Kolmonen: HPS – Atletico Malmi 0-1 (0-0)

Ryhtiliike VJS-tappiosta, kauden toinen voitto HPS:stä sekä sarjataulukon kolmannen sijan varmistaminen – nämä kaikki tarttuivat mukaan Paloheinästä yhdellä kauden solideimmista peliesityksistä!

Maalit

0-1 Henry Ruotsalainen 54′

Tilastot

Avaus

Sergio Quilodran (MV)
Mikko Maaranen
Akseli Hietala
Antti Johansson
Henry Ruotsalainen
Kevin Nurmi 60′ Oliver Sahlberg
Alexander Lindström
Kustaa Käki (C) 60′ Omar Hasan
Jonne Ketonen
Aleksis Ulander 53′ Timur Saltykov
Olli Hänninen 85′ Jesse Ketonen

Muut vaihtopelaajat

Younis Saad (MV)
Kirill Popov
Ronny Rantala

Raportti

Pelikauden puolikaskaan ei ollut kuronut Ticon ja VJS:n välistä eroa yhtään pienemmäksi, sillä valkopaitojen voittomarginaali pysyi viidessä maalissa jo toistamiseen. Samalla Atleettien maksimisijoitukseksi kaventui sarjataulukon kolmas sija, jonka puolustaminen ajoissa takaa-ajajien vireen kestäessä vaati nopeaa ryhtiliikettä. Kivikova HPS ja sinnikkäästi malmilaisten valloittamattomissa säilynyt Paloheinän tekonurmi eivät varmasti olleet paras lisä tähän yhtälöön – toisaalta jo kertaalleen Ticolle keväällä nöyrtynyt HPS oli niin ikään käytännössä pakkovoiton edessä kamppailussa lohkovoitosta.

Pelin kuva heti alkusta alkaen tuskin yllätti katsojia eikä varsinkaan joukkueita kentällä. Pallovarma HPS toi hyökkäyksiään vauhdikkaasti Ticon pystellessä tarkkana sormi tilanteenvaihtoliipasimella. Kotijoukkueen ensimmäinen kunnon yritys 6. peliminuutilla toi jo kunnon tilanteenkin, kun Tico-maalivahti Sergio Quilodran joutui tippaamaan Tino Mäkisen laukauksen yläriman alta kulmapotkuksi.

Pelin hallintaa ajatellen HPS:n pallollinen painostus jäi pintaa syvemmältä melko näennäiseksi, vaikka isännät pääsivät jo avausjaksolla seitsemästi ahdistelemaan Atleettien maalia kulmapotkuista. Vasta tauon alla jännityskäyrään tuli pieni piikki HPS-kapteeni Arttu Granathin vaarallisesti kohti maalia lähteneen kaukolaukauksen lopulta kiertäessä lentomatkan aikana ohi-sektoriin.

Ticon ensimmäisen puoliajan ainoa blokista läpi ja kohti maalia päässyt yritys lähti Olli Hännisen jalasta oikealta tuodun hyökkäyksen ja Häbän esimerkillisen boksipainin tuloksena. Vedon pienestä kulmasta peitti kuitenkin maalinsa etunurkalta mallikkaasti HPS-veskari Pyry Saarto. Seuranneesta kulmapotkusta pallo pomppi jo likellä HPS:n maaliviivaa ennen purkupalloa ja taukovihellystä.

Toisen puolikkaan alkuminuuteilla HPS sai Ticon laatikkoon aikaiseksi kunnon härdellin ja pallon jo maaliinkin asti. Paloheinän ilmatilaa jo vuosia melkoisen tiuhalla frekvenssillä saastuttanut karmea maalibiisi ehti jo lähteä soimaan ämyreistä, ennen kuin paitsiolippu armahti Ticon takaiskulta.

Hylätystä osumasta alkaneen vitosen sisään mahtui ottelun käännemomentum. Ennenaikaiseen riemuun räjähtänyt kotiyleisö vaikeni tuokiota myöhemmin äänettömäksi Henry Ruotsalaisen eleettömän taidonnäytteen mykistämänä. Henkka sai maalilta keskialueen suuntaan valuneen pallon oikealla, harhautti helposti blokkaajan tieltään ja täräytti paristakympistä tuiman kudin, joka hassutti lentoradallaan maalivahti Saarron ja kimposi veskarin torjuntayrityksen läpi perille maaliverkkoon! (1-0)

Loppua kohden maalitilanteita alkoi putoilla enemmän. Häbä punnersi Mikko Maarasen upeasta läpisyötöstä kahden puolustajan välistä tuikkaamaan pallon päin Saartoa, ja myös oikeasta laiturista vasemmaksi pakiksi siirretyn Jonne Ketosen laukauksen maalivahti joutui poimimaan. Toisessa päässä Sergio peitti etutolpalta Mäkisen laukauksen erinomaisesti.

HPS:n nostaessa painopistettä jäi selustaan enemmän tilaa, ja Ticon vaihtopenkiltä irti pääsi noista tiloista tykkäävä Jesse Ketonen. Lisäajan puitteissa Jesse irtosi kahdesti karkumatkalle keskialueelta; ensimmäisen juoksun päätteksi pieni chippi osui Saartoon riittävästi pysähtyäkseen ennen maaliviivaa, ja toisesta Jesse siirsi vielä vierelleen Timur Saltykoville, jonka veto kimposi puolustajasta ohi maalin.

Kuuden pitkältä tuntuneen lisäminuutin päätteeksi soi erotuomarin pilli – Ticolle kuudennella yrittämällä ensimmäinen vierasvoitto Paloheinästä sekä kaivattu sinetti podiumin kolmosaskelmalle! Vastaavasti HPS:n nousuhaaveet murenivat vain kierrosta ennen sarjan päätöstä.

Kauden ensimmäisen kohtaamisen tapaan marginaalit joukkueiden välillä jäivät pieniksi. Kramppien partaalle taistelleet Atleetit jättivät kentälle kaiken, ja sen monumentiksi omissa pysyi nolla todella kovassa paikassa.

Kolmosen päätöskierroksen ottelu PPJ/Ruoholahtea vastaan pelataan Mosan Wembleyllä perjantaina 06.10. klo 20:00 alkaen.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Henry Ruotsalainen: Vahvalla itseluottamuksella ja osaamisella läpi ottelun, hieno voittomaali.
Jonne Ketonen: Elementissään kovissa ratkaisupeleissä.
Antti Johansson: Molemmat topparit puolustuksen ehdoton viimeinen lukko.