Suomen Regions’ Cup, 3. kierros: Atletico Malmi – JäPS/47 2-4 (0-3)

Maalit

0-1 Akseli Pohjantähti 7′
0-2 Daniel Pensasto 11′
0-3 Daniel Pensasto 43′
1-3 Yasine Aloui rp. 47′
1-4 Akseli Pohjantähti 74′
2-4 Jani Putkonen 87′

Tilastot

Avaus

Erkka Niini (MV)
Henri Mattsson
Miro Rissanen
Timo Kinnunen (C) 59′ Jani Putkonen
Ville Ruuska
Jonne Ketonen 90+5′
Mikko Huupponen
Jaakko Peltonen 75′ Niko Eriksson
Jukka Haarala 75′ Roni Tran
Miro-Aleksi Tissari 33′ Mikko Kouri
Yasine Aloui

Muut vaihtopelaajat

Elis Rintala (MV)
Patrick Purola

Raportti

FC Kiffen/2:n tennislukemin edellisellä kierroksella möyhennettyään Atletico sai seuraavaksi haastajakseen kolmosrundilla toista kertaa vuoden sisään JäPS/47:n, Kakkosta pelaavan Järvenpään ykkösseuran junioripainotteisen reservinipun Nelosesta.

Alkuhetket lupailivat hyvää, kun jo 20 sekunnin pelin sisään Jonne Ketonen ehti vetopaikoille ja käytti palloa JäPS-maalin ulkosivuverkossa Ben Tissarin pistosta boksissa. Ensimmäisenä maalinteossa onnistui kuitenkin vierailija, joskin illan avausosumaan johtanut “peliliike” jäi ottelun erotuomaristolta havaitsematta; Hena Mattsson nykäistiin pallollisena käsipelillä maihin laidassa ja pallonriisto avasi sinipaidoille paikan iskuun. Akseli Pohjantähti ajoi Ticon vasemmalta sivustalta laatikkoon ja ujutti pallon verkkoon saakka maalivahti Erkka Niinin alta.

Lisää shokkihoitoa oli luvassa heti perään, tällä kertaa ihan validisti syntyneellä maalilla. Erittäin nuoren ja vikkelän vastustajajoukkueen pitkä syöttöralli Atleettien kolmanneksella päättyi Daniel Pensaston helppoon viimeistelyyn maalinedustalta. Sanottakoon silti, että keltaisten puolustaminen näytti tilanteessa kaikkea muuta kuin hyvältä.

Tahmean startin seassa Ticokin pääsi maalintekosektorille, mutta viimeinen terävyys oli hakusessa; Benin terävä kääntölaukaus jäi veskarin hyppysiin, Yasine Alouin vapari pyyhkäisi lähes rimaa hipoen maalin yli ja Henan jatkon kulmapotkusta siivosi takatolpalta puolustus.

Jo kertaalleen maalinteossa onnistunut Pohjantähti pakotti Erkan torjuntaan vasemmalta ennen kuin vieraiden johtomarginaali kasvoi aivan tauon alla jo kolmeen. Maalia edelsi jälleen kotijoukkueen pallonmenetys ja sitten mentiin lujaa: pallo kuljettamalla ylös, syöttö päätyyn ja toinen luukulle, jossa useamman neliömetrin tyhjään ruutuun vapaaksi jäänyt Pensasto siirsi Selectin helposti tyhjiin.

Toiselle nelivitoselle jäi odottamattoman jyrkkä mäki kiivettäväksi, mutta ensi minuutti toi jälleen valoa synkkyyteen. Timo Kinnusen sivuvaparia tavoitellut Yasine sai jaloilleen aivan laatikon rajoilla ja erotuomari vihelsi rikkeestä rankkarin, jonka Yasine itse pamautti kovaa keskeltä sisään kaventaen tilanteen heti 1-3:een.

Tunnin paikkeilla molemmin puolin alkaneen vaihtoruletin jälkeen JäPS pääsi pari kertaa tulemaan vaarallisesti; Pohjantähti lirutti pallon maalin editse ja vaihtomies Tomi Mikkosen haasto-leikkaus-laukaus vasemmalta pysähtyi Erkan hanskoihin.

Seuraavasta sitten helähti neljännen kerran, ja jälleen tilanne eskaloitui Ticon pallonmenetyksestä keskialueella. Ottelun ensimmäisen maalin viimeistellyt Pohjantähti uusi suorituksensa tullen oikealta hyökkäyssivustalta, laukoi päin Erkkaa ja puski hallitusti riparin roikkuna tyhjään maaliin.

Päätösvartin ainoaksi ilonpilkahdukseksi jäi aiemmin vaihdosta kehiin tulleen Jani Putkosen 2-4-kavennusmaali; Mikko Huupponen pelasi vaparin 25 metristä ovelasti maata pitkin boksiin ja Yasine jatkoi tarjoilun liukkarilla ylärimaan, josta kimmonneen vastapallon Japu nikkasi päällään kaukaa tarkasti aivan tolpan juureen.

Viiden minuutin lisäaika menikin sitten aivan pelleilyksi molemmilta joukkueilta, sillä femman sisään tuomari joutui käymään taskullaan viidesti; varoitus nousi Jonnelle rikkeestä pallontavoittelussa, heti perään Roni Tranille ja JäPSin Otto Heinoselle keskinäisestä nujakoinnista, seuraava JäPSin Valtteri Karlssonille ajanpeluusta ja viimeinen toistamiseen vastustajaa kintuille kopauttaneelle Jonnelle, jonka peli päättyi keltapunaiseen – muilla minuuttia myöhemmin erotuomarin loppuvihellykseen.

Viime vuoden välieräpaikan kirkastaminen loppuotteluksi jäi ns. piirustuspöydälle ja eurokenttien lipuminen jälleen ainakin kahden vuoden päähän oli pettymys sekin, mutta näitäkin kovemmin kirpaisi rimanalitus kentän puolella. Makean revanssin kuitannut JäPS juotti Ticolle omaa myrkkyään vahvalla suunnanmuutospelaamisella ja pelasi muutenkin mainiosti, mutta sai myös luvattoman paljon siimaa fokus pahasti kateissa esiintyneeltä kotijoukkueelta.

Optimistin vinkkelistä cup-junan suistuttua raiteiltaan kaikki resurssit ovat nyt keskitettävissä sarjaan, alkaen huomisesta kotiavauksesta Tapanilassa, jonne vierailulle saapuu EIF/Akademi klo 15:00 alkaen!