Mosa Cup viihdytti jälleen

Vuosi takaperin täyteen kukoistukseensa palannut Mosa Cup järjestettiin 11:ttä kertaa alkuperäisessä turnausmuodossaan ja viime kevään tapaan nyt toistamiseen “uudessa kodissaan” Mosan Wembleyllä.

Turnauspäivän pääosin pilvinen sää maltillisine lämpötiloineen ei tällä kertaa aivan vuodentakaisen veroisesti hemmotellut osallistujia, mutta tihkusadetta kummempaa ei taivaalta pudonnut oikeastaan edes iltamyöhällä paikkoja siistittäessä. Kestoltaan tunnin mittaiset ottelut saatiin siis pelattua melko hyvissä olosuhteissa.

Harrastesarjan mestarit 2024: Atletico Akatemia

Harrastesarjan ensimmäisessä ottelussa hallitseva mestari KoiPS/Dynamo kellisti SUMUn 1-0 ja eteni toista kertaa peräkkäin loppuotteluun. Voittomaali syntyi jo pelin avausminuutilla vain 38 sekuntia aloituksesta. Toinen ottelupari Atletico Akatemian ja uudelleenbrändätyn PuiU/Akatemia 86:n välillä sen sijaan eteni maalittomana aina viimeiselle vartille, jonka puitteissa Niko Turu ja paluu-cameon joukkueessa tehnyt Arto Viinikka iskivät loppunumeroiksi 2-0.

Kilpasarjassa turnauksen ensikertalainen FC Kontu selvitti tiensä finaaliin viime vuoden mestarin, täksi kaudeksi lähes täysin uudistuneen MPS:n kustannuksella. 2-0-taukolukemista marginaalia sinisten eduksi kohensi MPS:stä Kontu-paitaan palannut Tomi Pimiä komealla kaukolaukauksellaan vielä toisen jakson puolivälissä.

TiPSin ja Atletico Malmin kohtaamisesta muodostui huomattavasti tasaväkisempi. Don Grossettin kulmapotkun jälkitilanteesta nikkaama 1-0-maali piti tikkurilalaiset kiinni loppuottelupaikassa aina 44. peliminuutille saakka – minuuttia myöhemmin Tico oli kirinyt rinnalle ja ohi kahdella keskityspallolla, joista maalit viimeistelivät syöksypuskulla Vili Lankinen ja taidokkaalla ulkosyrjäohjauksella Jesse Ketonen. Helmikuussa joukkueiden välillä pelattu harjoitusottelu päättyi niin ikään Ticon 2-1-takaa-ajovoittoon, Jessen viimeistellessä tuolloinkin voitto-osuman.

Harrastesarjan sijat 3-4 oli taputeltu kymmenessä minuutissa SUMUn karattua jo 3-0-johtoon PuiUa vastaan. Molemmat joukkueet osuivat tauon jälkeen kahdesti, joten Suurmetsä-derbyn voittoon lasketteli SUMU lopulta maalein 5-2.

KoiPSin ja Atletico Akatemian välinen finaali oli toisinto vuoden takaa. Myös ratkaisu tuli tutulla tavalla eli rangaistuspotkukilpailulla, sillä joukkueet eivät saaneet toisistaan selvää tai aikaiseksi maalin maalia 60 minuutin aikana. Jo peliajalla yhden rankkarin hukannut Akatemia näytti jäävän alakynteen kolmannessa laukojaparissa, kun KoiPSin maalivahti torjui Roni Tranin yrityksen. Tuomari oli kuitenkin tarkkana ja katsoi veskarin liikkuneen liikaa vastaan – pilkku uusiksi ja nyt Roni upotti pallon varmasti verkkoon. KoiPSin seuraava vetäjä osui ylärimaan ja Akatemian neljännenkin viilipytyn pussitettua voimasuhteet olivat hetkessä kääntyneet päälaelleen. Kun KoiPSin viideskään rankkari ei osunut, pääsi Akatemia nostelemaan harrastesarjan kiertopalkintoa 10 vuoden tauon jälkeen!

Kilpasarjan pronssitilan kuittasi TiPS 2-0 kahdella viimeisen 10 minuutin osumalla MPS:ää vastaan. Vastaava oli myös loppuottelun lopputulema, kun niin ikään maalittoman avausjakson jälkeen Kontu osui kahdesti viidessä minuutissa Ticon reppuun. Kontusta tuli samalla turnaushistorian ensimmäinen mestariksi yltänyt debytantti kilpasarjassa.

Kilpasarjan mestarit 2024: FC Kontu

Järjestelyt turnauspaikalla sujuivat pääpiirteittäin mainiosti ja kävijöitä Moisiontiellä riitti jälleen pitkin päivää, epäilemättä myös vanhalla kentällä MPS:n järjestämän kevättapahtuman myötävaikutuksella. Kioski myi makkarat loppuun ja yksi täydennysreissu kauppaankin täytyi tehdä päivän aikana. Somen puolella Facebookin tulospalvelu oli merkittävästi paremmassa iskussa kuin viime vuonna.

Ensi keväänä taas uudestaan!

Harrastesarja (5D)

SUMU – KoiPS/Dynamo 0-1 (0-1)
Atletico Akatemia – PuiU/Akatemia 86 2-0 (0-0)
SUMU – PuiU/Akatemia 86 5-2 (3-0)
KoiPS/Dynamo – Atletico Akatemia 3-4 rp., 0-0

Kilpasarja (3D)

MPS – FC Kontu 0-3 (0-2)
TiPS – Atletico Malmi 1-2 (1-0)
MPS – TiPS 0-2 (0-0)
FC Kontu – Atletico Malmi 2-0 (0-0)