Atletico julkaisee uuden poikakalenterin – Luvassa jatkoa aiemmalle tekeleelle

Atleticon sosiaalinen media täyttyi eilen tykkäyksistä, kun sekä Facebook- että Twitter-tileille ilmestyi paljon puhuva kansikuva – öljyttyinä ja paidatta poseeranneet Atleetit esiintyivät kuvan inspiraationa toimineeseen teemaan ja järjestyksessään kolmanteen kalenteriin viittavan otsikon alla.

Salaisuuksien verhon takaa paljastui siis jo varsin odotettu uutinen – Atleticon uusi, “Atletico 3.00”-nimeä kantava poikakalenteri on kuin onkin tulossa joulumarkkinoille ja vuodeksi 2020!

Heinäkuussa kuvattu kalenteri tarjoilee siis jatkoa vuoden 2014 ja 2017 kulttisuosioon nousseille tekeleille, jotka herättivät runsasta kiinnostusta ja ylittivät uutiskynnyksen hyvinkin laajalti. Jälkimmäisestä kalenterista kirjoittivat useat valtakunnalliset mediat, kuten Seiska, Iltalehti, Metro, MTV, Puoliaika.com ja tietysti myös se Tico-kulmakunnan ykköslehti, Koillis-Helsingin Lähitietokin.

Kalenterin myyntiä vauhditti medianäkyvyyden lisäksi myös se, että myyntihinnasta lahjoitettiin iso osa hyväntekeväisyyteen – vähävaraisten lasten ja nuorten jalkapalloharrastusta tukevaan rahastoon. Lopullinen hyväntekeväisyyspotti kasvoi aina 1 600 euroon saakka.

– Edeltävä kalenteri oli  niin positiivinen kokemus sekä projektina toteuttaa että myös siitä saatuina hyväntekeväisyyseuroina ja näkyvyytenä, että kun idea nousi uudelleen työpöydälle, ei sitä tarvinnut montaa kertaa miettiä, kommentoi yksi projektin puuhamiehistä, Janne Vottonen.

“Atletico 3.00”-kalenteri tulee jatkamaan monessakin mielessä edellisen tekeleen viitoittamalla tiellä. Ensinnäkin kalenterin tematiikka liittyy jälleen ikonisiin hahmoihin, kuviin ja tilanteisiin. Lisäksi hyväntekeväisyyselementti on jälleen isossa roolissa, jopa isommin kuin edeltäjässään. Kalenterin tuotoista lahjoitetaan jopa 50% hyväntekeväisyyteen, kohteen ollessa samainen Malmin Palloseuran lasten ja nuorten jalkapalloharrastusta tukeva rahasto.

– Myös teemavalinta oli lopulta melko selkeä. Vuoden 2017 versiosta jäi useita hyviä ideoita yli ja keväällä Messilässä pidetty “kalenteri-workshop” poiki niitä vielä parin kalenterin verran lisää, joten uutta tekelettä päästiin suunnittelemaan erinomaisista lähtökohdista. Enkä voi kylliksi kiittää myöskään kuvaaja-editoijana toiminutta Roni Tammista, joka oli ja on tälläkin kertaa aivan keskeisessä roolissa toteuttamassa hulluja visioitamme, jatkaa Vottonen.

Vottonen ei suostu paljastamaan vielä liikaa kalenterin sisällöistä, mutta antaa pientä osviittaa siitä, mitä tuleman pitää:

– Kansikuvasta voi jo päätellä, että luvassa on viittauksia mm. elokuviin, mutta joukossa on yhtälailla myös musiikkiin, kuvataiteeseen, veistoksiin ja muihin taidemuotoihin nojautuvia teemoja. Tuttuja ja paikoin varmasti yllättäviäkin valintoja sopivalla humoristisuudella ja taiteellisella kunnianhimolla varustettuna. Graafinen ilme ja laatutaso on pyritty pitämään edelliskalenterin tapaan tapissa.

Yksi eroavaisuus kalentereiden kesken kuitenkin on. Kuten kansikuvasta näkyy, mukaan on otettu myös Atletico Akatemian pelaajistoa. Yhteisprojektina toteutettu kalenteri lujittaa siis samalla myös joukkueiden välistä yhteistyötä ja esittelee molempien pelaajistoa rintarinnan.

Kalenterin olisi tarkoitus valmistua parahiksi joulumarkkinoille, mutta tarkempaa julkaisuaikataulua ei tiedote vielä paljasta. Siitä uutisoidaan kuitenkin näillä nettisivuilla heti, kun projekti etenee.