Kolmonen: Atletico Malmi – FC Kontu 2-2 (2-1)

Vauhdikas, tasaväkinen ja sopivan lämminhenkinen “kylätappelu” päättyi kevään kohtaamisen tapaan tasapeliin vieraiden tasoitettua Ticon johdon jälleen kahteen otteeseen.

Maalit

1-0 Henry Ruotsalainen (Kevin Nurmi) 5′
1-1 Matti Kaipio 26′
2-1 Jesse Ketonen (Henry Ruotsalainen) 33′
2-2 Matti Kaipio 68′

Tilastot

Avaus

Younis Saad (MV)
Mikko Maaranen
Ronias Yacoob
Antti Johansson
Henry Ruotsalainen
Kevin Nurmi
Alexander Lindström
Tony Nyyssölä 59′ Oliver Sahlberg
Jonne Ketonen (C)
Jesse Ketonen 46′ Olli Hänninen
Timur Saltykov 87′ Omar Hasan

Muut vaihtopelaajat

Sergio Quilodran (MV)
Briar Namo
Kirill Popov
Ronny Rantala

Raportti

Ticon kauden päättävän neljän ottelun “Top-5-mankelin” ensimmäinen checkpoint koitti viimeisessä nurmipelissä Pukinmäessä seitsemän sarjapistettä perässä tulevaa itänaapuri FC Kontua isännöiden. Voitto ottelusta olisi riittänyt varmistamaan Atleeteille sijoituksen vähintään lohkon kolmen kärjessä jo tässä vaiheessa.

Ensimmäisenä maalia oli vähällä päästä juhlimaan vierasjoukkue, kun vasemmalta tuotu hyökkäys päättyi tolppalaukaukseen. Ticon vastaus heti perään oli laadukkaampi, sillä se päätyi verkkoon saakka. Kevin Nurmi haastoi tiensä Alexander Lindströmin syötön turvin läpi vasemmalta päädyn kautta sisään ja tarjoili syötön toiseen aaltoon. Jalkaviidakon läpi pallo löysi tiensä laitapakin tontilta mukaan ylös höyrynneelle Henkka Ruotsalaiselle, joka leipoi tarkan vedon vasemmallaan maaliin (1-0).

Ottelun avausosumaa seurasi Ticolta jossain määrin turhan perinteinen uneliaampi jakso, jonka puitteissa Kontu pääsi pari kertaa paikoille. Parhaan näistä esti kerrassaan upealla jalkatorjunnalla Tico-maalivahti Younis Saad.

Unihiekan jo näytettyä enimmältä karisseen Atleettien silmistä sinipaidat iskivät kuitenkin pelin tasoihin. Flipperipallo kimpoili boksissa Kontun rinkiin kesätauolla liittyneelle Matti Kaipiolle, ja kymppipaita pamautti kuulan läheltä yläriman kautta verkkoon (1-1).

Paikkausta rennomman puolustamisen edesauttamalle uinahdukselle ei tarvinnut kotiyleisön onneksi kauaa odotella. Sivuvapaapotkun vasemmalta laidalta lähetti sisäänpäin kiertävänä maalille Kevin, takaa luukulle jatkon tarjoili Henkka ja viimeisenä pallon sai kuin hidastetussa filmissä lirutettua melkoiseen kasaan syöksyneistä pelaajista Jesse Ketonen (2-1). Tilanne jäi myös taukolukemiksi.

Pukukopeista purkautui selvästi latautuneita pelaajia, sillä kun toista puoliaikaa oli takana vain 10 minuuttia, oli erotuomarin taskusta noussut keltainen kortti jo yhteensä viidelle pelaajalle kick-offin jälkeen. Isoimman torikokouksen poikimien kolmen varoituksen perään tunnelma ymmärrettävästi rauhoittui.

Kontun kulmapotkuista kaksi ehti käydä miltei Ticon maaliviivalla asti ennen ehtoon toista tasoitusmaalia. Kaipion matala laukaus 20 metristä pomppasi vielä häijysti nurmesta Younisin jo venyttäessä torjuntaan ja painui tolpan juuresta sisään (2-2).

Maalin jälkeen loppupelin parhaat paikat Atleeteista tulivat puskupalloista – Ronias Yacoobin ja Olli Hännisen yritykset suuntautuivat harmi kyllä suoraan Kontu-veskari Christos Zavrosin ulottuville. Ticon päädyssä Kontun laukausten tielle lensi keltaiseen nuttuun verhottua lihaa ansiokkaasti estämään vaarallisimmat kudit heti alkuunsa.

Ottelu päättyi tapahtumien valossa oikeutetustikin tasapeliin, aivan kuten keväälläkin, ja vauhtia ja vaarallisia tilanteita piisasi jälleen mukavasti heti alusta saakka. Ticon komea seitsemän ottelun voittoputki tuli näin päätökseensä, mutta kevätkierroksen HPS-voitosta alkanut tappioton suora jatkuu jo kymmenen ottelun mittaisena!

Seuraava ottelu on vuorossa tulevana lauantaina 23.09. Myyrmäen stadionilla lohkon kakkostilaa Ticon edellä pitävän VJS:n vieraana klo 17:30 alkaen.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Henry Ruotsalainen: Loppuun asti pelaamisen ja periksiantamattomuuden mallia kaikille.
Kevin Nurmi: Läpi pelin hankala pidettävä vastustajalle, hieno esityö ensimmäiseen maaliin.
Jonne Ketonen: Tinkimätön esitys alusta loppuun useammalla pelipaikalla.