Kolmonen: FC FINNKURD – Atletico Malmi 1-7 (1-2)

Potentiaalisesti vaikea halliottelu loiveni Atleettien toisen puoliajan mittaisen ylivoiman myötä ylijuoksuksi. Ticon syyskierros jatkuu puhtaalla pelillä ennen kauden loppusuoran “Top-5-haastetta”.

Maalit

0-1 Aleksis Ulander 12′
0-2 oma maali 26′
1-2 Paulo Diego Messias dos Santos 45+3′
1-3 Jonne Ketonen (Kevin Nurmi) 60′
1-4 Jesse Ketonen 64′
1-5 Kevin Nurmi (Jesse Ketonen) 66′
1-6 Kevin Nurmi (Aleksis Ulander) 71′
1-7 Kustaa Käki (Kevin Nurmi) 78′

Tilastot

Avaus

Sergio Quilodran (MV)
Tony Nyyssölä 81′ Kirill Popov
Akseli Hietala
Antti Johansson
Henry Ruotsalainen
Kevin Nurmi 81′ Ronny Rantala
Alexander Lindström
Kustaa Käki (C)
Jonne Ketonen 81′ Oliver Sahlberg
Aleksis Ulander 88′ Briar Namo
Jesse Ketonen 75′ Olli Hänninen

Muut vaihtopelaajat

Younis Saad (VM)

Raportti

Pallomyllyssä “suojassa säältä” Ticoa isännöi Kolmosen syyskierroksen viimeisessä (ainakin sarjataulukkoon peilaten) “helpommassa” ottelussa taitava mutta jokseenkin kurittomaksi aiemmin osoittautunut FC FINNKURD, jota vastaan kotipeli Mosassa keväällä oli taittunut Ticon eduksi vasta toisella puoliajalla.

Tahtipuikon ensimmäiset heilautukset tulivat Ticolta ja Aleksis Ulanderin jalasta. Vapaapotku noin 18 metristä hieman keskustasta vasemmalle lähti Iso-Allun lapikkaasta kuin tykin suusta ja painui vastustamattomasti maalin takanurkkaan (1-0). FINNKURDin ensimmäinen vastausyritys oli melkein yhtä näyttävä pelitilannelaukaus vasemmalta kaistalta, mutta riman alle suunnanneen tiukan laakapallon nyrkkeili kulmapotkuksi Tico-veskari Sergio Quilodran.

Atleettien ylivoimaprässi tuotti ensimmäisen kerran tulosta seruaavan osuman muodossa. Jesse Ketonen ja Kevin Nurmi painostivat palon keltaisille syvällä hyökkäyspäässä, ja vetopaikalle vasemmalta luikerteli Kevin. Loppu oli kuin Suomi – Unkari -pelistä ja viimeiset kolme kosketusta palloon ennen maaliviivan ylitystä tulivat kotijoukkueen pelaajilta (2-0).

Maalikehikossa kolisi kertaalleen kummassakin päässä – ensin Tico käytti palloa ylärimassa kulmapotkuhässäkän tiimellyksessä ja hetikohta Sergio ohjasi vasemmaltaan kimmokkeen kautta tulleen laukauksen rippeet tolppaan.

Rikkonaisemmaksi edenneen ensimmäisen puoliajan kenties merkittävin tapahtuma osui juuri tauon alle, kun kahden miehen prässi palkitsi Ticon jo toistamiseen. Oikealla laidalla pallon menettänyt FINNKURDin avausjakson paras pelaaja, toppari Abdoulie Samateh vetäisi tilanteen jälkeen Jonne Ketosta viikatteella sääreen ja lähti kentältä ansaitulla suoralla punaisella.

Maalinteossa seuraavana onnistui kuitenkin vajaalle jäänyt kotijoukkue. Turhaa pallonmenetystä seuranneesta rikkeestä tuomitun vaparin 16-kaaren paikkeilta kierrätti komealla laukauksella muurin yli vasemman tolpan vierestä sisään FINNKURD-debytantti Messias pelikellon käydessä jo ekan puoliskon lisäminuutteja (2-1). “Pukukoppimaalin” perään soikin pilli tauon merkiksi.

Ticon miesylivoima otti aikansa näkyäkseen pelin jälleen jatkuttua, sillä FINNKURD ei lähtenyt myymään nahkaansa ilmaiseksi. Helpottava 3-1-maali tunnin pintaan kuitenkin jysäytti ketsuppipullon auki – ja komea maali olikin! Sergion tarkka maalipotku vasempaan laitaan Kevinille, joka otti Iso-Allun ja Pikku-Allu Lindströmin mukaan palloralliin ennen kuin sai vapauttavan läpisyötön Pikku-Allulta. Ajo päätyyn vasemmalta ja herkkupallo maalin editse Jonnen naulattavaksi takatolpalta tyhjiin!

Ticon kolmas maali osoittautui pelintappajaksi, jota seuranneiden 18 minuutin sisään kotijoukkue sai kaivaa vielä neljä palloa verkostaan. Jesse lakaisi maalivahdin etutolpalta torjuman Pikku-Allun ohjurin karat sisään (4-1), ja pari minuuttia myöhemmin Kevinin louhikkoista haltuunottoa seurasi jäniksenpehmeä nosto läheltä yli veskarin (5-1). Neljäs osuma oli Ticon kauden 68. tehty maali ja paransi siten edellistä yhden kauden ennätystä (67) kaudelta 2013.

Lisää historiallisia lukemia syntyi viisi minuuttia myöhemmin Kevinin luikahtaessa mestarillisesti kahden puolustajan välistä iskemään jo kauden 20. maalinsa (6-1). Kahteenkymppiin on Tico-paidassa viimeksi yltänyt Jani Putkonen Nelosessa kaudella 2011, Kolmosessa ei vielä aiemmin yksikään Atleetti.

Loppulukemat 7-1 napautti tyhjään maaliin kapteeni Kustaa Käki, kun Iso-Allun pystysyöttö oli ensin vapauttanut Kevinin vasemmalta nokikkain maalivahdin kanssa. Siirto viereen Kustille nosti Kevinin maalisyöttösaldonkin jo 15:een!

FINNKURD sai vielä loppuminuuteilla aikaiseksi yhden maalipaikan suosiollisen kimpoilun myötä, mutta Sergio peitti lähietäisyydeltä tulleen laukauksen erinomaisesti.

Tasakentällisin ottelusta olisi varmasti tullut toisenlainen, nyt Tico hyödynsi kolmen vartin ylivoimansa tehokkaasti. Viimeksi Atleetit iskivät FINNKURDin reppuun toisella jaksolla neljä maalia, nyt siis viisi.

Kaudesta on vielä jäljellä loppuhuipennus eli neljä ottelua lohkon neljää muuta kärkijoukkuetta vastaan! Tulevana lauantaina 16.09. Tico isännöi FC Kontua klo 15:00 alkaen, kuluvan kauden osalta viimeistä kertaa Pukinmäessä.

Pyttykerhon tähtipelaajat

Kevin Nurmi: Kaksi maalia ja maalisyöttöä, pirteällä pelipäällä.
Aleksis Ulander: Tähtien arvoinen vaparimaali.
Sergio Quilodran: Muutama loistotorjunta ratkaisuvaiheessa.