Siirtopommi: Vili Lankinen malmilaispaitaan!

Atletico tiputti tänään pienimuotoisen siirtopommin, kun se tiedotti hankkineensa VJS:n avainpelaajiin jo vuosia kuuluneen Vili Lankisen (s. 1995) tulevaa kautta koskevalla sopimuksella!

Lankinen on alkujaan KeiKan kasvatti ja pelannut juniorivuosinaan myös Allianssissa ja PK-35:ssä. Hyökkäyspään laidoilla, niin oikealla kuin vasemmallakin, viihtyvä pelimies debytoi miesten peleissä, Ykkösessä A-juniorikaudellaan 2014. Parin Ykkösen kauden jälkeen tie vei FC Futuran (2D) ja Legirus Interin (2D) kautta VJS:ään kausiksi 2018-2023.

Viime kaudella mies tehtaili 21 Kolmosen pelissään 10 osumaa ja oli sarjanousun ehdottomia takuumiehiä. Mies on ollut muutenkin urallaan varsin tehokas: 197 kilpailullisessa pelissä verkko on heilut 78 kertaa. 15 Ykkösen pelin jatkeeksi vyöltä löytyy 100 peliä Kakkosta (26 maalia) ja 62 peliä Kolmosta (44 maalia).

Jotain kertoo sekin, että kausilla 2016-2023 Lankinen on ollut 96% pelaamistaan otteluista joukkueensa avauskokoonpanossa ja pelannut vuodesta toiseen 1500-1800 peliminuutin kausia. Ei siis ihme, että mies on ollut myös Ticon ja VJS:n välisissä peleissä paksulla pynäkynällä merkitty mies ja ainakin malmilaisten pyörittelemissä listauksissa kaudesta toiseen “tähdistömateriaalia”.

Helmikuun aikana Ticon treenirinkiin liittynyt Lankinen oli siis taustatiimille tuttu mies eikä joukkueeseenkiinnittämistä tarvinnut miettiä pitkään myöskään päävalmentaja Anselmi Henrikssonin mukaan:

– Vili sopii tähän joukkueeseen todella hyvin niin pelaajatyypiltään kuin persoonaltaankin. Mukava kaveri, jolta löytyy kokemusta ja näyttöjä kovemmistakin sarjoista, joten puhutaan ilman muuta kovasta vahvistuksesta meidän rosteriin. Vili vaikuttaa myös sillä tavoin monipuoliselta pelaajalta, että pystyy pelaamaan käytännössä mitä tahansa hyökkäyspään roolia ja sekä luomaan muille paikkoja että iskemään itsekin kovia tehoja. Tuo varmasti oman vahvan panoksensa erityisesti meidän hyökkäyspään laitapelaamiseen.

Lankinen ehti esiintyä jo toissaviikkoisessa TiPS-pelissä, mutta pukee keltapaidan ensimmäistä kertaa virallisesti yllensä tulevassa Suomen Cup -ottelussa. Mies avaa siirron taustoja ja odotuksiaan seuraavasti:

– Kuuden hienon VJS-vuoden jälkeen tein päätöksen, etten jatka enää VJS:n edustusjoukkueessa. Alkuvuodesta aloin miettimään vaihtoehtoja ensi kaudeksi ja Tico nousi silloin esiin.
Tuttu jengi edellisiltä Kolmosen kausilta ja lisäksi olen kuullut paljon hyvää joukkueesta mm. Ediltä (Edward Finch) ja tutuilta pelaajilta. Joten tosi hyvillä fiiliksillä tulen joukkueeseen. Joukkueessa on tosi positiivinen ilmapiiri ja hyvä tekemisen meininki. Tullaan varmasti taistelemaan kärkisijoista ensi kaudella. Cupin pelejä toki myös odotellessa, niissä on aina oma fiiliksensä.

Tervetuloa Ticoon, Vili!