Akatemian kasvatustyö poikii hedelmää – Otto Viitaniemi Tico-rosteriin

Tällä viikolla julkistettiin myös toinen pelaajakiinnitys, kun Atletico tiedotti nostaneensa Otto Viitaniemen (s. 2002) Vitosen Atletico Akatemiasta “edarin” rosteriin tulevaksi kaudeksi.

Viitaniemi on MPS:n kasvatti, joka pelasi viimeiset junioripelinsä kaudella 2020 ja treenasi Ticon mukana myös tuon syksyn. Tämän jälkeen futis jäi hetkeksi hieman pienempään rooliin ja mies edusti kausilla 2021-2023 Atletico Akatemiaa Vitosessa yhteensä 22 pelin verran. Viime kaudella Otto treenasi kuitenkin myös Kolmosen joukkueen mukana ja kuului Vitosen Akatemian ehdottomiin runkopelaajiin osoittaen olevansa valmis kovempiinkin haasteisiin.

Oton omin pelpaikka löytyy vasemman laitapakin tontilla, mutta onpahan miestä nähty Vitosessa myös hyökkäävämmissäkin rooleissa sekä ajoittain myös topparina.

Päävalmentaja Anselmi Henriksson vaikuttaa tyytyväiseltä Akatemia-työn tulokseen:

– Hienoa nähdä, että Akatemia tuottaa meille uusia vastuunkantajia! Otto on ollut mukana harjoitusvahvuudessa jo pitkään ja on tuttu niin joukkueelle kuin valmennuksellekin. Hän myös tuntee joukkueen ja meidän pelitavan jo viime syksyn treenien perusteella ja on osoittanut olevansa hyvä ja aktiivinen harjoittelija, josta on varmasti iloa meidän vasemman laidan rooleihin.

Otto lähtee tulevaan kauteen odottavin fiiliksin:

– Viime kaudella Akatemian messissä heräsi kiinnostus taas hieman totisemmasta futaamisesta. Luonnollisesti Atletico nousi heti ykkösvaihtoehdoksi ja viime syyskauden treenivisiitit vain vahvistivat valintaa. Tulevana kautena odotan säilyttävämme paikan vähintään kärkikolmikossa ja pyrin auttamaan joukkuettamme tässä parhaani mukaan.

Tervetuloa Tico-edariin, Otto!