Kristian Lehtonen Malmin keltaisiin

Viikko käynnistyi jälleen siirtouutisilla, kun Atletico tiedotti päässeensä sopuun vajaa kuukauden päivät joukkueen mukana olleen ja myös viikonlopun TiPS-treenipelissä ensiesiintymisensä tehneen Kristian Lehtosen (s. 1994) kanssa. Mies siirtyy Malmille Kolmoseen nousseesta VJS/2:sta.

Krisu on VJS:n kasvatti ja edustanut vantaalaisseuraa koko ikänsä, vuodesta 2003 alkaen. Ysipaikalla viihtyvän, isokokoisen hyökkääjän aikuispelit starttasivat kaudella 2015 ja mies oli nostamassa VJS:ää Vitosesta Kakkoseen saakka vuosina 2015–2019. Myös tehoja on tullut kiitettävään tahtiin: 131 pelaamassaan aikuisten ottelussa mies on osunut peräti 102 kertaa. Nelosessa syntyi 41 peliin kunniotetavat 47 maalia ja Kolmosessa mies osui nousukaudellaan 19 pelissä 18 kertaa kiinnittäen tuolloin myös Tico-taustatiimin huomion.

Kakkosessa maaliverkko ei enää heilunut ihan samaan tapaan (1 maali 11 peliin), jonka jälkeen ura jatkui VJS/2:n puolella muutamaa divaripykälää alempana. Siellä takana on kolme polvivammojen sävyttämää kautta niin Vitosessa kuin Nelosessakin. Maaleja on kuitenkin syntynyt edelleen hyvään tahtiin, 34 peliin 29 kihausta.

Tuleva kausi tulee olemaan Lehtosen ensimmäinen VJS:n ulkopuolella, mutta hyökkääjän mukaan siirto tuntuu kuitenkin luontevalta:

– Erittäin hyvin fiiliksin lähden kohti tulevaa kautta. Aluksi kun kuulin, että Ticossa saattaisi olla ovi raollaan, epäröin vahvasti että voisinko jättää yli 20-vuotisen ja erittäin tapahtumarikkaan uran kasvattajaseurassa taakseni, mutta päätin kuitenkin tulla kokeilemaan, kun tuttuja kavereita löytyy täältä, ja eihän sitä tarvinnut kun parit treenit olla mukana ja päätös oli hyvin selkeä. Ticossa vallitseva positiivinen ilmapiiri, tutut kasvot ja itselle hyvin sopiva, selkeä ja suoraviivainen pelityyli olivat asioita, jotka teki päätöksestä helpon.

Viime kausia ovat sävyttäneet loukkaantumiset ja polvia on jouduttu operoimaan leikkauspöydällä saakka, mutta nyt mies on pitkästä aikaa kunnossa ja valmiina heiluttamaan maaliverkkoja myös pykälää korkeammalla:

– Tulevasta kaudesta tekee erityisen se, että tähän pääsee lähtemään pitkästä aikaa täysin terveenä. Näyttää siltä, että nämä synkemmät ajanjaksot jäävät pysyvästi taakse ja mies olisi kauden alkaessa taas täydessä kunnossa. Uskon, että Atletico Malmi hätyyttelee varmasti sarjan kärkisijoja ja itselle on muodostunut tavoitteeksi auttaa tässä painamalla pirusti hommia ja jos siihen muutaman kaapin saisi päälle, niin avot! Toivottavasti yleisö löytää paikanpäälle seuraamaan laadukasta futista ja juhlimaan komeita voittoja!

Päävalmentaja, Anselmi Henrikssonilla odottaa niin ikään maaleja tuoreimmalta suojatiltaan:

– Krisu on kokenut pelimies, joka on osoittanut aiemmalla futisurallaan olevansa tehokas maalintekijä. Maalintekijöitä taas tarvitaan joukkueessa kuin joukkueessa, joten olen erittäin tyytyväinen, että Krisu valitsi juuri meidät ja tuo tulevalle kaudelle mielenkiintoisen, uuden vaihtoehdon meidän hyökkäyspäähän. Maaliverkko on heilunut jo treeneissä mukavaan tahtiin ja uskon, että tulee heilumaan Kolmosessakin, kun vaan saadaan mies täyteen kuntoon ja pelitapa ja ympärillä olevat kaverit tutuksi.

Tervetuloa Ticoon, Krisu!