Kolmonen: LPS – Atletico Malmi 2-3 (1-1)

Ticoa vainonnut Laajasalon kirous murtui vihdoin pitkällisen yrittämisen jälkeen ja Tico poistui saarelta ensi kertaa voitokkaana hienoilla maaleilla suoritetun sisukkaan kirin siivittämänä.

Maalit

0-1 Kristian Lehtonen (Alexander Lindström) 13’
1-1 Samuli Laitila rp. 42′
1-2 Jetro Oksanen 49′
2-2 Vili Lankinen (Robert Gädda) 64’
2-3 Kristian Lehtonen (Yalo Nousiainen) 69’

Videokooste

Linkki videokoosteeseen

Tilastot

Avaus

Kaapo Sinervo (MV)
Joona Packalen
Akseli Hietala
Antti Johansson 55′ Robert Gädda
Mikko Maaranen
Jonne Ketonen 68′ Yalo Nousiainen
Kustaa Käki (C)
Alexander Lindström
Vili Lankinen
Kristian Lehtonen 84′ Janne-Matti Kinnunen
Aleksis Ulander 84′ Otto Viitaniemi

Muut vaihtopelaajat

Younis Saad (MV)
Kirill Popov
Ronny Rantala

Raportti

Töölöstä raavitun avausvoiton jatkoksi Ticolla oli edessä kunnon testi perinteisesti vaikeaksi kerta toisensa jälkeen osoittautuneessa Laajasalossa LPS:n vieraana. Malmilaisilla vuodesta toiseen kotonaan kenttää pyyhkineillä “saarelaisilla” oli kokoonpanossaan kuitenkin kaksi ison syömähampaan kokoista reikää paikattavana Ouluun siirtyneen Aleksi Räisäsen ja Kolmosen avauksessa loukkaantuneen Topi Rihtniemen poissaolojen myötä.

Mahalaskuun lopulta päättyneen viimevuotisen vierailun tapaan Tico siirtyi ottelussa 1-0-johtoon. Mikko Maarasen katkon ja keskialueelta Kristian Lehtosta kohti linkoaman avauksen tyssättyä puolustajaan Pikku-Allu Lindström syötti pallon ensimmäisellä kosketuksella vasemmalta boksiin liikkuneen Krisun juoksulinjalle. Krisu tälläsi sopivan rouhean haltuunoton päälle pompusta vasurillaan hurjan tykin, joka painui vastustamattomasti maalin etukulmasta verkkoon!

Viitisen minuuttia maalista LPS:n keskikentän maestro Samuli Laitila herätteli joukkuettaan painavalla kaukolaukauksella reilusta 20 metristä, pakottaen Tico-veskari Kaapo Sinervon torjuntaan pallon veivatessa ilmassa syrjään alkuperäiseltä lentoradaltaan. Atleettien 2-0 kävi vielä lähempänä 33. minuutilla, kun Vili Lankisen ja Jonne Ketosen oikealta juoniman kulmapotkun jälkitilanteesta Akseli Hietala jatkoi Jonnen nappinoston takavitoselta ylärimaan ja ulos!

Juuri tauon alla kulmat kohosivat yhtäällä jos toisaallakin, kun LPS-hyökkääjä haistoi Antti Johanssonin palautussyötön alas Kaapolle, ehti väliin juuri ennen maalivahtia ja levisi kenttään kuin tyrmättynä. Melko hyvältä sijainnilta episodia katesllut erotuomari ei epäröinyt viheltää rangaistuspotkua tulkittuaan Kaapon kampittaneen hyökkääjän, vaikka kontaktia tilanteessa ei ollut Kaapon vedettyä näkyvästi jalkansa sivuun, niin tuoreeltaan kuin jälkikäteen osallisilta ja lähempää nähneiltä kuultuna. Pallo joka tapauksessa rankkaripilkulle 11 metriin, josta sen upotti varmalla laukauksella hyvin oikealleen aavistaneen Kaapon ulottumattomiin Laitila. Taukolukemat 1-1.

Toisen puoliajan alkuminuutit olivat jääkylmää vettä Ticon niskaan. Ensin LPS pääsi luvattoman helposti tuomaan pallon päädyn kautta boksiin vasemmalta, ja parin kimmokkeen perään Jetro Oksanen lakaisi irtopallon vasemmalta vitosen kulmalta sisään 2-1-johtomaalin merkiksi. Tovia myöhemmin AJ sai kaksinkamppailutilanteessa tärskyn naamaansa ja lähti kentältä suoraan tikattavaksi.

Sisu ei malmilaisilta onneksi loppunut takaiskujen edessä. Kapteeni Kustaa Käen nostoon linjan taakse kirmasi puolustajia vikkelämmin Vili, joka pääsi jo ohi maalivahdista, mutta vihreitä sukkia oli pallon ja maaliviivan välissä katkomassa useampi pari. Tilanne kuitenkin jatkui edelleen ja LPS:n purkupallon voitti keskustassa hetkeä aiemmin AJ:n vaihdosta korvannut Robert Gädda. Boba heitti oikealta laidalta luukulle upean keskityksen, jonka puski vitosen viivalta maaliin puolustajan selustasta kurvannut Vili!

Viidessä minuutissa Tico oli kirinyt ensin rinnalle ja kohta ohi. Vaihtomies Yalo Nousiainen riisti ensi töikseen pallon vasemmalla ja pelasi puolustajien välistä timanttisen läpisyötön boksiin Krisulle. Ensimmäinen tökkäys pysähtyi maalivahtiin, mutta Krisu reagoi pakkeja vikkelämmin ja ylsi kurottamaan pallon perille maaliin!

Loppua kohden ote pysyi keltapaidoilla ja maalipaikkoja syntyi vielä useampi. Mikko laukoi näppärän syöttelyn jälkeen maalivahdin ulottuville, Yalo sijoitti hienoisesti leveäksi ulkotakarautaan ja vielä varsinaisen peliajan täyttyessä Vili napautti Pikku-Allun loistavan noston taka-alueelta päin veskarin hyvää torjuntaa. Seitsemännelle minuutille venyneen lisäajan ja ottelun päätyttyä Tico poistui Laajasalosta ensi kertaa täysi pistepotti mukanaan!

Tasaisessa ottelussa hallintavaiheet heiluivat puolelta toiselle, mutta enemmän ja parempia tilanteita luonut Tico kiri ansaitusti voittoon. Momentumille on käyttöä jälleen tulevana lauantaina 04.05. HIFK:n vieraana Hietaniemessä Väinämöisen kentällä klo 15:30 alkaen.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Vili Lankinen: Pirteä ja tehokas. Maali, riistoja ja katkoja sekä laadukkaita pallollisia ratkaisuja.
Kristian Lehtonen: Kaksi maalia. Vaikea pideltävä.
Joona Packalen: Varma ja luotettava suoritus puolustuslinjassa.