Hikoilua hyvän eteen – Atletico Cup ihastutti hellesäässä

Lauantaina hyväntekeväisyyden nimissä oteltu Atletico Cup osoittautui kaunista kesäsäätä myöten onnistuneeksi projektiksi. Ticon 25-juhlavuoden yhden päätapahtuman merkeissä Tapulin liikuntapuiston kansoitti aamusta iltaan rullanneen turnauksen mittaan parhaimmillaan helposti neljättäsataa jalkapallon ystävää peli-, kannatus- ja talkoopuuhissa.

Atletico All Stars
Atletico All Stars

Lopulta 27 joukkueen voimin läpi viety cup oli jaettu kahteen tasosarjaan, joista harrastesarja oli isäntien “omista pojista” kasatun Atletico All Starsin juhlaa. Alkulohkon puhtaan kuuden pelin voittosuoran jälkeen “Starojen” cup-taipaleesta muodostui sanalla sanoen “atleettinen”, sillä ensin välierässä kaatui Johe Waseniuksen luotsaama Malmin Mighty Dicks rangaistuspotkuilla ja heti perään finaalissa Jani Putkosen Siltamäki Open maalein 3-1. Mestarijoukkueessa pelasivat Ticosta Aku “Kapu” Vapaa, Rémi Defays, Alfredo Miguel, Ruben Launiala ja Miro Rissanen sekä Akatemiasta Henri Simonen, maalivahdiksi kotiutunut Jani “ei hanskoja” Hannula ja Saman Taimouri. Yhdeksikön täydensi vieraileva tähti Väinö Kurki.

FC Paikallinen Helleaalto
FC Paikallinen Helleaalto

Höntsäsarjan puolella mestaruuteen jyräsi FC Paikallinen Helleaalto. Yksi alkulohkotappio saldonsa tahrana joukkue joutui semifinaalissa lujille AC Hyrylää vastaan, mutta kampesi tiensä niin ikään rankkarien kautta loppuotteluun, jossa jalkoihin jäi Academic Work lukemin 3-0. Turnausvoitto toimi “PeeHoolle” varmasti oivana kenraaliharjoituksena tulevan viikon SM-turneeseen, Simo Syrjävaara Cupiin.

Vilskettä riitti kenttien lisäksi myös turnaustoimistossa erilaisten juoksevien asioiden kuten tulospalvelun ajan tasalla pitämisestä alkaen. Ohessa Ticon huoltopäällikkö V-P Liimataisen operoima ensiapupiste jakeli jääpusseja pelien tiimellyksissä tulleisiin kolhuihin ja parsi kasaan parit haavatkin; vammarekordiin jäi jopa yksi ampiaisenpisto. Turnauksen mentaliteetistakin huolimatta kilpaurheilun ollessa kyseessä myös tunteet kuohahtelivat kentillä muutamaan otteeseen, mutta turnausjury Eddie Finchin johdolla ruoti kurinpitotapauksetkin ripeästi jäähtymään tuoreeltaan.

Turnausvieraita eväiden ja virvokkeiden tiimoilta palvellut kahvio keräsi varauksetonta suosiota valttikortteinaan mm. pyttipannu sekä nykyajan hengessä maksupääte. Tapahtuman järjestelyt saivat osallistujilta muutenkin runsaasti kiitosta, ja useampikin joukkue jakeli jo ehdollisia ilmoittautumisia sikäli kun turnaus saa jatkoa tulevina vuosina. Ennen lauantaita Ticon turnausisännöintituntuma oli lähinnä kahdeksan joukkueen Mosa Cupista, joten hyppäys joukkuemäärältään yli kolminkertaisen sirkuksen pyörittämiseen vaati muutamia lisähuomioita vielä päivän aikanakin. Erityisesti Eddie Finchin arvokas kokemus Palis Cupin voimahahmona olikin “märkäkorville” suureksi avuksi.

Turnauksen pääpuuhamiehet väsyneinä mutta huippufiiliksissä: huivin kanssa Janne Vottonen (vas.), Antti Säynätkari, Eddie Finch ja Niki Brandes takanaan V-P Liimatainen.
Turnauksen pääpuuhamiehet väsyneinä mutta huippufiiliksissä: huivin kanssa Janne Vottonen (vas.), Antti Säynätkari, Eddie Finch ja Niki Brandes takanaan V-P Liimatainen.

Päivän päätavoite eli varainkeruu Malmin Palloseuran vähävaraisten rahastoon saatiin komeasti maaliin jo runsaan osallistujakiinnostuksen myötä, ja eteenpäin nuorison tueksi jaettavaksi kertyi mukava nelinumeroinen potti.

Turnaustunnelmien fiilistelyä on luvassa lisää vielä lähiaikoina, kunhan kuvamateriaalit ja videotallenteet saadaan työstettyä julkaisukuntoon. Vielä kerran onnea voittajille sekä lämpimät kiitokset kaikille hyvän asian puolesta mukana olleille niin kentillä, katsomossa kuin turnaushenkilökunnassakin!

Kuvia turnauksesta löydät täältä ja täältä.