Kolmonen: Ponnistus – Atletico Malmi 0-4 (0-2)

Ticon voittoputki venyi jo viiden ottelun mittaiseksi. Sarjanousijan isännöimässä pelissä oli kaikki potentiaali vaikeaan iltapuhteeseen, mutta tasoero malmilaisten eduksi toi lopulta selkeän voiton.

Maalit

0-1 Vili Lankinen (Kristian Lehtonen) 25′
0-2 Akseli Hietala (Aleksis Ulander) 28′
0-3 Olli Hänninen (Vili Lankinen) 76′
0-4 Antti Johansson rp. 83′

Tilastot

Avaus

Younis Saad (MV)
Joona Packalen
Akseli Hietala
Robert Gädda
Mikko Maaranen
Jonne Ketonen 71′ Yalo Nousiainen
Alexander Lindström 85′ Otto Viitaniemi
Kustaa Käki (C) 58′ Antti Johansson
Vili Lankinen 85′ Ronny Rantala
Kristian Lehtonen 58′ Olli Hänninen
Aleksis Ulander 85′ Jesse Ketonen

Muut vaihtopelaajat

Kaapo Sinervo (MV)

Raportti

Kauden alusta lukien viidennessä perättäisessä vierasottelussa Tico sai vastaansa lohkon toisen nousijajoukkueen, Ponnistuksen, joka palasi nyt Kolmoseen 11 välivuoden jälkeen. “Raita” olikin aloittanut paluukautensa positiivisella nuotilla, kaataen mm. lohkon ennakkosuosikeihin povatun FC Kontun.

Helpolta ei vaikuttanut iltapäivän urakka Ticollekaan, sillä Ponnarit tuli Brahen kentällä päälle alusta kovaa pirteällä pallonhallinta- ja prässipelillään. Ensimmäisen maalipaikan junaili kuitenkin Ticon Jonne Ketonen leikkaamalla vasemmalta sisään vetopaikalle – kotijoukkueen maalivahti Nailson Oliveira Sousa veti tässä vaiheessa pidemmän korren etunurkkatorjunnallaan.

Avausosuma syntyi Ponnistuksen puolustajan puoliksi voittamasta pääpallosta – vain puoliksi, sillä pallo jatkoi oman päädyn suuntaan, kuten perään ampaissut Krisu Lehtonenkin. Krisun matala vasemman jalan veto suuntautui hyvin kohti takakulmaa, jonne Nailson yletti vielä torjumaan, mutta kärppänä reboundiin reagoineen Vili Lankisen pussitukseen lähietäisyydeltä ei veskari enää ehtinyt tielle.

Heti perään Nailson joutui tippaamaan Jonnen puskun aivan riman alta kulmapotkuksi, joka nopeasti tuplasi Ticon johtonumerot. Vilin antamasta kulmurista Jonnen vippaama keskitys jatkoi peremmälle boksiin ja Aleksis Ulanderin polven kautta takatolpalle, josta Aksu Hietala napautti pallon sisään. LPS:ää vastaan sama kuvio Vilin, Jonnen ja Aksun toimesta jäi yläriman päähän onnistumisesta, nyt natsasi!

Ensimmäisen puoliajan viimeinen vartti oli tiivistettynä rikkonaisempaa ilman kunnon tilanteita. Tauolle ansaitussa vierasjohdossa 2-0.

Toisen jakson avauskymppiin Ponnistus sai pallon jo miltei maaliviivalle ennen Mikko Maarasen purkua ja yhden laukauksen maalin tukirautoihin. Abdihakim Mohamedin viuhuva kaukolaukaus reilun tunnin jälkeen ei sekään mennyt paljoa ohi maalikehikon, ja Mico Memosen suoran vapaapotkun boksin ulkopuolelta Younis Saad Ticon tolppien välissä torjui etunurkasta.

Kun maaleja ei syntynyt toiseen päätyyn niin ehkäpä toiseen. HIFK:ta vastaan upean vapaapotkuosuman upottanut Pikku-Allu Lindström ampui vaparinsa päin Nailsonia, jolta pallo meinasi vielä karata kainalon alta maaliviivan suuntaan.

Seuraavaa tilannetta Ponnari-maalivahti ei kuitenkaan enää pysäyttänyt. Vili katkoi topparin huolimattoman avauksen syvällä isäntien kenttäpuoliskolla ja kuroi tyhjät pois ennen siirtoa oikealleen boksiin Olli Hänniselle. Vaihdosta tullut Häbä laukoi tarkan maatiaisen vasemman takatolpan juureen Nailsonin haroessa tyhjää.

Ottelun todellinen tähtihetki oli silti vielä tulossa. Tico-pelaajan täydellisesti ajoittamaan pystyliikkeeseen linjan välistä laittoi herkullisen läpisyötön Pikku-Allu, ja vasta tässä vaiheessa kaikki tajusivat läpiajossa olevan pelaajan topparin tontilta nousun tehneeksi Antti Johanssoniksi! AJ ehti kirmata pallon kanssa aina boksiin asti, kunnes laitapakki David Silva Nunes veti viime hetken taklauksella jaloille selustasta ilman minkäänlaista todellista mahdollisuutta palloon. Puolustajalle suihkukomennus suoralla punaisella ja Atleeteille rangaistuspotku, jonka upotti viileästi oikeaan alanurkkaan AJ itse. Maali oli AJ:lle kaikkien aikojen ensimmäinen Tico-paidassa!

Ottelun loppuhetkien viimeiset tilanteet olivat Otto Viitaniemen vapaapotku suoraan Nailsonin hanskoihin sekä Ponnistuksen häikäilemättömästi Ticolta kopioima mutta yhtä erinomaisesti toteuttama kulmapotkukuvio, josta lähteneen laukauksen Younis joutui venymällä torjumaan riman alta. Näin matsi päättyi selkeisiin 4-0-lukemiin ja Ticon puhdas startti kauteen venyi jo viiden ottelun mittaiseksi.

Ponnistus aloitti kummankin puoliajan vahvalla höyryllä, mutta Ticon rutiini ja fokus nousivat arvokkaaseen asemaan pelin suunnan kääntämisessä ajoissa. Mallikas voitto, mutta yhtä lailla ihailtavan ennakkoluulottoman sisukas esitys sarjanousijalta.

Viiden pelin vieraskiertueen jälkeen vuorossa on Atleettien ensimmäinen kotiottelu – tai “kotiottelu”, sillä Pukinmäen nurmi ei ehtinytkään vielä pelikuntoon. Kotiavaus otellaan tulevana lauantaina 25.05. Töölön Pallokenttä 6:lla HerToa vastaan klo 15:00 alkaen.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Aleksis Ulander: Hyvä liike molempiin suuntiin, hyviä ratkaisuja pallollisena, hyökkäyspelin sydän tänään.
Akseli Hietala: Ohittamaton puolustuslinjassa.
Younis Saad: Varma peli ja vakuuttavat huipputorjunnat.