Kolmonen: Töölön Taisto – Atletico Malmi 0-2 (0-0)

Kausi käynnistyi hienolla voitolla. Töölön Taisto teki pelistä haastavan eikä voitto irronnut ilmaiseksi. Toisen puoliajan loppupuolen pari osumaa riittivät kuitenkin kääntämään vaakakupin malmilaisten eduksi.

Maalit

0-1 Alexander Lindström (Vili Lankinen) 73’
0-2 Yalo Nousiainen (Robert Gädda) 81’

Videokooste

Linkki videokoosteeseen

Tilastot

Avaus

Kaapo Sinervo (MV)
Janne-Matti Kinnunen 90+1′ Kirill Popov
Akseli Hietala
Robert Gädda
Mikko Maaranen
Kustaa Käki (C)
Vili Lankinen 90+1′ Ronny Rantala
Joona Packalen 46′ Aleksis Ulander
Yalo Nousiainen 85′ Otto Viitaniemi
Olli Hänninen 68′ Jesse Ketonen

Muut vaihtopelaajat

Younis Saad (MV)
Antti Johansson

Raportti

Kolmosen ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui tuttu ystävyysseura jo vuosien takaa: Töölön Taisto. Joukkueiden edeltävästä virallisesta pelistä oli vierähtänyt jo sen verran pitkä tovi (kaudella 2019), että molemmat joukkueet olivat ehtineet uusiutua melkoisesti. Tico sai illan otteluun jalkeille vahvan kokoonpanon ja Anselmi Henrikssonilla piisasi taas tarjontaa sen verran, etteivät kaikki halukkaat mahtuneet edes lapulle.

Tico sai otteluun vahvan startin eikä peliä ollut takana kuin 30 sekuntia, kun Olli Hänninen oli jo ensimmäistä kertaa vetopaikoilla. Yalo Nousiainen tarjoili ja Häbä oli käytännössä nokikkain veskarin kanssa boksissa, mutta ensimmäinen tatsi oli huono ja veto blokattiin. Tilannetta seurasi myös kaksi kulmapotkua, joista kumpikaan ei kuitenkaan tuonut tulosta toivotulla tavalla.

Vauhdikkaan alun jälkeen peli tasaantui ja keskialueella piisasi vilinää, mutta vaarallisempia maalipaikkoja tuli melko harvakseltaan. Tico oli lähellä avausosumaa 14. minuutilla, kun Ticon hyökkäys oikealta päättyi Nousiaisen viimeistely-yritykseen. Veto meni kuitenkin niukasti ohi takakulman.

TöTa sai pienimuotoista painetta boksiin ja pari vaarallisehkoa kulmapotkua, mutta muuten joukkue ei juuri hätyytellyt Kaapo Sinervon vartioimaa malmilaismaalia.

Ottelun 27. minuutilla Nousiainen oli jälleen vetopaikoilla, mutta TöTan Pieti Pöntinen torjui vedon kulmaksi. Ensimmäinen kulma johti toiseen ja tämän Joona Packalen puski niukalti yli.

TöTan etsikkoaika osui 36. minuutille, kun joukkue pääsi laukomaan kolmesti alle puoleen minuuttiin. Näistä varsinkin ensimmäiset kaksi laukausta boksissa olisivat voineet hyvinkin uhata Sinervon maalia, mutta malmilaispuolustus blokkasi uhrautuvasti.

Enempää vaaranpaikkoja ei ensimmäisellä nelivitosella nähty, joten tauolle lähdettiin pelin kuvaa hyvin vastanneissa 0-0-tasalukemissa.

Tico suoritti tauolla yhden pelaajavaihdon Aleksis Ulanderin korvatessa Joona Packalenin ja samalla valmennus myös järjesti yläoksan pelaajat hieman uuteen järjestykseen. Se tuntui tepsivän, sillä pallo oli ensimmäisen reilun vitosen aikana kahdesti töölöläismaalissa – tosin molemmilla kerroilla paitsioliputuksen kera.

47. minuutilla Nousiainen riisti pallon ensin yläkolmanneksella ja vapautti Hännisen läpiajoon. Lippu nousi samantien pystyyn samalla, kun Häbä painoi pallon maaliin. Sivulta katsottuna tilanne ei välttämättä ollut edes paitsio, mutta tuomari siitä sellaisen kuitenkin vihelsi.

51. minuutilla taas Kustaa Käki, Aleksis Ulander ja Hänninen juonivat yhdessä pallon jälleen verkkoon. Hänninen jatkoi pallon ykkösellään linjan taakse Ulanderille, joka ampui pelivälineen maaliin. Jälleen kerran lippu kuitenkin heilahti paitsion merkiksi.

Tästä pari minuuttia eteenpäin ja TöTa sai blokata Ticon laukauksia boksissa pariinkin otteeseen. Maali oli yhä lähempänä 57. minuutilla, kun Lankinen riisti pelivälineen TöTa-puolustuksella ja pelasi Hänniselle vetopaikan. Laukaus pysähtyi kuitenkin töölöläisveskarin torjuntaan. Hännisellä piisasi muutenkin paikkoja, sillä vain paria minuuttia myöhemmin sama mies oli jälleen vetopaikoilla ja taas veskari torjui.

TöTan Niklas Keränen pääsi tälläämään 72. minuutilla keskityksen taka-alueelta aavistuksen leveäksi, mutta minuutti tästä ja Tico osui toisessa päässä. Kustaa Käen laukaus blokattiin boksin ulkopuolella, Vili Lankinen nappasi irtopallon ja pelasi sen vierelleen Alexander Lindströmille, joka painoi ykkösellään pelivälineen tarkasti maalin vasempaan nurkkaan käynnistäen malmilaisjuhlat!

TöTalla oli heti perään mahdollisuus tasoitukseen, mutta kulmasta tullut pusku leijasi maalin yli. Tico lisäsi johtoaan heti seuraavasta paikasta Nousiaisen osuessa pelin 81. minuutilla. Tilanne käynnistyi Robert Gäddan erinomaisesta pystypallosta vasemmalle laidalle. Nousiainen korjasi pelivälineen mukaansa, haastoi 1vs1, eteni kohti keskustaan ja ujuttu tarkan laukauksen kierteisenä maalin takanurkkaan. Tico johti näin jo 0-2!

Töölöläiset hakivat loppuun vielä kavennusta eikä se lopulta niin kaukana ollut. Niklas Keränen pelasi ex-ticolaiselle, Onni Häyriselle vetopaikan vasemmalla. Kulma oli jo melko pieni, mistä Onni lopulta painoi laukauksen tolpan ulkoreunaan.

84. minuutilla Jesse Ketonen vapautettiin läpiajoon ja miehen viimeistely-yritys ohitti jo veskarinkin, mutta sijoitus oli sen verran hiljainen, että puolustus ehti siivoamaan sen ennen kuin pallo ylitti maaliviivaa.

Lisäajan loppupuolella TöTa sai vielä tilaisuuden kaunistella lukemia. Vastahyökkäys eteni oikeaa laitaa, josta lähti hyvä, matala keskitys boksin ulkopuolelle. Viimeistely-yritys oli myös hyvä, mutta Gädda ehti sen lopulta blokkaamaan niin, ettei Sinervon torjuntoja tarvittu. Näinpä loppulukemiksi jäivät 0-2.

Kausi käynnistyi siis hyvällä voitolla, vaikka missään nimessä helpolla se ei tullut. TöTa tarjoili hyvän vastuksen ja teki ottelusta paikoin melko haastavan. Toisaalta Tico loi niin määrällisesti kuin laadullisestikin paremmat maalipaikat ja onnistui nostamaan tasoaan toisella jaksolla niin, että pallo löysi sallitustikin pariin otteeseen maalin perukoille. Nollapeli, vahva puolustusesitys ja jatkuva maalintekouhka hyökkäyspäässä jättivät esityksen vahvasti plussan puolelle.

Ottelut jatkuvat tulevan viikon sunnuntaina, kun Ticon vieraskiertue pysähtyy Laajasaloon. Vastassa 28.4. klo 19:00 alkavassa ottelussa on niin ikään kärkikahinoihin veikkailtu LPS.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet:

Aleksis Ulander: Toi kaivattua energiaa ja juonikkuutta joukkueen hyökkäyspeliin.
Alexander Lindström: Vahva peli keskikentällä hyökkäys- ja puolustussuuntaan. Hallittu avausmaali tärkeällä hetkellä.
Yalo Nousiainen: Jatkuvasti vaarallinen ja vaikea pideltävä vastustajan puolustukselle. Hieno viimeistely.