Kolmonen: Atletico Malmi – ToTe/2022 9-0 (5-0)

Lohkojumbosta ei ollut kauden toisessakaan kohtaamisessa haastamaan Ticoa, vaan lopputulemana oli toisinto kevään yksipuolisesta ylijuoksusta. Maaleja olisi voinut helposti syntyä vielä toinen mokoma!

Maalit

1-0 Ronias Yacoob (Kevin Nurmi) 12′
2-0 Kevin Nurmi (Jonne Ketonen) 21′
3-0 Alexander Lindström 23′
4-0 Aleksi Myllys (Kevin Nurmi) 26′
5-0 Jonne Ketonen (Aleksis Ulander) 45+2′
6-0 Aleksi Myllys rp. 51′
7-0 Ronias Yacoob rp. 70′
8-0 Olli Hänninen (Janne Hampaala) 76′
9-0 Jesse Ketonen (Omar Hasan) 84′

Tilastot

Avaus

Sergio Quilodran (MV) 46′ Sakari Launis
Tony Nyyssölä 65′ Kirill Popov
Akseli Hietala
Ronias Yacoob
Henry Ruotsalainen
Kevin Nurmi 46′ Omar Hasan
Alexander Lindström 60′ Janne Hampaala
Kustaa Käki (C)
Jonne Ketonen 46′ Ronny Rantala
Aleksi Myllys 55′ Jesse Ketonen
Aleksis Ulander 55′ Olli Hänninen

Raportti

Keväällä peräti kolmen oman maalin vauhdittamana Ticon mankeliin lukemin 9-0 joutunut ToTe/2022 oli sittemmin saanut pistetilinsä auki yhdellä tasapelillä tappioiden sekaan, mutta jumbosijalta Pukinmäkeen saapuneen joukkueen tilanne ei silti vaikuttanut juuri häävimmältä junioripitoisemman kokoonpanon myötä. Ticolla oli lisäksi hyvä vaihde päällä eikä aikomustakaan tinkiä syyskauden 100-prosenttisesta voittorekordistaan.

Vaikka ottelun ensimmäisen, vaarattomaksi jääneen laukauksen saikin aikaiseksi vierasjoukkue, ei Atleeteilla ollut huolta pelisuunnitelmansa kanssa. Avausosuman puski ennen vartin täyttymistä Kevin Nurmen vasemmalta etualueelle antamasta kulmapotkusta ensimmäistä kertaa Tico-paidassa osunut Ronkku Yacoob (1-0).

Keskeltä päin maalivahti Taisto Lahti-Nuuttilan hyvää peittoa laukonut Jonne Ketonen ja sijoituksensa aavistuksen leveäksi takanurkasta suunnannut Kevin pääsivät huippupaikoille ennen kuin kaksikko sai nypätä ketsuppipullosta korkin auki – Kevin napautti pallon läheltä reppuun oikealta syöttöpaikkaan irronneen Jonnen tarjoilusta (2-0).

Maaleja syntyi nopeassa tahdissa kaksi lisää. Pikku-Allu Lindström sai palloa päätyrajalta “pelastaneen” ToTe-puolustajan sokkopurun suoraan jalkaansa rangaistuspilkun takana eikä epäröinyt sijoittaa sitä puolikorkeana vasemman tolpan tuntumasta verkkoon (3-0). Ja vain pari minuuttia myöhemmin Henkka Ruotsalaisen mahtava syöttö vapautti Kevinin vasemmalta burgundipaitojen puolustuslinjan turhaan viittoessa paitsiota. Kevinin rinnalla hyökkäykseen nousi mukaan Aleksi Myllys, joka sai kauden tehomieheltä tyhjän maalin viimeisteltäväkseen (4-0).

Tico-kapteeni Kustaa Käki sai yksin jopa kolme tonttia lukemien rumentamiseen, muttei yhtä ylärimapuskua lähemmäs päässyt. ToTen kärsimys syveni entisestään Ahmed Muhamad Azadin kahdella varoituksella saaman kentältäpoiston myötä juuri tauon alla. Taukolukemiksi tilanteisiin nähden vaatimattomat 5-0 (samat kuin keväällä) iski Jonne, joka punnersi puolustajan ohi Iso-Allu Ulanderin pistoon, näyttävällä jalkatyöllä väisti viime hetken viikatteet ja pusersi lopuksi sijoituksensa maalivahdista läpi verkkoon.

Vaihtoruletin lähdettyä käyntiin tauolla pelin kulku jatkui muuttumattomana. Myllys sai erotuomarilta palkkioksi rangaistuspotkun jouduttuaan maalivahdin rikkomaksi ja niittasi itse pisteeltä varmasti oikeaan alanurkkaan harhauttamalla veskarin pois alta (6-0).

Lahti-Nuuttila esitti kaksi mallikasta torjuntaa estäen yhtä monta lisämaalia ennen kuin oli jälleen ToTen vuoro yllättää maalipaikalla. Tauolla Ticon tolppien välissä Sergio Quilodranin korvannut Sakari Launis kuitenkin torjui.

Tuomarin pilli soi toistamiseen rankkarin merkiksi, kun Jesse Ketonen oli ansiokkaasti katkonut ToTen pelinavauksen ja höyrynnyt boksiin. Puolustajan rikkeestä pallo uudelleen pilkulle, josta topparina pelannut Ronkku upotti päivän toisen maalinsa matalana veskarin oikean käden puolelle (7-0).

Olli Hännisen terävä laukaus oikealta boksista Leego Hampaalan chippisyötön jälkeen nosti lukemat 8-0:aan ja maalin päähän kevään lopputuloksesta, kun kellossa oli vielä vartin verran pelattavaa. ToTen hyökkäyskalustokin osoitti elonmerkkejä kulmapotkutilanteen päättäneellä sivuverkkolaukauksella.

Odotettu 9-0:kin syntyi viimein. Omar Hasan kirmasi puolestakentästä syötön perään ja toimitti pallon upealla ulkosyrjäsyötöllä maalin eteen Jesselle, joka liukui pallon nuottaan Tico-historian tuhannennen sarjapeliosuman merkiksi!

Muuten ottelusta ei liiemmin kerrottavaa jälkipolville jäänyt, sillä numerot kertovat ehtoon voimasuhteista oleellisimman. Maaleja Tico olisi voinut paremmalla viimeistelyllä takoa vaikka tuplatkin! Kuvaavasti Atleettien tähän vaiheeseen kautta tekemistä 60 sarjamaalista miltei kolmannes syntyi kahdessa ottelussa ToTen verkkoon.

Seuraava ottelu on niin ikään kotipeli Puksussa, jonne tulevana lauantaina 02.09. saapuu Kehä I:n eteläpuolelta Gnistan/Ogeli tutusti klo 15:00 alkaen.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Henry Ruotsalainen: Pirteällä pelipäällä, jaksoi aktiivisesti tukea hyökkäyksiä ja puolustusta läpi pelin.
Ronias Yacoob: Varma peli topparina ja hieno pääohjaus voittomaalissa.
Akseli Hietala: Ei yllätettävissä, aina siellä missä tarvittiin.