Kolmonen: Atletico Malmi – EIF/Akademi 0-1 (0-1)

Maalit

0-1 Henri Hallgren 18′

Tilastot

Avaus

Elis Rintala (MV)
Akan Okomoh
Timo Kinnunen (C)
Niko Eriksson
Akseli Innanen 61′ Henri Mattsson
Mikko Vesterinen
Mikko Huupponen
Jaakko Peltonen 61′ Aku Vapaa
Yasine Aloui
Mikko Kouri 61′ Jesse Ketonen

Muut vaihtopelaajat

Erkka Niini (MV)
Patrick Purola
Jonatan Wasenius
Miro Rissanen

Raportti

Sarjakauden ensimmäinen kotipeli Regions’ Cupista karsiutumisen jälkeen antoi Atleticolle heti oivan tilaisuuden paitsi kasvojenpesuun, myös orastavan tappioputken katkomiseen – semminkin kun Mosan muoville vieraaksi ensi kertaa sitten syksyn 2014 saapunut EIF/Akademi oli otteluun lähtiessä lohkon jumbosijalla ilman ainuttakaan tehtyä maalia.

Ottelun avausjaksosta muodostui jokseenkin tapahtumaköyhä edestakaisen box-to-box-pallottelun haukatessa leijonanosan peliajasta. EIF onnistui kuitenkin maalinteossa kertaalleen, kun Theo Lundströmin pisto boksiin läpäisi Ticon viimeisen linjan ja Henri Hallgren pääsi varsin vaivattomasti sijoittamaan pallon vasemmalta boksista verkkoon liikuttuaan oikea-aikaisesti puolustuksen selustaan.

Atleettien ainoa mainittava paikantynkä ekalla kolmevarttisella syntyi sivuvaparin jälkitilanteesta Akan Okomohin laukoessa – epäonnekseen suoraan päin topparikollegaansa, kippari Timo Kinnusta, joka jäi kaiken lisäksi jemmaan paitsiolinjan taakse. Vetokin olisi ilmeisesti suuntautunut ohi maalin.

EIF pääsi ensimmäisellä puoliajalla viidesti heittelemään palloa vaara-alueelle kulmapotkuista, lopulta tuloksetta. Ja kun Elis Rintalakin ehti maaliltaan katkomaan Hallgrenin tavoitteleman pystypallon jäi taukotilanteeksi vihreiden 1-0-johto.

Vajaan tunnin pelin jälkeen tasoitusosuma kävi todella lähellä. Yasine Aloui pelasi pallon “ruudusta 16D” oikealleen Timolle, joka täräytti sydämensä kyllyydestä läheltä ylös – piirun liikaa, sillä pallo kimmahti riman kautta ulos kentältä. Tuokiota myöhemmin Tico vaihtoi kerralla kolmen pelaajan ohella myös kenttäryhmitystä hyökkäävämmäksi.

Kulmapotkut tasoittuivat toisella puolikkaalla kotijoukkueen eduksi 4-0, mutta näistä yksi oli vähällä soida omassa päässä EIFin päästessä kontraamaan kolmella yhtä vastaan. Kaksi atleettista liukutaklausta riitti onneksi ensin hidastamaan ja lopulta katkomaan painetilanteen kokonaan.

Vielä pelin loppuminuuteilla Atletico sai kaksi hyvää tonttia. Timon pusku taka-alueelta Mikko Vesterisen kulmapotkuun onnistui hyvin, mutta pallo suuntasi takaa hiukan leveäksi Jonathan Jäntin maalikehikosta. Ja vielä lisäajan kolmannella minuutilla Akanin kuti oikealta boksista Timon ja vaihdosta tulleen Aku Vapaan esityöstä lipesi juuri ja juuri etutolpan väärälle puolelle sivurautoihin.

Päivän teemaksi nousi jonkinlainen saamattomuus hyökkäyssektorilla; Tico ei saanut ottelussa lopulta ainuttakaan laukausta varsinaisesti kohti maalia. EIFille riitti tasan yksi, jonka turvin pisteet livahtivat Tammisaareen.

Itse pelistä ei siis juuri tarttunut kouraan kuin kumirouhetta, mutta kentän ulkopuolella positiivisiksi seikoiksi kotiavauksesta jäivät aurinkoisen sään ohella MPS/T08-pallotyttöjen debyytti sekä “katsomopalveluiden” ensi askel kioskin muodossa. Seuraavana etappina Ticolla on Malmin Derby Ponnistajien vieraana Tapulissa torstai-iltana!

Pyttykerhopisteet

Niko Eriksson: Jakoi kovuutta kaksinkamppailuissa ja muuallakin.
Mikko Huupponen: Vahva kentän tasolla ja myös ilmapelissä.
Timo Kinnunen: Kapteeni “Beckenbauer” taisi olla mukana joukkueensa kaikissa maalipaikoissa.