Kolmonen: Atletico Malmi – Gnistan/Ogeli 4-1 (2-1)

Atletico haki maukkaan revanssin kevätkierroksen mahalaskulle. Paikallistaiston ensimmäinen jakso oli vielä tasainen ja molemmilla omat saumansa, mutta toisella nelivitosella vaakakuppi kellahti malmilaisten eduksi yhä selkeämmällä marginaalilla.

Maalit

1-0 Kevin Nurmi (Henry Ruotsalainen) 25′
1-1 Tommi Sinkkilä 27′
2-1 Olli Hänninen (Ronias Yacoob) 29′
3-1 Aleksis Ulander 72′
4-1 Kevin Nurmi (Alexander Lindström) 80′

Tilastot

Avaus

Younis Saad (MV)
Ronias Yacoob
Akseli Hietala
Antti Johansson
Mikko Maaranen
Alexander Lindström 60′ Janne Hampaala
Kustaa Käki (C)
Kevin Nurmi 81′ Oliver Sahlberg
Henry Ruotsalainen 90+2′ Ronny Rantala
Aleksis Ulander
Olli Hänninen 71′ Omar Hasan

Vaihtopelaajat

Sergio Quilodran (MV)
Janne Hampaala
Joona Hellsten
Kirill Popov

Raportti

Syyskuinen lauantai kutsui seuraamaan paikallistaistoa Pukinmäen nurmelle, jossa vastaan asettuivat kotoinen Atletico ja kevätkierroksella yhden harvoista tappioista kotijoukkueelle aiheuttanut Gnistan/Ogeli. Kick-off oli totutusti klo 15:00 ja vaikka Ticon kokoonpanosta puuttuikin jälleen pelaaja jos toinenkin (mm. Ketosten veljeskaksikko) oli jalkeilla iskukykyinen ryhmä vieläpä täydellä penkillä höystettynä.

Ottelun alkupuoli meni molemmilta joukkueilta haastavaan alustaan totutellessa. Nurmi oli totutun pitkää ja baana päällisin puolin hyvässä kunnossa, mutta koko viikon jatkuneet sateet olivat tehneet siitä pehmeän ja paikoin hyvinkin liukkaan. Vierasjoukkue oli näennäisesti hallitsevampi osapuoli, mutta kamppailua käytiin pääasiassa keskialueella kummankin pyrkiessä vauhdikkaasti pystyyn pallonriistojen jälkeen.

Avausparikymppisen highlightit olivat lähinnä Olli Hännisen ja Henry Ruotsalaisen puskut mieheen – molempien suuntautuessa kuitenkin selvästi maalin ohi. Ensimmäinen todellinen maalipaikka nähtiinkin vasta pelin 25. minuutilla ja se toi heti myös ottelun avausosuman! Tilanne käynnistyi syvältä Atleticon puolustusalueelta, josta Antti Johansson lähetti nurmimattoa nuolevan laakapallon kohti hyökkäyspäätä. Henry Ruotsalainen sai jatkettua sen diagonaalisesti linjan läpi kohti boksin vasenta kulmausta, johon ensimmäisenä ennätti malmilaislaituri, Kevin Nurmi. Keviniltä nähtiin varmaakin varmempi trademark-sijoitus takakulmaan ja näin Tico siirtyi ottelussa 1-0-johtoon!

Juhlat eivät kuitenkaan kauaa jatkuneet, sillä noin puolisentoista minuuttia tästä ja verkko heilui myös toisessa päässä. Tico menetti pallon keskialueella ja Ogeli eteni parilla seinäsyötöllä boksiin, jossa Tommi Sinkkilä ohitti Younis Saadin vasemmalta ja pääsi ampumaan pallon pienenevästä kulmasta maalin takanurkkaan. Peli oli tasan 1-1.

Mikko Maaranen ehti välissä kilautella maalin sisätolppaakin, mutta vain pari minuuttia tasoituksesta iski malmilaisryhmä jälleen. Ronias Yacoob toi pelivälinettä ylös oikealla laidalla ja keskitti maalin edustalle, jossa “kipinämaalivahti”, Kasper Hietanen liukasteli kohtalokkaasti juuri ponnistushetkellä ja tuli samalla mahdollistaneeksi Olli Hänniselle vapaan puskupaikan. Vitosen boksista pallo päällä tyhjään reppuun ja Atleetit 2-1-johtoon.

Johtomaalin jälkeen peli aaltoili edelleen päästä päähän, mutta parhaat paikat siunaantuivat vierailijalle. Tasoitus oli erittäin lähellä 39. minuutilla, kun Ilpo Petäjä pääsi laukomaan boksin vasemmasta laidasta ja veto ehti jo ohittaa Younis Saadin, mutta lipui myös takakulmasta niukasti ohi.

Myös Ticolla oli hyvät saumat ratkoa peli vain minuuttia myöhemmin, kun Kustaa Käki ja Aleksis Ulander pelasivat upean seinäpelin boksin rajoilla ja Kusti lähetti Olli Hännisen linjan läpi. Hänninen sai tökättyä pallon kohti syöksyneen Hietasen ohi, mutta tämä sai juuri sen verran kroppaansa väliin, että vaikka peliväline suuntasi kohti tyhjää maalia, ehti se pysähtyä ennen maaliviivaa, josta gnistanilaiset sen myös purkivat.

Vierailija pääsi vielä aivan puoliajan lopussa yrittämään pariinkin otteeseen boksissa pyörineeseen irtopalloon. Younis Saad pomputti niitä erikoistilanteissa eteensä ja varsinkin lisäajan rullatessa ogelilaisten saama vetopaikka olisi hyvinkin voinut maksaa johtoaseman. Saadin ohittanut veto päätyi kuitenkin malmilaisblokkiin ja näin tauolle mentiin Ticon johtaessa 2-1.

Toiselle puoliajalle lähdettäessä pelissä muuttui jokin: ensinnäkin taivaalta alkoi sataa vetää kovenevissa määrin ja toisaalta joko Ogeli oli jäänyt henkisesti koppiin tai Tico vaihtoehtoisesti tullut peliin huomattavasti avausjaksoa paremmalla asenteella. Tasaisen avauspuoliajan jälkeen vaakakuppi nimittäin kellahti entistä selvemmin malmilaisten eduksi eikä vierailijalla tuntunut olevan aseita vastata paremmin liikkuneiden malmilaisten metkuihin.

Paine oli realisoitua myös rankkarina, kun 52. minutilla Olli Hänninen kaadettiin rajusti boksissa. Kopautus kuului kentän toiseen päähän ja vierailijan valmentajakin kiitteli joukkueensa onnea, kun selkeähkö rankkari jäi viheltämättä, mutta malmilaisryhmää se lähinnä turhautti. Tämä kuitenkin toi vain lisää draivia kotijoukkueen peliin ja oikeastaan vain harmilliset paitsiovihellykset ja epätarkka viimeistely pitivät lukemat vielä 2-1:ssä ennen viimeistä parikymppistä.

Ottelun kannalta ratkaisevat hetket nähtiinkin 70 minuutin rajapyykin täyttyessä. Tico vaihtoi hiukan puolikuntoisena pelanneen Olli Hännisen ulos ja marssitti Omar Hasanin sisään. Gnistanilta nähtiin puolestaan kunnianhimoinen triplavaihto. Tico selviytyi ratkaisustaan voittajana, sillä jo heti ensitöikseen Omar Hasan pääsi vetopaikoille boksissa ja tuli tarjoilleeksi Hietasen käsien kautta Aleksis Ulanderille riparipaikan. Tämä kiitti kunniasta ja iski jo ratkaisevalta tuntuneen 3-1-osuman!

Matsi oli kuitenkin taputeltu viimeistään 80. minuutilla, kun Kevin Nurmi toisti avausmaalinsa tempun. Mies sai tällä kertaa pallon Alexander Lindströmiltä keskustasta ja löysi jälleen boksin kulmauksesta sopivan paikan maalin takakulmasta. Sinne pallo myös upposi ja Tico siirtyi jo 4-1-johtoon.

Ogelilla oli vielä pari kohtuullista paikkaa pistää peliä jännäksi, kun ensin Matias Pitkänen liukui matalan keskityksen Saadin hyppysiin ja hetken päästä Ticon veskarilupaus torjui kovan kudin kulmaksi. Lisäaikaa mentiin lopulta viitisen minuuttia, mutta se ei muutoksia enää loppulukemiin tuonut vaan Tico nappasi Nurmen kahdella osumalla ja Hännisen & Ulanderin maaleilla arvokkaan 4-1-voiton ja revanssin kevätkierroksen tappiolle.

Pelit jatkuvat jo tulevana torstaina, kun Tico kohtaa kauden viidenneksi viimeisessä Kolmosen kamppailussaan FC Finnkurdin. Kick-off Myllypuron Pallomyllyssä (sisätiloissa) klo 20:15.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Antti Johansson: Varma peli puolustuksessa, työnteon esimerkkiä koko joukkueelle.
Kustaa Käki: Paljon töitä molempiin suuntiin. Tuo johtajuutta, kun sitä tarvitaan.
Aleksis Ulander: Vaarallinen hyökkäysalueella ja iso merkitys joukkueen puolustuspelille. Nappasi myös Foodoran “nälkäisimmän pelaajan” palkinnon.