Preseason-kuulumisia Atletico-leiristä

Atleticon preseason pyörähti käyntiin 9.1. maanantaina ja takana on nyt kolme kokonaista viikkoa ja torstai-illan harjoitusten jälkeen kahdeksan kokonaista tapahtumaa. Treenipelit pyörähtävät niin ikään käyntiin tulevana sunnuntaina, kun Atletico kohtaa Kolmoseen nousseen LJS:n Laaksolahden tekonurmella klo 14:15 alkaen. Nettisivutoimitus istuttikin piinapenkkiinsä jälleen joukkueenjohtaja, Janne Vottosen ja päätti kysellä, miten hommat ovat käynnistyneet Atletico-leirissä.

Treenejä takana nyt kolme viikkoa – mikä meininki tapahtumissa on toistaiseksi ollut?

– Yllättävän hyvä! Tietysti startti jännitti taas ihan erityisellä tavalla, kun Anse (Anselmi Henriksson) otti vetovastuun uutena valmentajana ja takana oli paikoin aika haastavakin syksy, mutta ne pahimmat huolet haihtuivat jo ensimmäisellä viikolla ja tuntuu, että Ticossa on tällä hetkellä todella hyvä pöhinä.

Miten tämä on konkreettisesti näkynyt?

– Hommia on painettu alusta saakka vähän ehkä aiempaakin kovemmalla intensiteetillä ja pelaajisto on reagoinut tosi hyvin Anselmin tuomiin uusiin virikkeisiin. Kukaan ei ole nipottanut, vaikka tuolla on painettu viivajuoksuja käytännössä jokaisen treenin perään ja jopa räntäsateiseen Ogeliin saapui 20 ukkoa juoksemaan piip-testiä, vaikka kaikille oli tiedossa, että keli on perseestä eikä kenttä taivu todennäköisesti juoksujen jälkeen kummoisiinkaan treeneihin. Yhtäkään tapahtumaa ei olla vielä jouduttu vetämään alle 16 kundilla, mikä on hyvä määrä minimitasoksi.

Osaatko analysoida, mistä innostus kumpuaa?

– Iso syy on varmasti siinä, miten hyvällä, suunnitelmallisella ja jämptillä otteella Anselmi on ottanut homman haltuun, mutta kyllähän se lähtee tietysti pelaajista itsestään. Ja niin uudet kiinnitykset kuin tryoutilla nähdyt kunditkin ovat tietysti tuoneet oman piristysruiskeensa tekemiseen.

Miltä pelaajatilanne tällä hetkellä näyttää? Haitte ilmoituksen perusteella useampaakin miestä ja nyt julkaistuja uusia soppareita on kumminkin vasta kolme kappaletta?

– Varsin lupaavalta sekin. Viime kauden ydinrunko pysyy hyvin kasassa ja oikeastaan ainoat ”poistumiset” suuntautuvat tämänhetkisten tietojen perusteella Vitosen Akatemia-jengiin. Siihen päälle tosiaan parit leikkaushoitoa vaativat vammat ja muutama komennus ulkomaille / ulkopaikkakunnille. Haetaan siis totta kai myös vahvistuksia, mutta ennen kaikkea lisää leveyttä rinkiin ja paikkaajia poissaolijoille. Samalla koitetaan vähän nuorentaa rinkiä ja tuoda sitä kautta kaivattua uutta pöhinää ja innokkuutta tekemiseen.

Uusia kiinnityksiä on siis tulossa?

– On ilman muuta. Seuraava soppari julkistetaan jo nyt viikonloppuna ja sunnuntain treenipelissä nähdään näillä näkymin useitakin tryout-pelaajia, joista osa antaa viimeisiä näyttöjään ennen lopullista päätöstä ja toisten, tuoreemmin mukaan liittyneiden tapauksessa testit jatkuvat vielä helmikuullekin. Tammikuun alussa huutelemani 5-10 tuntuu yhä realistiselta arviolta.

Pelaatte tosiaan sunnuntaina jo ensimmäisen treenipelin. Mitäs odotuksia siihen matsiin?

– Pelien – ja tietysti aika paljon myös saunailtojen – takiahan tätä jalkapallotoimintaa pyöritetään ja pelit on aina juhlapäiviä. Kiva päästä näkemään, missä mennään preseasonin tavoitteiden suhteen, miten uudet tryout-kundit suoriutuvat, miltä kuntotaso näyttää ja onko uudesta pelitavasta nähtävillä jo viitteitä. Jokaista peliä lähdetään tottakai voittamaan, oli se treenipeli tai kilpailullinen matsi, mutta varsinkin näissä ensimmäisissä peleissä tulokset tulevat olemaan aika toissijaisia asioita ja kaikki ratkaisut tehdään pidempää aikaväliä palvelevina juttuina. Esim. tässä sunnuntaisessa matsissa tulee varmasti olemaan aika sekalainen ryhmä kehissä ja myös mielenkiintoisia kokeiluja. Toivotaan tietysti onnistumisia laajalla rintamalla.

Missä vaiheessa jengin olisi tarkoitus olla lopullisessa muodossaan?

– En uskalla tähän nyt mitään tiettyä päivämäärää sanoa, mutta eiköhän tässä seuraavan parin viikon aikana tehdä ratkaisuja useammankin pelaajan suhteen. Ja varmasti pidetään myös ovi senkin jälkeen vielä raollaan muutamille sellaisille pelimiehille, joiden päätöksissä uuden jengin suhteen kestää erilaisista syistä johtuen vielä kuukauden tai parikin. Eli jotain täsmähakuja voi odottaa vielä lähempänäkin kauden starttia, mutta ydinrunko on toivottavasti kasassa jo parin ensimmäisen pelin jälkeen, koska siellä odottaa jo Suomen Cup ja ensimmäiset viralliset pelit helmi-maaliskuussa.

Suomen Cupista puheenollen, minkälainen arpa olisi toiveissa ensi viikolla?

– Suomen Cup on tietysti yksi meidän kauden päätavoitteista ja pyritään pääsemään niin pitkälle kuin mahdollista. Eipä sillä joukkueella niin väliä, kun kaikki vastaan tulevat niput pitää joka tapauksessa kaataa, mutta jos nyt vältettäisiin vielä noita Kolmosen kärkiryhmiä tässä vaiheessa cuppia, niin olen ihan tyytyväinen.

Kiitokset haastattelusta ja tsemppiä sunnuntain peliin!