Suomen Cup, 3. kierros: Atletico Malmi – PK-35 0-2 (0-0)

Tico haastoi cupin paikallistaistossa lähtökohtaisesti ylivoimaisen ennakkosuosikin kunnioitettavan sisukkaasti. Jatkopaikkaan eivät paukut positiivisesta peliesityksestä huolimatta aivan riittäneet.

Maalit

0-1 Mohamed Lassoued 76′
0-2 Foday Manneh 84′

Videokooste

Linkki videokoosteeseen

Tilastot

Avaus

Sergio Quilodran (MV)
Akseli Hietala 87′ Janne-Matti Kinnunen
Antti Johansson
Mikko Maaranen
Henry Ruotsalainen 58′ Otto Viitaniemi
Joona Packalen
Alexander Lindström
Kustaa Käki (C) 46′ Aleksis Ulander
Yalo Nousiainen 46′ Jesse Ketonen
Olli Hänninen 46′ Kristian Lehtonen
Vili Lankinen

Muut vaihtopelaajat

Younis Saad (MV)
Ronny Rantala

Raportti

Suomen Cupissa jokaisen “piiritason” joukkueen toiveena on saada vastaan “se iso kala”, ja aika lailla sellaisen heitti Ticolle 3. kierroksen arpa etelänaapuri PK-35:n muodossa. Kolmosessa 2019 pelatun edellisen keskinäisen kohtaamisen jälkeen raitapaitojen edustusjoukkue on määrätietoisesti edennyt sarjapyramidissa ja debytoi tällä kaudella uudessa Ykkösliigassa, eli handicapia joukkueiden välille illan otteluun tuli kolmen sarjatason verran.

Mosan Wembleyn iltavaloissa pelattuun otteluun Atleetit saivat vahvan täysimittaisen kokoonpanon. Jalkojen riittämistä altavastaajan rooliin oli mietitty tarkoin niin rosterin, ryhmityksen kuin pelitavankin kautta – ja onhan treenaamisen ohessa myös juostu koko talvi!

Peli asettui nopeasti uomiinsa vierailijan hallitessa palloa ja Ticon pitäessä muodon tiiviinä. Ensimmäisen maalipaikan saivat kuitenkin Atleeteille aikaiseksi vapaapotkun keskialueelta boksiin nostanut Henkka Ruotsalainen ja palloon päineen ennen maalivahti Anwar Abdia ehtinyt kapteeni Kustaa Käki. Kustin puskujatko hankalasta asennosta kohosi vaarattomasti maalin yli.

Pelin edetessä Ticon ote kävi silminnähden yhä rennommaksi, kun puolustus kesti menestyksellä paineen eikä pallon pitäminenkään osoittautunut mahdottomaksi. Muutama tilanteen tynkä tuli kumpaankin päätyyn lähinnä huolimattomasti päätettyjen hyökkäysten kautta, ja molempien osapuolten saamat kulmapotkut jäivät tuloksettomiksi. Joona Packalenin tiukka laukaus oikealta 19. minuutilla oli ottelun ensimmäinen kunnon yritys maalia kohti, mutta veto suuntautui suoraan maalivahti Abdin syliin.

PK:n ensimmäinen hallittu maalintekoyritys otti valmistuakseen puoli tuntia. Ticoa jo viime vuosikymmenellä FC Lahden paidassa murjoneen Xhevdet Gelan maata pitkin boksiin pelaama vapaapotku kimposi 16-kaaren sisään Samba Sillahille, jonka sijoitus vastapalloon suuntasi leveäksi.

Sergio Quilodran Tico-maalilla joutui torjuntatöihin viitisen minuuttia ennen taukoa. Mohamed Lassouedin taidokas haltuunotto pitkään syöttöön oikealla pudotti kyydistä kaksi lähintä Atleettia ja avasi ladun leikata sisään vetopaikalle. Vasemman jalan laukaus pomppi kohti etukulmaa, jonne Sergio sukelsi kääntämään pallon päädystä yli.

Avausjaksolle ei ylipäätään todellisia huippupaikkoja herunut kummallekaan, joten taukolukemiksi jäi kutkuttava 0-0.

Toiselle puolikkaalle penkiltä lensi sisään kolme paria tuoreita jalkoja. Alkuminuuttien tähtihetken tarjosi Vili Lankinen laittamalla Gelalle upeat länget haastaessaan päätyyn oikealla. Vilin keskitys päätyi taka-alueelle Jesse Ketosen jalkaan, mutta puolustaja ehti ajoissa tielle peittämään Jessen vedon.

50 minuutin jälkeen PK sai kaksi hyvää tonttia maalitilinsä avaamiseen. Ensin Lassouedin jatko jalalla vitosen rajalta pomppivaan keskitykseen vasemmalta nousi räikeästi yli maalin. Seuraavaksi Jasper Pikkuhookanan laukaus oikealta pysähtyi boksissa Ayuub Abdiin, joka sai suoran väylän tällätä pallon kohti maalia. Sergio torjui ensimmäisen vedon ja reboundin Abdi sutaisi vasurillaan taivaalle.

Ticon laariin satoi jobinpostia tunnin täyttyessä, kun pirteästi laidalla ravannut Henkka joutui ennen aikojaan jättämään kentän häijyn ylävartalovamman vuoksi. Jalkoja olisi varmasti riittänyt vielä pidempäänkin.

Sergio piti toisella puoliajalla lukemia entisellään useammalla torjunnalla. Hiroki Nekado pääsi kokeilemaan aivan rankkaripilkun takaa, mutta Sergio venytti palloon ja vangitsi sen talteen viime hetkellä ennen ensimmäisiä haaskalle rynnijöitä. Myös Lassoued piti veräjänvartijan skarppina putoavalla pommillaan vasemmalta – kiinni jäi sekin.

Lopulta Ticon sinnikäs vastarinta murtui varttia ennen täyttä aikaa. Gela antoi vaparin 20 metristä vasemmalta jälleen maissa boksiin, jossa pilkun tietämille vapaaksi irronnut Lassoued ohjasi pallon näppärästi maalin takakulmaan. Hieno kuvio, joka Ticon olisi ehkä pitänyt haistaa jo ensimmäiseltä jaksolta.

Taistelu jatkui, kunnes 84. minuutilla PK iski terävästi oman päädyn rajaheitosta. Juta Nakanishi jatkoi pallon Ayuub Abdille, jonka korkea nosto vapautti tuulennopean Foday Mannehin keskeltä askeleen pari irti Tico-puolustukselta. Sergio höyrysi maaliltaan vastaan peittämään, mutta Manneh sijoitti pallon hallitusti maaliin 16-kaaren takaa.

Vielä ottelun lisäminuuttien rullatessa PK petasi Ay Abdille miljoonan euron paikan pussittaa vapaasti peli lopullisesti pakettiin pilkun paikkeilta. Viimeistely-yritys suoraan syötöstä karkasi kuitenkin käsittämättömästi kokonaan yli maalin.

Ottelu päättyi siten ennakkosuosikin 2-0-voittoon. Ticon cup-junan karahtaminen raiteiltaan kesken matkan oli toki pettymys, sitä vastoin illan sisukasta peliesitystä altavastaajan roolissa ei tarvitse hävetä hetkeäkään. Viisi varttia kuudesta keltapaitojen alakerta Sergio viimeisenä lukkonaan kesti upeasti ja ylöspäinkin löytyi aseita. Ainoastaan kunnon maalipaikat jäivät piippuun.

Muutaman päivän hengähdystauon jälkeen käynnistyykin jo vuorostaan Kolmonen. Tico aloittaa sarjaurakkansa sunnuntai-iltana 21.04. Töölön Taiston vieraana Pallokenttä 1:llä klo 19:00 alkaen.