Kolmonen: Atletico Malmi – PPJ/Ruoholahti 5-1 (4-1)

Kausi nuijittiin päätökseen Atleticon suvereenilla voitolla. Kevin Nurmi iski tehot 4+1 ja Ticolla oli paikat vähintään kymmeneen maaliin tässä avoimien ovien ja iloisen, hyökkäävän futiksen ottelussa.

Maalit

1-0 Kevin Nurmi (Olli Hänninen) 3′
1-1 Patrik Alaharjula 4′
2-1 Kevin Nurmi (Jonne Ketonen) 6′
3-1 Jesse Ketonen (Kevin Nurmi) 12′
4-1 Kevin Nurmi (Olli Hänninen) 42′
5-1 Kevin Nurmi (Alexander Lindström) 57′

Tilastot

Avaus

Younis Saad (MV)
Mikko Maaranen 72′ Kirill Popov
Akseli Hietala
Antti Johansson
Henry Ruotsalainen
Kevin Nurmi 72′ Oliver Sahlberg
Alexander Lindström
Aleksis Ulander 46′ Janne Hampaala
Jonne Ketonen (C) 62′ Omar Hasan
Jesse Ketonen 62′ Ronny Rantala
Olli Hänninen 46′ Timur Saltykov

Muut vaihtopelaajat

Sergio Quilodran (MV)

Raportti

Kausi pelattiin päätökseen lokakuisessa kelissä sateen vihmoessa paikoin vaakatasossa ja elohopean lähennellessä jo vaarallisen lähellä nollaa. Päätösotteluun lähdettiin sellaisesta tilanteesta, että Atletico oli edeltävällä viikolla varmistanut lohkon kolmannen sijan eikä PPJ:lläkään ollut varsinaisesti pelillistä panosta – mitä nyt kummatkin halusivat varmasti kääntää kevätkierroksen tasurin voitoksi ja päättää kauden voittoon.

Tico pääsi otteluun pelaajatilanteellisesti erinomaisista asemista. Lappu oli täynnä ja nettisivutoimituksen saamien tietojen mukaan tyrkyllä olisi ollut vielä 3-4 muutakin pelaajaa, jotka karsiutuivat kuitenkin kokoonpanon ulkopuolelle. PPJ:llä ei ihan vastaavaa luksushaastetta ollut ja alkulämpöjen aikana tekeminen näytti muutenkin enemmän neppailuhenkiseltä kuin tosissaan pelaamaan tulleelta.

Siltä se myös näytti ottelun alkupuolella, sillä Tico siirtyi ottelussa johtoon jo 3 minuutin pelin jälkeen. Puolustuspään kulmatilanteen jälkeen Jonne Ketonen lähetti pitkän, korkean pallon keskustaan Olli Hänniselle, joka jatkoi sen vierelleen Kevin Nurmelle. Keviniltä muutama askel kohtia maalia ja tarkka laukaus vasempaan alakulmaan veivät Atleetit 1-0-johtoon.

PPJ tuli salamana tasoihin, kun vain minuuttia myöhemmin vierailija sai kulmapotkun vasemmalta ja Patrik Alaharjula oli unohtunut täysin vapaaksi vitosen boksiin. Younis Saad lähti hakemaan palloa, mutta ei siihen yltänyt, joten Alaharjula pääsi puskemaan aivan vapaasti pelivälineen sisään tasoittaen lukemat 1-1:en.

Pari minuuttia tästä ja Olli Hänninen oli ohjata takatolpalta pallon tyhjiin, mutta osuma jäi niin pieneksi, että pallo lipui ohi takatolpan. Seuraavasta tilanteesta Tico kuitenkin kontrasi pallon itselleen ja Jonne Ketonen löysi boksista jälleen Kevin Nurmen, joka hassutti edessä olleen pakin ja ampui tällä kertaa oikeaan alakulmaan siirtäen Atleticon jo 2-1-johtoon.

Kolme maalia kuuteen minuuttiin olivat saada jatkoa jo seuraavan neljän minuutin aikana, mutta niin Younis Saad Tico-maalilla kuin Roope Juusola PPJ-maalilla venyivät huipputorjuntoihin ennen kuin 12. minuutilla Jesse Ketonen iski ratkaisevalta tuntuneen 3-1-osuman. Hyvä diagonaalisyöttö keskustasta vasempaan laitaan löysi Nurmen, joka haastoi laitapakkia 1vs1-tilanteeseen, ajoi pystyyn ja keskitti matalana maalin eteen, josta Jesse Ketosella oli helppo työ painaa pallo sisään.

Maalin jälkeen peli hieman rauhoittui ja vaikka seuraavan puolituntisen aikana nähtiinkin useampia vaarallisehkoja Atletico-tilanteita, ei tilanne tulostaululla muuttunut. Onneaan kokeilivat niin Nurmi (pariin otteeseen), Hänninen, Ulander kuin Ruotsalainenkin – kaikki heikoin tuloksin. Myöskään Alaharjula ei käyttänyt puskupaikkaansa hyväkseen, joten ottelussa mentiin aina 42. minuutille saakka, kunnes verkko jälleen heilui ja Nurmi sai hattutemppunsa täyteen. Tilanne käynnistyi PPJ-veskarin hieman heikommasta avauksesta, jonka Tico prässäsi yläkolmanneksella itselleen. Hänninen tarjoili pelivälineen maalin edustalle Nurmelle, joka sai jaloilleen iskua vasemmalta ja oikealta, mutta onnistui ennen viikatteita ampumaan pallon sisään Ticon 4-1-johdon merkiksi. Näistä lukemista lähdettiin myös tauolle.

Toisella jaksolla Atleticon dominointi jatkui ja PPJ vaikutti, jos mahdollista, vieläkin aneemisemmalta. Paikkoja syntyi yhä liukuhihnalta varsinkin Ticon hyökkäyspäässä ja maalintekoa pääsivät yrittämään mm. pystyynjuoksun päätteeksi Jesse Ketonen ja Jonne Ketonen. Ensimmäisen nosto ylitti veskarin, mutta yhtä lailla myös maalin ja jälkimmäinen taas kokeili kauempaa vapaapotkusta ja hetken päästä tästä Kevin Nurmen syötöstä, mutta molemmissa Juusola torjui.

Lopulta mentiin aina 57. minuutille saakka, kunnes oli jälleen Kevin Nurmen aika jatkaa maalitehtailuaan. Tico riisti pallon keskustassa ja Alexander Lindström löysi vasemmalta laidalta Nurmen, joka ajoi boksiin ja viimeisteli trademark-tyyliinsä matalana oikeaan kulmaan. Illan neljäs maali Kevinille ja ratkaisevalta vaikuttanut neljän maalin johto Atleticolle.

Malmilaisilla oli erinomaiset paikat kaunistella lukemia vain neljää minuuttia myöhemmin, kun ensin Kevin Nurmi ampui boksin rajoilta ja sai Juusolan esittämään jälleen parastaan. Heti seuraavasta tilanteesta puolestaan Jesse Ketonen kilautteli sisätolppaa hirmuisella pommillaan. Ja vielä kolmantena Jonne Ketonen sai jälleen todeta Juusolan paremmakseen viimeistely-yrityksessään.

Tico marssitti myös koko joukon vaihtomiehiä sisään ja pelin viimeisen puolituntisen aikana maalipaikoille pääsivät vielä tolppaa kilautelleen Nurmen lisäksi myös mm. Timur Saltykov, joka laukoi läheltä päin Juusolaa ja Ronny Rantala, jonka knuckleball lähti sähäkästi kauempaakin ja osui ylärimaan. Myös PPJ:n Alaharjula pääsi vielä puskemaan kertaalleen boksissa, mutta pusku levisi malmilaisten onneksi puolisentoista metriä ohi malmilaismaalin. Niinpä loppulukemiksi kirjattiin maalipaikkoihin nähden lopulta yllättävänkin maltillinen 5-1.

Kausi päättyi siis upeaan voittoon dominoivan ja varman malmilaisesityksen jälkeen. Ticon lopullinen pistesaldo oli 48 ja sillä irtosi tosiaan lohkon kolmossija 7 pistettä edellä olleiden VJS:n ja HPS:n perässä. Malmilaishistorian toiseksi parasta pistesaldoa ryydittivät vielä Kolmosen joukkuetason maaliennätys, 79 kappaletta ja Kevin Nurmen maalipörssin voitto 24 osumalla. Kovia lukemia jokainen ja varmasti myös seikkoja, joiden vuoksi mennyttä kautta voi pitää varsin onnistuneena. Mutta siitä lisää tulevissa kausianalyyseissä!

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Kevin Nurmi: 4 maalia ja maalisyöttö. Ylivoimainen vastus PPJ:n puolustukselle.
Alexander Lindström: Keskikenttä täysin hallinnassa.
Antti Johansson: Vei yhdessä muun puolustuslinjan kanssa viimeisenkin toivon vastustajilta