Suomen Cup, 1. kierros: Colo-Colo – Atletico Malmi 2-11 (1-6)

Ticon rupeama Suomen Cupissa käynnistyi kunnon murskajaisilla. Tällä kertaa ottelusta ei tehty itselle tarpeettoman vaikeaa, ja jatkopaikka irtosi laajan onnistujarintaman myötä.

Maalit

1-0 Jesse Sundman 13′
1-1 Olli Hänninen (Vili Lankinen) 19’
1-2 Alexander Lindström (Yalo Nousiainen) 22’
1-3 Vili Lankinen (Jonne Ketonen) 26’
1-4 Olli Hänninen (Jonne Ketonen) 29’
1-5 Jonne Ketonen (Robert Gädda) 39’
1-6 Yalo Nousiainen (Jonne Ketonen) 45’
1-7 Kristian Lehtonen (Robert Gädda) 55’
1-8 Aleksis Ulander (Vili Lankinen) 66’
1-9 Henry Ruotsalainen 75’
1-10 Aleksis Ulander (Henry Ruotsalainen) 83’
1-11 Alexander Lindström (Otto Viitaniemi) 86’
2-11 Janne Komulainen 88′

Tilastot

Avaus

Younis Saad (MV) 46′ Kaapo Sinervo (MV)
Otto Viitaniemi
Akseli Hietala
Mikko Maaranen
Joona Packalen
Jonne Ketonen 46′ Henry Ruotsalainen
Alexander Lindström
Robert Gädda
Vili Lankinen 76′ Ronny Rantala
Yalo Nousiainen 63′ Aleksis Ulander
Olli Hänninen 46′ Kristian Lehtonen

Muut vaihtopelaajat

Briar Namo
Oliver Sahlberg

Raportti

Kauden ensimmäinen virallinen ottelu oli suora toisinto viime keväältä – Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen kohtaaminen Vitosen Colo-Coloa vastaan. Vuosi takaperin ei jatkopaikan eteen jätetty kentälle yhtään ylimääräistä, ja sisukkaasti pelannut altavastaaja oli aiheuttaa Ticolle ihan ongelmiakin.

Samanlainen nihkeä esitys ei enää toistamiseen tullut kyseeseen, ja lähtökohtaista tasoeroa korostamaan Atleeteilla oli lisäksi jalkeilla täysi vaihtopenkki Colon kahta lisäjalkaparia vastaan. Pallokenttä 6:n uudenkarhea tekonurmi antoi ottelulle hyvät puitteet sateisen kosteassa kelissä.

Välähdyksiä vuoden takaisesta luumuilusta heti alkuun toi ottelun ensimmäinen kunnon tilanne. Younis Saad Tico-maalilla joutui torjumaan painavan kaukolaukauksen riman alta kulmapotkuksi, josta kotijoukkue myös rokotti saman tien. Ticon väljän puolustusmuodon keskeltä Jesse Sundman puski kulmurin nätisti lähietäisyydeltä verkkoon.

Ticon aloitus otteluun ei ollut kaukana pahimmasta mahdollisesta, mutta ryhtiliike löytyi nopeasti ja kymmenessä minuutissa avausosumasta keltapaidat olivat jo kirineet 2-1-johtoon. Ensin Boba Gäddan pystysyötöstä Vili Lankinen murtautui oikealta boksiin ja ehti palloon juuri ennen vastaan liikkunutta maalivahtia, kääntäen sen tyhjän maalin edustalle Olli Hännisen sisään kurotettavaksi. Pienen pallottelun perään Alexander Lindströmin laukaus 16-rajoilta otti matkalla kimmokkeen ja yllätti veskarin täysin painuen helpon näköisesti torjuntayrityksen läpi verkkoon.

Ketsuppi tuntui makuun pääsyn jälkeen Atleeteille maistuvan ja pullosta lensi korkki pois kokonaan. Seuraavat kaksi osumaa alusti vasemmalta laidalta kapteeni Jonne Ketonen – diagonaalikuljetuksen päätteeksi kivalla pistolla laatikkoon vapautuneen Vilin viimeisteltäväksi, ja fiksun taustakierron jälkeen tarjoilun päätyrajalta puttasi sisään illan toisellaan Häbä.

Yalo Nousiainen ehti pamauttaa yhden hyvän tilanteen taivaalle, jälleen Jonnen syötöstä, ennen kuin “Passmaster” pääsi itsekin maalin makuun sijoitettuaan Boban herkkupallon boksista reppuun ohi veskarin. Vielä aivan tauon alla Colo-Colon topparin avaussyöttö lipsahti suoraan Jonnelle, joka toi lyhyen vastahyökkäyksen keskeltä ja siirsi pallon vasemmalleen Yalolle, joka viimeisteli varmasti takanurkkaan. Ensimmäinen puoliaika toi malmilaisille kuusi osumaa, joista viisi syntyi laatikon sisältä ja yksi hädin tuskin ulkopuolelta.

Kylläisyys ei päässyt Ticoa vielä yllättämään ja toisella puoliajalla tahti jatkui entisellään. Vaihdosta Häbän kärjessä korvannut Krisu Lehtonen kirmasi Boban läpisyötön turvin perille Colo-Colon alueelle ja nosti nätillä tatsilla pallon etunurkasta sisään.

Vaihtomiehistä maalin makuun pääsivät myös Aleksis Ulander ja Henry Ruotsalainen. Iso-Allu sijoitti tarkan puolikorkean vedon tolpan tuntumasta sisään Vilin pudotuksesta, ja Henkka lakaisi oman riparinsa läheltä rysään pingottuaan Krisun syötöstä vasenta laitaa keskiviivalta lähtien. Maalien väliin mahtui myös Pikku-Allu Lindströmin pommi ylärimaan kulmapotkun jälkitilanteesta.

Vastaanottavaksi osapuoleksi joutunut Colo-Colokin osoitti viimeisen kympin sisällä elonmerkkejä pakottaen tauolla tolppien välissä jalkavaivaisen Younisin korvanneen Kaapo Sinervon venyttämään sormensa äärimmilleen näppärään nostoon 20 metristä.

Lukemien repeämistä kaksinumeroisille ei tarvinnut kauaa odotella. Edeltävästä tilanteesta kulmapotkutilanne Ticon päädyssä levisi keskemmälle kenttää, ja Henkka pelasi syötöllään Iso-Allun keskiviivalta yksin maalivahtia vastaan. Veskari ei jättänyt aloitetta tekemättä vaan rynni vastaan, ja Allu sijoitti pallon maita pitkin 30 metristä tyhjiin.

Myös Pikku-Allu sai päättää iltansa kahden maalin miehenä. Kulmapotkutilanteesta Otto Viitaniemi ruokki Allua pystyyn boksin rajalle selin maaliin – nopea pyörähdys ja matala laukaus vasempaan etukulmaan.

Illan viimeisen osuman loppuminuuteilla sai tehdä maalinteon toista tuntia aiemmin aloittanut Colo-Colo. Janne Komulainen laukoi vapaapotkun 16-kaarelta upeasti muurin yli maalin vasempaan kulmaan, jättäen Kaapon koko lailla vaille mahdollisuuksia torjua.

Matsi päättyi toivottuakin suurempiin murskajaisiin huomattavasti paremmalla pelisuorituksella kuin edellisellä kerralla. Faceliftin ja jatkopaikan lisäksi tassuun jäi ilahduttavasti onnistumisia laajalla rintamalla.

Ticon cup-taival jatkuu 2. kierroksella Kolmosen lohkonaapuri HPS:n isännöimänä heti pääsiäisen jälkeen tiistaina 02.04. klo 19:00 alkaen Pallokenttä 1:llä.