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Jesse Ketonen: Terävä ja tehokas. Kolme maalia.
Robert Gädda: Elegantti suoritus keskikentällä, tehot 1+3.
Joona Packalen: Varma peli alusta loppuun sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan.