Kolmonen: VJS – Atletico Malmi 5-0 (2-0)

Atleticon tappiottomien peli putki päättyi lopulta kymmeneen, kun malmilaiset kävivät todistamassa VJS:n toistamiseen paremmakseen liki 900 katsojan edessä Myyrmäen upealla jalkapallostadionilla. Tico sinnitteli mukana vielä ensimmäisen puolituntisen, mutta mitä pidemmälle peli eteni, sitä selkeämmin tasoero tuli esille.

Maalit

1-0 Vili Lankinen 29′
2-0 Karim Jmaali 39′
3-0 Moriba Lamah 49′
4-0 Karim Jmaali rp. 59′
5-0 Karim Jmaali 69′

Tilastot

Avaus

Sergio Quilodran (MV)
Mikko Maaranen
Antti Johansson 36′ Joona Hellsten
Akseli Hieltala
Kevin Nurmi 70′ Omar Hasan
Jonne Ketonen
Alexander Lindström
Kustaa Käki (C)
Aleksis Ulander 77′ Ronny Rantala
Timur Saltykov 86′ Kirill Popov
Olli Hänninen 46′ Jesse Ketonen

Muut vaihtopelaajat

Younis Saad (MV)

Raportti

Ticon voittoputki katkesi edellisviikonloppuiseen Kontu-peliin ja samalla tuhoutuivat käytännössä myös malmilaisten nousuhaaveet, joille saatiin edellispäivän tuloksilla vielä viimeinenkin sinetti. Panosta piisasi kuitenkin himmeämpien mitalien osalta ja malmilaisryhmä oli valmis haastamaan tiukasti Kakkoseen tähtävää VJS:ää sen omalla kotikentällään liki 900-päisen yleisön edessä.

Lähtökohdat otteluun olivat jokseenkin haastavat. Vielä edellisiltana tippui pois potentiaalisia avauksen miehiä ja varsinkin puolustuspään rosteri näytti huolestuttavan kapealta. Anselmi Henriksson sai raavittua kasaan kuitenkin 17-miehisen poppoon, minkä puutteita saatiin tilkitsemään myös kevätkierrokselta tuttu Joona Hellsten MPS:n A-junioreista.

Ottelu starttasi VJS:n komennossa ja kotijoukkue sai ensimmäisen kympin aikana luotua jo muutamia puolittaisia maalipaikkoja. Varsinkin 3. minuutilla laukauksesta boksiin vaarallisesti kimmonnut pallo tuli sen verran tarjottimella, että vantaalaiset olisivat voineet iskeä avausmaalinkin jo heti ensiminuuteilla. Sergio Quilodran kuitenkin torjui.

Ottelun alkupuoli oli myös melko rikkonainen ja malmilaisryhmä joutui käyttämään paikoin vääriä otteita pysäyttääkseen VJS:n vahvempaa liikettä. Niinpä ei tullut yllätyksenä, että esimerkiksi Alexander Lindström malmilaisten keskikentän keskustassa katseli keltaista jo ottelun 12. minuutilla. VJS-pelurit levittelivät myös käsiään pariinkin otteeseen vaatien rankkaria jo ennen kuin pelikellossa oli edes 20 minuuttia. Näin keltamustin lasein katseltuna kuitenkin aika aiheettomasti.

Atletico sinnitteli hyvin mukana ensimmäisen puolituntisen, mutta sen loppupuolta kohden mentäessä paine kasvoi ja VJS siirtyi myös 1-0-johtoon Vili Lankisen osumalla, kun pelikello näytti 29. minuuttia. Tilannetta edelsi kaksi selkeähköä rikettä: ensin Olli Hänninen sai niskaansa VJS-topparin, joka esti tätä ponnistamasta pääpalloon ja kun peli eteni kohti boksia, tarjoili Moriba Lamah vielä kyynärpäätä Antti Johanssonille. Toppari lakosi heti maihin kasvot veressä, mutta peli sai jatkua. Karim Jmaali nosti pallon linjan ylitse ja vasemmalta sisään hiipinyt Vili Lankinen painoi sen voimalla liki maalin kattoon. Tico-pelaajisto protestoi odotetun voimakkaasti, mutta VJS johti 1-0.

Antti Johanssonin isohkoa haavaa hoivattiin lähemmäs kymmenen minuuttia ja lopulta malmilaisten valmennusjohto oli pakotettu vaihtamaan miehen ulos. Ratkaiseva 2-0-maali syntyi kuitenkin vain 10 minuuttia edeltävästä. Pallo eteni vasemmasta laidasta keskustan kautta oikealla ja linjan läpi lähtenyt matala keskitys tavoitti Karim Jmaalin, joka pienellä osumalla ohjasi pallon tarkasti takanurkkaan. Nämä olivat myös puoliaikalukemat.

Toiselle jaksolle lähdettäessä Anselmi Henriksson vaihtoi niin hyökkääjää (Olli Hänninen -> Jesse Ketonen) kuin formaatiotakin ja lähti selvästi hakemaan kavennusta. VJS kuitenkin tappoi nämä pyristelyt alkuunsa. Joukkue sai jo 15 sekunnin pelin jälkeen ensimmäisen kulmansa ja tämän jatkotilanteesta loi vaarallisen keskityspaikan, mikä ei kuitenkaan realisoitunut lopulta osumaksi.

49. minuuttia pidemmälle ei tarvinnut kuitenkaan mennä, kun suoraviivainen pystysyöttö yllätti vasemmalla laidalla niin Tico-puolustuksen kuin vastaan pyrkineen Sergio Quilodranin. Moriba Lamah ehti pelivälineeseen ennen Tico-puolustusta ja sai nostetuksi sen noin 30 metristä yli boksin rajoilla vastassa olleen Quilodranin. VJS johti näin jo 3-0.

Maalin jälkeen myös Tico sai hieman otetta pelistä ja pääsi murtautumaan pariinkin otteeseen boksiin. Jonne Ketonen ei aivan ennättänyt pystysyöttöön ennen VJS-veskari, Rasmus Koirikiveä eikä vasemmalla laidalla pelatun seinäpelin jälkeen nähty Kevin Nurmen laukaus tavoittanut halutulla tavalla takakulmaa.

Aktiivisempi hyökkäyspeli avasi myös vastaiskusaumoja kotijoukkueelle, jonka hyökkäyskolmikko oli käytännössä jokaisessa tilanteessa vaarallinen. 59. minuutilla verkko heilui jälleen, kun Sergio Quilodran kaatoi boksin oikeassa kulmauksessa VJS-hyökkääjän hieman kömpelöllä vastaantulollaan. Vaarattomalta näyttänyt hyökkäys päätyi näin pilkulle, jonka Karim Jmaali painoi näyttävästi yläriman kautta maalin oikeaan nurkkaan.

Heti osuman jälkeen Tico pääsi laukomaan kolmenkin otteeseen boksin nurkilla. Alexander Lindström täräytti vapaapotkun päin muuria ja myös jatkolaukaus blokattiin. Tätä seurasi vielä pystysyöttö linjan läpi hiipineelle Jesse Ketoselle, jonka ohjaus oli kuitenkin turhan voimaton ja Koirikivi torjui.

Kotijoukkue oli huomattavasti vaarallisempi paikoissaan ja Jmaali painoi vielä hattutempun täyteen 69. minuutilla. Oikealta laidalta käynnistynyt hyökkäys sisälsi useammankin lyhyen syötön pienessä tilassa ja sekä hyvän pystysyötön että oikein ajoitetun pystyliikkeen, jonka päätteeksi Jmaali oli nokitusten Quilodranin kanssa boksissa. Sergio lähti aavistamaan laukausta vasemmalleen ja Jmaali ampui pallon vasemmalle.

Tuon osuman jälkeen molemmat joukkueet vaihtoivat tukun avainpelaajiaan ulos ja peli alkoi aaltoilla entistä voimakkaammin päästä päähän eikä keskialueen kontrollista tuntunut olevan tietoakaan kummallakaan joukkueista. VJS loi keskityksillä muutaman vaarallisen paikan, kun taas Ticon pääasiassa vastahyökkäyksistä syntyneet vaaranpaikat tuntuivat päättyvän viimeistään viimeiseen pakkiin tai huonoon syöttöratkaisuun. Niinpä ottelussa ei tämän enempää maaleja lopulta nähty ja VJS poistui kentältä ansaittuna voittajana.

Tulos ei jättänyt juuri jossiteltavaa ja paremmuus oli nähtävillä niin tulostaululta, tilastoista kuin kenttätapahtumissakin. Vain harva Atleetti ylsi samalle pelilliselle tasolle kuin VJS-kilpurinsa ja kokonaisuudessaan joukkue oli pelillisesti useita askelia jäljessä. Toisaalta ottelusta näkyi myös tietynlainen panosero; VJS halusi selvästi enemmän voittoa taistellessaan yhä nousupaikasta, Atletico taas lähinnä kunniasta ja himmeämmistä mitaleista.

Pelit jatkuvat taas tulevana perjantaina, kun Ticolla on edessä toinen kova haaste Paloheinän tekonurmella. Kick-off sarja johtavaa HPS:ää vastaan pe 29.9. klo 19:00.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Jonne Ketonen: Vahva peli alusta loppuun, takuuvarma esitys.
Mikko Maaranen: Vahvaa koko joukkueen puolustuspelin ohjaamista teoilla ja sanoilla
Joona Hellsten: Hoiti jälleen osansa kovassa paikassa vakuuttavasti