Vahvistus maalivahtiosastolle – Sergio Quilodran siirtyy Ticoon CLE:stä

Atletico pudotti viikonlopun kynnyksellä mielenkiintoisen siirtouutisen, kun se julkisti hankkineensa pitkäaikaisen Kolmosen kilpakumppani, Club Latino Espanolin ykköskassarin, Sergio Quilodranin (s. 1995) maalinsa suulle.

27-vuotias, suomalaischileläisiä sukujuuria omaava veskari on ikäisekseen kokenut torjuja, sillä Kolmosen pelejä löytyy vyöltä 97 kappaletta ja divari-/cup-pelejä ylipäänsä 196 kappaletta. Moni Tico-seuraaja myös varmasti muistaa Sergion kuumista, keskinäisistä peleistä, joissa mies piti joukkuettaan pystyssä välillä aivan käsittämättömillä torjunnoilla ja peliteoilla (huippuna vuoden 2019 kohtaaminen, jota yhä muistellaan kauhulla).

Sergion futisura starttasi espoolaisesta EPS:stä, josta mies siirtyi Honkaan ikäluokkansa edariin ja eteni sieltä Hongan erilaisten akatemiajoukkueiden kautta lopulta kaudella 2013 miesten peleihin ja CLE:n maalinsuulle vain 18-vuotiaana. Ticon tyyliin divariportaiden alapäästä, tosin Kutosesta, startannut jengi nousi pykälä kerrallaan ylöspäin ja esiintyi ensimmäistä kertaa Kolmosessa kaudella 2016. Viiden Kolmosen kauden perään CLE kauppasi Kolmosen sarjapaikkansa Inter Helsingille ja mies pelasikin viimeiset kaksi kautta pääasiassa Vitosta. Mielessä oli kuitenkin muhinut jo tovin uudet tuulet ja kovemmat haasteet.

Sergio antoi edeltävien hankintojen tapaan ensimmäiset näyttönsä jo syksyn höntsätreeneissä ja hyvien keskusteluiden jälkeen mies päätettiin kiinnittää osaksi Ticon maalivahtirosteria aiemmin julkaistun Sakari Launiksen aisapariksi. Uusille miehille tuli isompikin tarve, sillä Atleticon neljä viime kautta ykkösveskarina torjunut Kaapo Sinervo missaa näillä näkymin ison osan kaudesta (jos ei kokonaan) ulkomaankomennuksen vuoksi.

MPS:n keltapaidassa myös futsal-palloja torjuva Quilodran oli mieluinen hankinta päävalmentaja Anselmi Henrikssonille niin pelillisestä kuin sosiaalisestakin näkökulmasta:

– Sergio on todella kokenut Kolmosen torjuja ja sitä kautta hänellä on paljon laatua ja suoritusvarmuutta tekemisessä. Aiempien pelaajahankintojen tapaan mies vaikuttaa ahkeralta treenaajalta, hyvältä torjujalta ja istuu myös persoonana todella hyvin joukkueeseen. Vahvistaa varmasti myös pukukoppia omalla preesenssillään ja taistelee peliajasta Saken ja mahdollisesti vielä myöhemmin kiinnitettävän kolmannen veskarin kanssa.

Hyvällä asenteella sisään tullut Sergio odottaa itsekin uusia tuulia sangen innokkaana:

– On hienoa päästä pelaamaan Atleticoon! Treeneissä on ollut todella hyvä meininki ja minut on otettu hyvin vastaan. Tavoitteenani on harjoitella talvella kovaa ja sitä kautta päästä pelaamaan tulevalla kaudella mahdollisimman paljon. Kilpailu peliajasta on kovaa, onhan joukkue täynnä hyviä pelaajia. Uskon, että pelaamme hyvistä sijoituksista tulevalla kaudella ja miksei jopa noususta! Vamos Tico!

Sergion voi nähdä ensimmäistä kertaa tulessa jo heti huomenna, kun Tico käynnistää treenipelit LJS:ää vastaan Laaksolahden tekonurmella klo 14:15 alkaen.

Tervetuloa Ticoon Sergio!