Regions’ Cupin ensimmäiset kierrokset on arvottu – Ticolle vierasmatsi Espooseen

Suomen Regions’ Cup pyörähtää jälleen jokakeväiseen tapaan käyntiin helmi-maaliskuussa ja nyt myös ensimmäisten kierrosten arvonnat on suoritettu. 92 osallistuvasta joukkueesta 36 eteni suoraan toiselle kierrokselle – Atleticon joukkueet mukaan lukien – ja arpa pyöräytti seuraavat otteluparit:

EPS/Reservi – Atletico Malmi

Atletico Akatemia – PK-35/2

Tico-edari saa vastaansa siis Kakkosessa pelaavan Espoon Palloseuran kakkosjoukkueen, joka on keikkunut edeltävät vuodet turvallisesti Nelosen keskikastissa. Viime vuonna sijoitus oli seitsemäs rekordilla 11 voittoa, 1 tasapeli ja 10 tappiota (pistemäärä 34), kun taas edeltävät kaksi kautta ovat tuoneet viidennen ja kuudennen sijan 40 ja 32 pisteellä. Atleticon skouttaustoimiston mukaan joukkue on sekoitus tavoitteellisesti kohti seuran edaria pyrkiviä pelaajia sekä tasonsa tunnistaneita pitkän linjan EPS-pelureita. Päivän kokoonpano määrittää merkittävällä tavalla tason, mutta vastassa on joka tapauksessa urheilullinen nippu.

Atletico Akatemia taas kohtaa puolestaan PK-35:n kakkosjoukkueen, joka on niin ikään Nelosen joukkue. Moni malmilaisfani muistaa ryhmän ehkäpä vuodelta 2018, jolloin Atletico-edari käynnisti Regions’ Cuppinsa tiputtamalla juuri pihlajamäkeläiset cupissa lukemin 4-1. PK-35/2 on kuitenkin oletettavasti vahvistunut miesten edustusjoukkueen noustua kakkoseen ja ryhmän sijoituttua viime vuoden lohkossaankin kuudenneksi 40 pisteellä.

Otteluiden ajankohdista ei ole luonnollisestikaan mitään tietoa vielä tässä vaiheessa, mutta pelit tulisi pelata 26.4. mennessä. Tico-edari lähtee vierailulle Espooseen, Akatemia pelannee puolestaan ottelunsa Tapanilassa.

Muut otteluparit löydät täältä.

Regions’ Cupiin voivat osallistua Palloliiton jäsenseurojen miesten aikuisten joukkueet, jotka osallistuvat alueiden viralliseen kilpailutoimintaan eli joukkueet, jotka pelaavat Kolmosessa tai alemmassa sarjassa. Voittaja saa 5000€ palkintorahaa ja hävinnyt finaalijoukkue 1000€. Molemmat Regions’ Cupin finalistit ovat oikeutettuja osallistumaan seuraavan kalenterivuoden aikana pelattavaan Suomen Cupiin (16 joukkueen vaihe).