Atletico Cup 2019 otellaan lauantaina!

Yli 13 kuukauden odotus päättyy lauantaina, kun Atletico Cup palaa viimein täyttämään Tapulin liikuntapuiston jälleen harrastefutiksen ja hauskanpidon merkeissä.

Monen kalenterissa “kesäkvartaali” päättyy elokuuhun, joten kyynisesti ajatellen turnausta voi pitää lähtölaukauksena syksyyn. Onneksi sääennusteet kuitenkin povaavat viikonlopulle ja vielä eteenpäinkin +20 ‘C ylityksiä!

Tämänvuotinen turnaus jatkaa edeltäjänsä linjoilla hyvän asian puolesta, sillä hyväntekeväisyyskohteena on jälleen Malmin Palloseuran hallinnoima vähävaraisten lasten ja nuorten jalkapalloharrastusta tukeva rahasto, jonne Atletico ohjaa puolet turnausilmoittautumisista saaduista tuotoista.

Hyväntekeväisyyttä voi harjoitttaa vielä paikan päälläkin; turnauskävijöiden viihtyvyydestä huolehtii viime vuoden tapaan kisabuffetti, jonka toteutuksesta vastaa tällä kertaa Atleticon kummijoukkue MPS/T08-09. Edelliskesän kioski keräsi kovasti kiitosta joka taholta, eikä riman tarvitse odottaa laskevan tänäkään vuonna – tarjolla on nimittäin klassisen kisamakkaran ja perinteisten palanpainikkeiden jatkoksi mm. makkaraperunoita sekä täytettyjä voileipiä ja leivonnaisia. Maksuvälineinä toimivat vanhan koulukunnan käteinen sekä nykyajan hengessä myös MobilePay. Pelitouhujen ja kannustamisen lomassa kannattaa siis ehdottomasti suunnata myyntikatokselle haukkaamaan välipalaa ja samalla tukemaan kioskituottojen kohteena olevaa nuorten malmilaisjalkapalloilijattarien toimintaa!

Turnauspuitteet ovat muutenkin mallillaan, sillä liikuntapuiston tekonurmikenttä on uusittu vastikään heinäkuussa, ja kahdeksasta kentästä puolet sijaitsee vanhaan malliin vieressä viheriöivän luonnonnurmen puolella. Kenttähenkilökunnan tiloissa sijaitsevan turnaustoimiston yhteydessä päivystää myös ensiapupiste.

Lohkopelit ovat ohjelmassa klo 10:00-14:30 mennessä, ja puolen tunnin väliajan (“Kahvia ja pullaa!”) jälkeen otellaan jatkopelit klo 15:00-17:30, minkä jälkeen illan viimeisenä etappina odottavat palkintoseremoniat. Mestaruuskaaviossa pelaavat kummallakin puolella edelleen joka lohkon kaksi parasta, mutta viime vuodesta poiketen turnaus jatkuu alkukierrosten jälkeen myös muilla joukkueilla sarjaan katsomatta vielä 1-3 ottelun verran, jolloin jokaiselle nipulle saadaan seulottua omat loppusijoitukset niin 15 joukkueen höntsäsarjassa kuin 10 joukkueen harrastesarjassakin.

Ottelut pelataan kullakin kierroksella puolen tunnin välein “yhteislähdöllä” 20 minuutin mittaisina 1+4-vahvuisin miehistöin, ja jokaista ottelua tuomaroi Helsingin Erotuomarikerhon virallinen tuomari. Matsin päättyessä tasatilanteeseen vuorossa on välittömästi rangaistupotkukilpailu, jonka voittaja kuittaa alkulohkossa tasapelipisteen lisäksi yhden bonuspisteen. Myös jatkopelit ratkotaan tarvittaessa suoraan rankkareilla.

Pienimuotoisena jobinpostina otteluohjelmien sorvauksenkin jälkeen yksi turnaukseen alun perin ilmoittautuneista 26 joukkueesta tippui leikistä ennen aikojaan, ja kun tilalle ei etsinnöistä huolimatta löytynyt kandidaatteja, jäi höntsäsarjaan ikävästi yksi vajaa lohko, mikä pakotti rukkaamaan myös jatkopelikaaviota hienoisesti; höntsän puolella lohkojensa neljänneksi sijoittuneet pelaavat loppusijoituksista nyt sarjamuodossa kaksivaiheisten play-offien sijaan.

Ohessa päivän otteluohjelma kokonaisuudessaan. Tarkemmat sarja-, lohko- ja joukkuekohtaiset ohjelmat ja muu turnausinfo löytyvät Atletico Cupin omilta sivuilta. Tervetuloa viihtymään Tapuliin lauantaina!